Цветарки - продължаваме да обменяме опит !

• 56 410
  • 446
  •   1
Отговори
# 345
Прибрахте ли си цветята вътре ?

Още не....оглеждам бабите от другите балкони Wink Когато ги приберат те, тогава и аз (нали уж са спецове по цветята)

# 346
  • в къщи
Някой да знае,защо ми окапаха листата на мини розичката и на тапло и светло ли да я прибирам зимата?Моля,помогнете. Tired

# 347
  • Карлово
kukli4ka, аз мини рози съм си насяла в градината. Зазимявам като големите рози-подрязвам ниско и напролет няма никакъв проблем. Мисля си, че ако нямаш място, може на хладно и да спреш поливането след като си я подрязала. Но пък ако имаш-може и на топло и светло.

# 348
  • в къщи
микки,до къде точно да я орежа,че нямам други рози и не ми е ясно?До първата пъпка(разклонение) или на определени сантиметри?! Thinking

# 349
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Днес в пристъп на незнам и аз какво отчупих едното клонче на драцената и го боднах в саксията до него.  newsm78 newsm78 Има ли шанс да се захване ново клонче? Въобще, драцените така ли се размножават?
Много бяха нагъсто листата и ми хрумна да го разредя. По-добре ли ще е да го извадя сега и сложа във вода?

Извинете, но за каква драцена става дума?! Ние имаме една, което прилича на палмичка. Сигурна съм,, че се казва драцена, но нали има много видове. Та тази нашата има 3 клончета, от които изилзат едни дълги листа. Пролбема обаче, е че едното е дръпнало мноооооооого нагоре. Самия клон е много по- "тлъст" от другите два, много по-висок, а листата му са гигантски. Другите две клончета си седят ниско долу едни такива тънички, с тънки и къси листенца... Мога ли и аз в този случай да откъсна някое от тях, а ако може и двете. Ще поникнат ли нови?!

п.п. Наистина нищо не разбирам от цветя, за това ми обяснявайте като на ескимосче  Embarassed (ако въобще някой се наеме да обясни).

# 350
  • Карлово
Кукличке, аз режа на три. Пъпки, де.
Драцената може да се отреже,да. И на мястото на отрязаното се появва от една до три нови разклонения. Но се реже на място, където не се е вдървило. Ама че дума...Имам предвид да е още зеленко стъблото. И под наклон.

# 351
  • в къщи
Микки,мерси от мен.помогна ми  love001

# 352
  • Балчик-Сливен
Момичета,помагайте!Тази сутрин видях,че бенджаминът ми  има лепкави листа.А е толкаво голям SadКак да го спасявам?С какъв препарат?

# 353
  • Карлово
Дани66, огледа ли за щитоносна въшка под листата? Аз всичко третирам с Айкън.

# 354
  • Балчик-Сливен
Микки,отдолу няма нищо,но листата си лепнат и явно е въшка,за която пишеш.Ще опитам с този препарат,който ми препоръчваш.Да изнеса ли цветето на терасата или мога да го третирам в стаята?Благодаря ти за бързия отговор  bouquet

# 355
  • Карлово
Можеш в стаята. Пръскай с пулверизатор. Продава се в земеделските аптеки. Понякога залепват и по стъблото. Изглеждат като люспи и трудно се различават от дървесната тъкан. Аз пръскам 1-2 пъти на ден в продължение на 3-4 дни. Дано го спасиш.

# 356
  • на кого му пука
Пробвай и със чист спирт и памук но трябва листо по листо.

# 357
Със сигурност е щитовидна въшка. Препаратът е добър, но трябва да пръскаш навсякъде ,имам в предвид и от двете страни на листата и по стъблото .Става и със спирт, но само за малки екземпляри .Щом твоя бенджамин е голям, все ще пропуснеш някое местенце и проблемът ще се върне. Бъди упорита и ще успееш да го спасишУспех  Hug

# 358
Здравейте,
за пръв път се включвам при Вас.Simple SmileИмам въпрос за орхидеята.Преди няколко месеца ми подариха-цъфнала,много красива.Сега ми прави впечатление ,че е започналада и изсъхват цветовете и да падат.Нормално ли е/сезон?/ или нещо друго се случва?
Благодаря Ви предварително:)

# 359
  • ГОре на черешата...
Днес в пристъп на незнам и аз какво отчупих едното клонче на драцената и го боднах в саксията до него.  newsm78 newsm78 Има ли шанс да се захване ново клонче? Въобще, драцените така ли се размножават?
Много бяха нагъсто листата и ми хрумна да го разредя. По-добре ли ще е да го извадя сега и сложа във вода?

Отрязва се, не се откъсва, и се потапя във вода. Пуска коренчета, но много бавно...После се засажда.
Отрязаното парче, за да пусне нови разклонения, се обработва по специален начин / маже се с някаква замазка/.В домашни условия номера почти не минава...

Общи условия

Активация на акаунт