Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 374
  • 446
  •   1
Отговори
# 375
Присадих го в саксия някъде 20см в диаметър. Нямаше начин да не го направя, т.к ми го дадоха в най-малките саксийки, а той е висок около 60см. Сложих пръст ли е, тор ли е - незнам, купих торбичка от магазин.
Не го поливам в чинийката, а отгоре, като гледам не изсъхва почвата, но то се събра в чинийката отдолу и доста време престоя. Сега гледам, че има лека промяна, пийнал си е.

Как да спася чушката?Simple Smile
Ако сменя почвата? Т.к тази сегашната е най-обикновена от двора, но въпреки всичко досега си растеше добре, на закрито е и на стайна температура, поливам веднъж на 2-3 дена.
Както казах - единствения проблем е, че падат цветовете, иначе си растат нови листенца, развива се.

# 376

Не оставяй вода да престоява в чинийката повече от няколко часа, това, което остане го изсипвай, като започне да засъхва почвата поливай отново.

За чушките не знам, не съм гледала  Rolling Eyes

# 377
Надя79, цветовете на чушките трябва да опрашваш кръстосано . Вземаш клечка за уши и играеш ролята на пчеличка !  Peace В противен случай те ще опадат . Успех ! Hug

# 378
Надя79, цветовете на чушките трябва да опрашваш кръстосано . Вземаш клечка за уши и играеш ролята на пчеличка !  Peace В противен случай те ще опадат . Успех ! Hug

Ауу, мерси много!  bouquet
Ако стане ще те черпя с домашна люта чушка.  Wink
А как по-точно - докато са още съвсем нови цветчетата и всяко със различно да опрашвам, така ли?

# 379
Българският портал за озеленяване
В www.zeleno.bg ще намерите всичко за градината, озеленяването и цветята в България  –   , фирмен каталог с над 480 фирми – разсадници, градински центрове, магазини за цветя, градинска техника,  статии и анализи, полезни съвети и консултации. Може да сортирате фирмите по градове, а в София и по квартали. Повечето фирми са представени със свои продукти.

Други адреси на портала са:
http://www.zeleno.eu
http://www.gradina.bg
http://www.garden.bg
http://www.gardenbg.com
http://www.zelenobg.info
http://www.zeleno.info

# 380
Надя79, ще попитам как точно се прави , само съм виждала !

# 381
Мамчета, може вече и да е питал някой, ама и аз да питам...какво да правя на зима с мушкатата и сакъзчетата? newsm78

# 382
  • Карлово
Мамчета, може вече и да е питал някой, ама и аз да питам...какво да правя на зима с мушкатата и сакъзчетата? newsm78
Подрязваш ги около 10 см от почвата, оставяш ги на светло място. Ако е неотопляемо, поливаш 3-4 пъти през сезона, ако е топло - нормално поливаш. Но най-добре е да ги подмладиш. Отчупваш млади филизи, засаждаш ги в кофички от кисело мляко, на топло и светло. На пролет ги засаждаш в сандъчетата и готово.

# 383
Ахааа...т.е. просто ги крьцвам с ножицата като стане студено и ако имам млади издънки ги засаждам....ясно. Благодаря! Hug

# 384

Ауу, мерси много!  bouquet
Ако стане ще те черпя с домашна люта чушка.  Wink
А как по-точно - докато са още съвсем нови цветчетата и всяко със различно да опрашвам, така ли?
Аз взимам едно памуче и с него погалвам цветчетата. Единственото условие е да е през деня, за да са се разтворили. Като докоснеш с памучето цветчето, със същото памуче докосваш и следващото цветче и така всичките. Ама обяснение дръпнах!  ooooh! Целта е да разнесеш цветния прашец от едното цветче на другото. Навън го правят пчеличките и мухичките, ама в къщи го правя аз.
Всички цветчета ги минавам така веднъж седмично. От тях има нови, има стари - за да не изтърва някое - процедурата е за всички.
И си хапваме пресни чушчици на зима, много е яко. И на мен в началото ми се смееха, ама сега на всичките ни приятели съм захванала от тях. Ама мойте са убийствено люти. Само мъжо ги яде.

# 385
  • Карлово
Ахааа...т.е. просто ги крьцвам с ножицата като стане студено и ако имам млади издънки ги засаждам....ясно. Благодаря! Hug
Не ги кръцваж Grinning Най-добре е да се отчупят. И няма да чакаш да стане студено, вече можеш да я правиш тази процедура. Аз например, този уикенд съм планувала прибирането им. До края на октомри е добре да са прибрани. 

# 386
Подрязваш ги около 10 см от почвата, оставяш ги на светло място. Ако е неотопляемо, поливаш 3-4 пъти през сезона, ако е топло - нормално поливаш. Но най-добре е да ги подмладиш. Отчупваш млади филизи, засаждаш ги в кофички от кисело мляко, на топло и светло. На пролет ги засаждаш в сандъчетата и готово.

микки, а тези младите дето ще се засадят колко трябва да се поливат? И колко трябва да са дълги тези филизи?
Съвсем скоро ми подариха 3 Сакъзчета и тъкмо се чудевх какво да ги правя.

# 387
  • Карлово
Новите аз ги подбирам по-красота. Не се смейте, наистина гледам да са добре оформени, поне с едно разклонение. Варират от 6-7 см, до 20 горе-долу. Полвам ги нормално, като другите стайни цветя през зимата-веднъж седмично

# 388
smiling, благодаря!  bouquet

Днес вече няколко пъти ги минах с памучето, но не видях по него прашец.....може би е прекалено малък за да се вижда?!
Дано се прихванат  Praynig

# 389

Засаждането в кофички от кисело мляко не е много препоръчително, освен ако не направиш доста дупчици. Тъй като тези кофички задържат влагата е възможно корените или да изгният, или да измръзнат. Миналата година по този начин съсипах всички разсади. Най-добрият вариант за засаждане е в малки саксийки.

Общи условия

Активация на акаунт