Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 57 460
  • 446
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, имам един въпрос. Значи подариха ми една галатеа, много красиво цвете. Обаче аз не съм много добра цветарка. Обичала слънчице галатеата и аз я сложих на балкона..обаче листчетата и са изгоряли т. е. свили са се яко. Ако някой има такова цвете нека каже къде го държи, колко и кога го полива и т. н., че ми е много гадно!

# 151
  • в една мансарда точно под звездите ..........
Момичета, не мога да намеря информация за Екзакус и Пахитакис. Имам ги от три дни, а никаква информация нямам за отглеждането им. Помогнете, моля !

Аз имам Пахистахис и го гледам на североизточна тераса! Поливам го всяка вечер и сега е почнал да цъфти! Имам го от меналото лято! Тогава го гледах на южната си тераса и пак вървеше добре! На пролет го подкастрих и го оставих на височина към 10-15 см. не е много капризно цвете! Успех в отглеждането на твоето!

# 152
дървото на живота ми от известно врвеме хич не вървеше.преди няколко дни видях че се е отделила горната част на стъблото от долната ,а самата долна част е умряла.не го поливам много уж,а незнам защо така.сега горната част я засадих направо в саксия с пръст за да се захване и окорени в пръстта.правилно ли е .
освен това китайската ми роза неще и неще да цъфти.подстригвах й върха и какво ли не я правих и като каза че няма да цъфне и не.не я местя.там където си цъфтя по- миналата година там си я държа но ......това е.за сметка на тези двете ,всички остсанали вървят като щури.помагайте.

# 153
Здравейте цветарки!И аз много обичам цветя ,но хич не ми върви бее.Все умират.Една година вече гледам Юка.така добре си вървеше.Пусна нови листа,но оня ден забелязах че долните листа започнали да пожълтяват.Цветето ми стои в кухнята.Дали съм го преполяла или пък защото пуснах щорите и му е малко тъмно ooooh!Помагайтее Praynig

# 154
Момичета, не мога да намеря информация за Екзакус и Пахитакис. Имам ги от три дни, а никаква информация нямам за отглеждането им. Помогнете, моля !
Предполагам, че първото цвете е ЕкзакуМ - с лъскави малки тъмнозелени листа, лилави цветчета с жълтичко в центъра. Ако е така, изискванията са следните: умерена температура, ярка (но непряка) светлина, влажна почва и често пулверизиране. За съжаление, след прецъфтяване се изхвърля.

# 155
Момичета да ви питам,знаете ли кога се засаждат семената от лупина.Сега подходящо ли е или да изчакам до есента,а може би пролетта.

# 156

и аз като bubble предполагам че първото е Екзакум (тинтява). То е едногодишно лесно за отлеждане цвете със сърцевидни лъскави листенца и малки ухаещи цветове. Мястото най-добре да е светло или на полусянка, но защитено от силните слънчеви лъчи слетобед. Не обича течение. Полива се умерено. Зимата можеш да пробваш да поливаш умерено и евентуално догодина тинтявата отново  да е жива. Премахваи прецъвтелите цветове за да пуска нови.
 А за Пахистахиса най-добре го поставина силно огрято място, тогава цветовете му ще са най-красиви. През зимата се нуждае от прохладно място (около 12-15 градуса). Презлятото трябва да го поддържаш равномерно валжно, а през зимата дотолкова че да не му пожълтечт листата. През пролетта се подрязва.

# 157
Благодаря !

# 158
  • София
Момичета, дайте ми съвет относно Фикус бенджамин. Значи поокастрих го, натопих и в последствие засадих изрезките - хванаха се. В една саксийка съм засадила три, една до друга, растат си, пускат си листа и т.н. Въпросът ми е за да продължава така добре да върви малкото фикусче, трябва ли да поокастря старите листа /тези, които са от старото растение/ и дали трите коренчета да ги пооплета?
И как така стават с дебели основни стебла? Сега са едни такива мънички и тънички /все пак са изрезки/.
Ще се радвам, ако ми отговорите на въпросите Hug

# 159
Здравейте цветарки!И аз много обичам цветя ,но хич не ми върви бее.Все умират.Една година вече гледам Юка.така добре си вървеше.Пусна нови листа,но оня ден забелязах че долните листа започнали да пожълтяват.Цветето ми стои в кухнята.Дали съм го преполяла или пък защото пуснах щорите и му е малко тъмно ooooh!Помагайтее Praynig

Юката мисля че трябва да е отглеждаш навън.Доколкото съм запозната тя е външно цвете.Майка ми има няколко юки и са всичките в двора.

# 160
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Да питам и аз,ама да ми отговорите:

Събрах си семенца от цикламата, кога да ги сея???

# 161
да вземя да ви питам едно цвете как да го гледам ,че маи умира

# 162
дървото на живота ми от известно врвеме хич не вървеше.преди няколко дни видях че се е отделила горната част на стъблото от долната ,а самата долна част е умряла.не го поливам много уж,а незнам защо така.сега горната част я засадих направо в саксия с пръст за да се захване и окорени в пръстта.правилно ли е .
освен това китайската ми роза неще и неще да цъфти.подстригвах й върха и какво ли не я правих и като каза че няма да цъфне и не.не я местя.там където си цъфтя по- миналата година там си я държа но ......това е.за сметка на тези двете ,всички остсанали вървят като щури.помагайте.

някой може ли да помогне?  newsm17  newsm45

# 163
да вземя да ви питам едно цвете как да го гледам ,че маи умира
Това е дифенбахия. Интересни са ми отговорите, защото имах вкъщи, но явно не й намерих подходящото място и линееше, занесох я при мама и полудя. Това, което аз имам като опит е, че обича да е на светло и мрази студа, аз точно зимата щях да я погубя.
Тук има още малко инфо: http://fplanet.org/data/dieffenbachia/index.html
http://www.florus.com/komn/kom_d6.html

# 164
desi.a   извинявай че досега не ти писах за това цвете, но не се сещах кое е точно ( аз го знам като Дебела Мара). То по принцип не е взискателно обича много светлина и малко вода. Това което си направила е вярно, но е трябвало горната част (там където е прекъснато) да го оставиш да по засъхне няколко дни и тогава да го боднеш в почвата. Ако можеш новите резници не ги слагай в старата почва, а в нова тъй като често при висока влажност в почвата се заселват гъбички които унищожават цветето. Може това да е причината за загниването.
 А за китайската роза подхранваш ли я с тор за цъфтящи растения.

Общи условия

Активация на акаунт