Февруарски бебета 2019г. Тема 1.

• 22 969
  • 648
  •   1
Отговори
# 405
Аз също ще готвя, но сега в началото понеже няма от къде да си набавя чисти продукти с доказан произход, реших че по-добре готови пюренца. Освен да търся на други марки, дано да намеря без добавки.
Аз мислех да изчаквам уж за след морето да почваме захранването, но това ще е значи след месец чак, т.е дребната ще е на 6,5 месеца, което ми се струва късничко вече. Тя ми се струва готова за тази стъпка. Преди 2 дни й слагахме ваксина обаче, Та се чудя сега колко време да изчакам преди да й предложа първата храна??

# 406
  • Canada
Аз въведох и зеленчуци и плодове, въпреки че тук четох мнения, че бебето нямало да иска да яде зеленчуци ако въведа плод в началото. Вчера му дадох едно купешко пюре с ябълка, сладък картоф спанак и броколи. На мен ми беше кисело и ми миришеше на зеле обаче бебчо си хапна доста добре.

# 407
  • Pazardjik
Цитат на: Та се чудя сега колко време да изчакам преди да й предложа първата храна??

[/quote
Три дни след ваксина може да захраните .

# 408
И аз предпочитам да готвя, но гледам да яде понякога и купени(дадоха ми примери че  някои деца свикват с едното или другото). Днес въведох и оризовата каша, то туй мойто дете всичко хапва Simple Smile и ние сме така с мм всичко хапваме. Днес изяде на обяд 80 гр броколи и сега следобед няколко лъжички каша с голям мерак Simple Smile
Вчера излязоха резултатите от кръвта - ок, а излязоха  мн левкоцити в урината. Звънях на педи "нищо й няма, не пускай нова урина", аз естествено пуснах и беше ок.
А и като почна с месните, педи ми каза да давам купени, нямах възможност да разпитам подробно.

# 409
И аз мисля, че и на купешко и на домашно трябва да свикват децата. На каката готвех с такъв мерак а тя беше мееееега злояда и всичко после изхвърлях и ревях. Почнах да купувам готови пюрета поне да не ми е жал ако не ги иска. Но това захранване ни травмира и двете жестоко. Тя сега е на 9 и още е злояда, а аз гледам просто да не се врязвам, иначе се побърквам като си помисля, че си е легнала само с един домат в стомаха.
Дано дребка да яде, днес намерих био пресни картофи и мисля утре да й направя и да смеся с кърма.

# 410
  • Перник
Аз купувах на Хип тук в Бг био пюре пащърнак, също и морков от 125 гр, пише, че съдържа само въпросния зеленчук и вода. Но в пюрето от тиквичка мисля, същата разфасовка, пишеше, че съдържа оризово нишесте.
И аз се чудя как да съхраня пресни кайсии и сливи, че имаме в двора сега, а ни е рано за тях, плодовете ще въвеждам последни.

# 411
  Аз правих зеленчуковите, плодови купувам, от вчера давам месо и взех готови. Най-вероятно ще приключа с домашните.
 Не съм много по готвенето, после ще взимам и кухня.

# 412
Нас утре ни изписват и ще и разкажа играта у дома със захранването. Не знае милата какво я чака.

# 413
Не знам, аз не виждам причина поради която да не могат да се замразят сезонни плодове, предназначени за направата на пюренца и консумация до 2-3 месеца. Мисля да обеля и нарежа на кубчета праскови, кайсии и каквото още ми хрумне и да ги замразя примерно на порции по 100гр в стерилни пликчета за кърма. Като им дойде времето ще ги правя на кисел или смути. Пуст мерак да приготвям домашно 😂
Да се похваля-днес, на 5,5 месеца, малката седна самостоятелно без опора! И с ръце даже не се подпира! Заслужи си утре първото картофено пюренце 😂

# 414
  • Canada
Сладури! Simple Smile
Моят още се кандилка. Днес яде месно пюре за пръв път. Излязоха две зъбчета тази седмица и вече започна да хапе докато суче. Не знам как ще я караме нататък.

# 415
Привет!
Моят син днес направи 5м и 7дни и получи първата си лъжица картофено пюре с кърма. За моя радост си го хапна с желание. Satisfied Другата седмица сме на морков, после сладък картоф и тн.  Истината е, че никак не бързах да захранвам, но човекът полудява като види храна, така че му е време.
Не съм го слагала да седи сам, има време и за това. Hug  Имаме Bumbo seat и го слагам там по няколко пъти на ден за все повече време. Иначе упорито се опитва да пълзи, разбира се не особено успешно.Joy

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 13:34 от Min Ho's mom

# 416
  • Canada
За тази Бъмбо сийт четох, че е опасна. Гледай да не го оставяш на места, където може да се преобърне.
https://www.momjunction.com/articles/dangerous-baby-products-to- … id_00387895/#gref

# 417
Благодаря, Polar bear, много мило. Hug На гова столче не го оставям сам, защото аз самата не се чувствам спокойна. Към нашено има и масичка и заедно четем книжки.

# 418
И моето момиче днес за пръв път опита картофено пюре с кърма... Аз толкова се вълнувах, а тя....не дава да й доближа лъжицата до устата, хваща я, дърпа се, радваше се само на купичката. Както и да е с доста зор успях да стигна до устата й, ми не й хареса 😔 сигурно половин лъжичка хапна и след няма и 5 Мин го повърна. В такъв случай утре пак с ли картоф да я пробвам?

# 419
  • Canada
Пробвай със сладък картоф.

Общи условия

Активация на акаунт