Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 57 459
  • 446
  •   1
Отговори
# 135
вчера ми подариха фикус - джаксън, май се казваше newsm78
Та въпросът ми е как се гледа това чудо? - поливане, слънце?

# 136
Chanel Мисля, че няма да има проблем амарилиса да е вътре в стаята през лятото, но ако видиш че не се развива много добре можеш да го изкараш и на вън на терасата. Това че е много ветровито няма да му навреди. Листата му са твърди и няма да се начупят лесно, ако от това се притесняваш. А все пак това е островно цвете от Китай мисля че  newsm78.

sneji_ направо си си вкарала "таралеж в гащите" с тази покупка. Това цвете е страшно взискателно към условията. За да расте добре трябва да му създадеш илюзия за тропичен климат иначе няма да се развива много добре. Според мен този който ти го е продал или е искал да се отърве от него или нищо не знае за алкозалията.

# 137
О,тя ми каза че е вид трилистник представяш ли си? #Crazy
Няма значение колкото изкара-добре че го взех на промоция - 10 лв. голям екземпляр!

# 138

подвели са ме - не е фикус - джаксън, а някакъв с К.... а сега де, забравих го newsm78 кратичко беше

# 139

подвели са ме - не е фикус - джаксън, а някакъв с К.... а сега де, забравих го newsm78 кратичко беше

За момента се сещам само за Фикус пумила, делтоитеа, бенджамина и каучуковото дърво (този фикус от едно време на бабите ни с големите, твърди и лъскави листа). Ако не се сещащ за точното име може да го опишеш това цвете и евентуално да се сетим за какво става въпрос.

korneliia_h при мравките е важно да се намери пътят по които минават. След като видиш от къде се придвижват трябва да премахнеш хормоните с които си маркират пътя (става и с вряла вода). Вземи си от китайските тебешири против хлебарки (помагат и за борба с мравките) и с тях им препречи пътя. Но ако имате лоза или бръшлян който да се катери по терасите знай че борбата ти няма да е лека.
За друго в момента не се сещам. Дано това да помогне.

# 140
Някой знае ли кое е това растение?

Питах и в една друга тема, но тя потъна някъде Sad, а сигурно, някоя от вас, която следи тази тема ще знае Thinking
Искам да  го сложа в банята, а не знам дали е от тези растения, които могат да виреят там...

# 141
eri , мисля, че е като това , но ако стои без слънце, листата му ще останат зелени и няма да придобият характерната шарка. Казват му Дяволски бръшлян. Поне мисля, че е това  newsm78
Ако говорим за Дяволския бръшлян - може да го гледаш в баня, но все пак ще му трябва някаква светлина (естествена по-добре) Peace

# 142
Не, не, не е шарено, зелено си е... може да е някаква разновидност Rolling Eyes, но си е зелено.
А в банята има прозорец, няма да е съвсем без светлина.

# 143

КИНКИ. фикус кинки. Sunglasses
а, кажете сега как да го гледам?

ПС гледахте ли рекламата на Жилет и онова цвете?

# 144
КИНКИ. фикус кинки. Sunglasses
а, кажете сега как да го гледам?

ПС гледахте ли рекламата на Жилет и онова цвете?

Според мен цветето от рекламата е люляк. Естествено, че не вирее по този начин (в такъв съд), но за рекламата - всичко може. Възможно е дори да е изкуствена китка  newsm78

За фикуса ти - намерих този сайт , където и КИНКИ-то го има като картинка. Та, всичките се гледат горе-долу по един начин. Не го присаждай, докато не му стане малка саксията. Пулверизирай редовно, да не е на пряка слънчева светлина, дори може и на балкона да го оставиш, но да не го пече слънцето. Поливаш редовно, но е хубаво пръстта да позасъхне м/у поливанията.
Това е принципното гледане на тия фикуси. През пролетта си взех фикус Наташа, който вече е порастнал с около 10 см., а за бенджамина да не говоря...не знам къде ще го прибирам тая зима. Направо полудяват лятото - стоят си на терасата(югозападно изложение), но гледам пряко слънце върху тях да няма Peace

# 145
мойри това е разновидност на фикус бенджамина и до колкото знам не стават много големи (стоят си ниски и компактни). В гугъл можеш да намериш снимки и да видиш дали е същото цвете. Иначе за гледането stellina те е написала основните неща.

За цветето от рекламата честно казано не знам какво е. Много бързо го дават.

# 146
Момичета, не мога да намеря информация за Екзакус и Пахитакис. Имам ги от три дни, а никаква информация нямам за отглеждането им. Помогнете, моля !

# 147
За фикуса ти - намерих този сайт , където и КИНКИ-то го има като картинка. Та, всичките се гледат горе-долу по един начин. Не го присаждай, докато не му стане малка саксията.
може и на балкона да го оставиш, но да не го пече слънцето.

там го оставих, най-странното е че без да зная съм го сложила на самата тераса и не го пече слънцето  Praynig
май е същото като на картинката, но там явно по-отблизо са снимали или е по-голям , та листата изглеждат по-големи от на моят newsm78

# 148
там го оставих, най-странното е че без да зная съм го сложила на самата тераса и не го пече слънцето  Praynig
май е същото като на картинката, но там явно по-отблизо са снимали или е по-голям , та листата изглеждат по-големи от на моят newsm78

Да, снимката е в близък план и затова листата изглежда т по-големи. Нека си стои на терасата, ти само го поливай и пръскай.

# 149

Да, снимката е в близък план и затова листата изглежда т по-големи. Нека си стои на терасата, ти само го поливай и пръскай.

ок. мерсаж!  bouquet

можеш ли да ми кажеш за Моловката - какво да я правя, нещо хич не върви Sad а от скоро се "запалих" да съм цветарка и съм доста "боса"

Общи условия

Активация на акаунт