Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 443
  • 446
  •   1
Отговори
# 330
Мишенце ,аз имам такова цвете ,българското му име е бабин квас, дебелец, нежит. Обича светло,но хладно място ,чист въздух, може да презимува и на балкона ,само трябва да изолираш саксията .Полива се малко, дори през лятото ,а през зимата спи и не се полива ,няма нужда от торене .Засява се в плитки саксии ,защото кореновата му система е малка .Можеш да си го размножиш ,като отделиш нови розети и ги посадиш в градинска пръст, примесена с пясък .  Hug
Благодаря ти много!   bouquet

# 331
Искам да попитам за спатифилиума, имам един от близо 5 години, расте на листа страшно- едни големи лъскави, ама до сега не ми е цъфтял. Пуска издънки- раздавам на който мога, особенно на братовчедката като го видях- с едни такива бледички листа, всеки момент все едно ще умира, ама иначе цъфти. Какво да направя с моя, та да го накарам да цъфне?
Ето го как изглежда:

П.П. някой от листата изглеждат наръфани от буритте наскоро, че цяло лято беше навън. разположението на апартамената е изток изцяло- нямам други варианти

# 332
Днес в пристъп на незнам и аз какво отчупих едното клонче на драцената и го боднах в саксията до него.  newsm78 newsm78 Има ли шанс да се захване ново клонче? Въобще, драцените така ли се размножават?
Много бяха нагъсто листата и ми хрумна да го разредя. По-добре ли ще е да го извадя сега и сложа във вода?

# 333
Mini,през лятото не трябва да излагаш спатифилума на пряка слънчева светлина .Най подходящо изложение е северен или североизточен прозорец .Това се отнася за летния период а през зимата му трябва много светлина. Ако нямаш такова изложение можеш да го засенчиш с нещо .Мисля че затова не ти цъфти.

# 334
Divana,Много добре си направила ,че си отчупила клонче от драцената ,само че трябва да га потопиш във вода. Резултатът ще бъде по- сигурен. След като пусне корени ,го посади ,а растението -майка ще ти се отблагодари с 1 до 3 нови израстъка.  Hug

# 335
Divana,Много добре си направила ,че си отчупила клонче от драцената ,само че трябва да га потопиш във вода. Резултатът ще бъде по- сигурен. След като пусне корени ,го посади ,а растението -майка ще ти се отблагодари с 1 до 3 нови израстъка.  Hug

Много ти благодаря! Колко често да сменям водата на клончето? Ей сега го вадя от пръстта и го топвам във вода!

# 336
Не е нужно да сменяш водата, поне аз не я сменям ,само следи да не остава на сухо ,доливай редовно. Успех!  Hug

# 337
  • в къщи
Момичета,всичките ми цветя са още вън,време ли е вече да ги прибирам или може да постоят някой и друг ден още? Thinking

# 338
И мойте са навън.Прибирам ги,когато температурата започне да пада до 5 градуса.

# 339
  • в къщи
Мерси 666,много дяволски ник,а и къде живееш...бррр,чак настръхнах.Хихихихи

# 340
На бенджамина ми му окапват листата и не знам какво да го правя. Направих няколко отреза, които пуснаха корени за няма и 10 дена и тях ще ги засадя, а по нататък ще ги оплитам, но какво да правя с големия бенджамин...

Опитай да се сетиш дали не си го местила, да не е преполят или засушен?
Не знам, нямам много опит с Бенджамините, аз съвсем от скоро отглеждам няколко такива, но съм чувала, че не обичат промените.  Rolling Eyes

Да, местих го.Може и това да е причината, но искам да стане отново кичест, както преди.

# 341
  • в къщи
И моя Бенджамин окапва,но лятото е вън и като го прибера остава целият без листа.Но като го изкарам напролет пак се отрупва отгоре до долу.

# 342
:  избързах ли като си извадих гладиолите от градината?

# 343
Прибрахте ли си цветята вътре ?

# 344
  • Карлово
Не съм ги прибрала още, но е време.
За гладиолите-не си избързала

Общи условия

Активация на акаунт