Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 513
  • 446
  •   1
Отговори
# 240
  • Карлово
Мацки,листата на моята шефлерка взеха да стават по-светли и на някой от тях се появиха кафяви петънца!Знае ли някой причината? newsm78
Виж добре дали не е щитоносна въшка. Тя доста често се прилепя към шефлерата. Залепя се и по стъблото.

# 241
Мацки,листата на моята шефлерка взеха да стават по-светли и на някой от тях се появиха кафяви петънца!Знае ли някой причината? newsm78
прилича ми на щитоносна въшка.Моята така загина,а беше разкошно растение. Sad
Мъни ,поздравления! Страхотни са ти орхидеите! Направо ме изуми!Как се казва тази на последната снимка? За първи път виждам такава.

# 242
Някои от вас сигурно си спомнят, че ги "изпитвах" преди време на ей това:

. След известно чудене, познаха, че е ананас Grinning. Искам да ви покажа моето ананасче, горкото,  как само се отгледа, оживя и порастна и ме направи горда "родителка". Laughing Днес "обрах" плода, защото стъблото му вече изсъхва и едвам се държеше от зрялост Heart Eyes

Някой ме питаше ядлив ли - ядлив е, и още как, така прекрасно ухае и е много сладък, макар че днес още ми е жал да го срежа, но си спомням миналогодишния колко вкусен беше.

# 243
Обожавам ананас ! Завидях ти !!!

Момичета, да ви се похваля и аз : гарденията ми цъфна с прекрасни бели цветове !!! Ухае божествено ! Жалко, че нямам цифров фотоапарат за да ви я покажа !

Мъни имам една мъничка орхидея-бебе . Дали да я поставя в борови кори ? Тя е засадена в плитка саксия с пръст в момента.  Не ми се иска да унищожа, но явно не й е много добре в сегашните условия.

# 244
само да се похваля, че авокадото ми, което си посадих след една тема тук, расте като за световно. Сега си имам и три лимончета, а пред уикенда ще си посадя и манго Simple Smile
много ми е кеф Simple Smile Simple Smile
Къде е тази тема, чаках цяла вечност костилката на авокадото да пусне корен.случи се и сега незная какво да правя с нея.Някой ще ми каже ли?

# 245
Засади я !
Аз имам вече 3 "дървета" авокадо. Ако някой иска - подарявам.
Предлагам също слонско ухо , алое , лешник и орех !

# 246
  • София
Здравейте ! Имам един въпрос а именно, дали ще оцелее орхидея, която цъфти в момента а аз я пресадих. Беше в една много тясна саксия, корени стърчаха отвсякъде, даже бяха някои засъхнали ... Та с цел да я спася, я пресадих, но нали сега не е време за пресаждане ...
Дано оживее  Confused
Първо кажи каква е орхидеята (или как изглежда).
Второ: при пресаждане е важно да отрежеш захнилите и/или изсъхналите корени. Мастото на отрезите се напудря обилно с канела (естествен фунгицид).
Субстратът трябва да е специално за орхидеи. Ако е в кори, може да се използва същия.
Най-важно е поливането. Въпреки страхотните жеги аз поливам веднъж седмично (орхидеите ми са на остъклен западен балкон), при това моите са в борови кори, които изсъхват мн. бързо.
Ето ги моите орхидеи:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=56024

Очевадно съм направила глупост с пресаждането ... Защото я пресадих в обикновенна пръст, старата не я запазих  Embarassed, но тя е жива, изглежда добре ... Незнаех и засъхналите корени трябва да се отрежат, не съм ги пипала на място са си ...
Иначе орхидеята е точно такава -> http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1071324

# 247
жгмъц, ами за сега не прави нищо. Просто много внимавай с поливането -да изсъхне преди следващото поливане (може би веднъж на 10 дни...Моите са в прозрачни саксии, точно, за да не преполивам). Сега би се чувствала добре на балкон - на шарена сянка. Ще се изкефи на по-ниски нощни температури. Ако видиш, че тръгва да се сдухва - пиши ми! Ще мислим как да я спасяваме.
Ифа, тя сама ще си покаже кога  -някъде между септември и ноември листата й ще почнат да жълтеят и ще си изсъхне. Ако няма грудка, няма да презимува...
G&J, бравос!!!!!! Голяма завист ме обхвана (благородна!  Laughing)
stella_ts, Ефросина  ти е отговорила. Добре дошла в отбора!
Amarena, предполагам питаш за последната от първия ред?  newsm78 Която прилича на октопод? Encyclia cochleata (Енциклия кохлеата). Страхотна е!
Сори ако пропускам някого  Embarassed  Heart Eyes

# 248
Виж добре дали не е щитоносна въшка. Тя доста често се прилепя към шефлерата. Залепя се и по стъблото.

Какво представлява щитоносната въшка?Нищо не виждам по стъблата и листата!
Направо съм болна!

# 249
Сещате ли се за някакви цветя , които мога да си засадя на терасатя и да не ги прибирам зимата? Rolling Eyes
Само здравец ми идва на ум , преместихме се в много по-малък апартамент и наистина няма къде да ги прибирам зимата. Цветята от предишния апартамент дадох на майка ми , а много ми се иска пак да си имам.

# 250
Може и Дебела Мара !

# 251
  • София/Благоевград
Сещате ли се за някакви цветя , които мога да си засадя на терасата и да не ги прибирам зимата? Rolling Eyes
Само здравец ми идва на ум , преместихме се в много по-малък апартамент и наистина няма къде да ги прибирам зимата. Цветята от предишния апартамент дадох на майка ми , а много ми се иска пак да си имам.
Калдаръмче, гладиоли, мушкато/може да се прибира в мазето през зимата/ - това са моите цветя на терасата. Имам и петунии, които ми казаха, че догодина сами ще поникнат без да ги прибирам зимата.

# 252
  • Карлово
Снежи, като залепена стои по листата. Кафява, елипсовидна, около 2-3 мм. Избутва се трудно.

# 253
Здравейте, момичета !
Отдавна не съм писала, ама то е защото моите цветя виреят като пощурели  Mr. Green
Но сега имам въпрос за Кротона ми - само с червени листа е, а гледам по магазините шаренички, дори някои са ярко жълти, а моя един грозничък... На какво може да се дължи това ?
  newsm78
G&J , спомням си аз добре твоята гатанка за ананаса - ами честито, страшно готино изглежда, а още по-хубаво, че и вкусен. А ти как точно си го развъди ?   
Thinking

# 254
Stra4iatela,Кротонът обича светлината. Когато е на тъмно, листата му губят окраската си. Премести го на по-светло място. За съжаление това няма да промени старите, но листата, които тепърва ще изкара, ще са шаренки.

Общи условия

Активация на акаунт