Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 12

• 81 187
  • 639
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
На братя Мормареви - Войната на таралежите. Васко да Гама от село Рупча също се хареса на сина ми.
Беше точно на тази възраст като ги чете.
Миналият ноември си поръча и Лили - тя също му хареса.

# 451
На братя Мормареви - Войната на таралежите. Васко да Гама от село Рупча също се хареса на сина ми.

И на моето необичащо-момичешки-истории момче тези трите му харесаха. Simple Smile

# 452

И на моето необичащо-момичешки-истории момче тези трите му харесаха. Simple Smile
Това първото и второто книги за момичета ли са? Не са ли за момчета?

# 453
  • Пловдив
"Момчешки" са първите две.
Третата лично аз не съм чела, но съдейки по корицата и заглавието - мисля че главната героиня е момиче.
Мога да го питам утре вечер, за какво се разказва.

# 454
Да, от трите само "Лили" е с главна героиня - момиче, и то от най-щуравите.
Книгата е много свежа, в типичния за Братя Мормареви стил.

# 455
  • София
Адаптираните книги за Шерлок Холмс на изд. Робертино, три са издадени до сега; Туфо рижият пират; Принцът и просякът;  Синовете на великата мечка - не знам дали не му е още рано са тях, трите тома са доста за 8-годишно.

# 456
Хм, не бих я нарекла свежа. Лично на мене, докато четох тази книга, никак не ми вдъхна същите емоции като " Войната на таралежите" или " Васко да Гама от село Рупча ". Просто ние сме си повече на момчета.

# 457
Хм, не бих я нарекла свежа. Лично на мене, докато четох тази книга, никак не ми вдъхна същите емоции като " Войната на таралежите" или " Васко да Гама от село Рупча ". Просто ние сме си повече на момчета.
Не е необходимо всички книги да вдъхват еднакви емоции. Не е и полезно за децата.
Темата на "Лили" е взета от живия живот (без значение на Вас дали Ви харесва или не)
и въпреки че сама по себе си не е лека, е представена именно по свеж и забавен начин.

# 458
Малкият рицар Тренк, Родриго Свирепия, макар че още не сме я чели и не знам съдържанието как е. А дали ще хареса Белият зъб или Дивото зове?

# 459
Не е необходимо всички книги да вдъхват еднакви емоции. Не е и полезно за децата.
Темата на "Лили" е взета от живия живот (без значение на Вас дали Ви харесва или не)
и въпреки че сама по себе си не е лека, е представена именно по свеж и забавен начин.
Съжалявам, ако съм прозвучала груба. 🙂 Все пак всеки си има собствено мнение. Бихте ли могли да ми кажете накратко сюжета на тези три книжки ( така де, за какво се разказват) ? Чела съм ги доста отдавна. Просто си спомних там някакви неща за Лили ( само ). И искам да знам вие с какви впечатления останахте от тези книги, когато бяхте на тази възраст, понеже досега само детето ги е чело. Ама аз също бих искала да си създам мои собствени впечатления за книгите. Наистина, много съжалявам. И книгите въобще за каква възраст са предназначени? А, иначе тия първите двете стават ли и за момичета? Само за момчета ли са предназначени? И ако момичета са ги чели, по какъв начин са ги възприели? Има ли книги подобни на тези от бълграски и чуждестранни автори? И кое им е най-луксозното издание?

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 18:02 от Анонимен

# 460
  • Sredets/Burgas
Дано не досаждам с дългите си списъци.
Скрит текст:
1. Лупо и Тумба 1,2 - Петя Кокудева  5/5
2. Aлиса в Огледалния свят и 3. Дон Кихот (адаптация за по-малки деца) с илюстрации от Ясен Гюзелев - 5/5
4. Каква прекрасна дума. Сборник непреводими думи от цял свят 4/5
5. Големият бариерен риф - Хелън Скейлс - 4/5 - Не са ми съвсем по вкуса илюстрациите.
Иначе много полезна енциклопедия.
6. Фантастичната книга на динозаврите - Федерика Магрин - 5/5
7. Приказка за Ежко Измишльоткин и Къртицата Софица 3/5
 Римите на Асен Сираков са любими на дъщеря ми,
 обаче илюстрациите са... потресаващо грозни, чисто субективно,
 и детето също беше отблъснато от тях.
8. Давид  9. Мечта 10. Матея - Евгения Войнова - 5/5
Прекрасни!
11. Куче на име коте - Томи Контио - 2/5 - Никак не я харесахме тази книжка.
12. Жана Помпон лети с балон - Силвия Иванова/ Яна Попова 3/5
Първата книжка беше доста по-добра.
13. Зог - Джулия Доналдсън/Аксел Шефлър - 3/5
14. Мечтатели - Албена Фурнаджиева - 5/5
15. Моцарт за деца. "Малка нощна музика" и "Вълшебната флейта" + CD 5/5
16. Един Американец в Париж. Симфонична поема от Джордж Гершуин (с приложено CD) 5/5
17. Орелът, врабецът и капчукът - Зорница Христова - 5/5
18. Рико, Оскар и призрачните сенки - Андреас Щайнхьофел 4/5

# 461
Препоръчайте книги за деца на възраст 5-7 г. със забавни истории, хумористични и шеговити герои. Ако имат и илюстрации още по-добре.
Последно подарих  "Десет малки негърчета" на Агата Кристи.

# 462
  • Пловдив
Елайза и нейните чудовища
- много се хареса на 13 годишната тийнейджърка

https://ibis.bg/elaiza-i-neinite-chudovishta.html

# 463
Препоръчайте книги за деца на възраст 5-7 г. със забавни истории, хумористични и шеговити герои. Ако имат и илюстрации още по-добре.
Последно подарих  "Десет малки негърчета" на Агата Кристи.

За тази възраст имаме една любима поредица от леки книжки "Моите мили съседи". Гарантирам, че ще се харесат Simple Smile
https://www.book.store.bg/c/p-pc/id-6592/knigi-ot-poredicata-moi … decRoCRPIQAvD_BwE

# 464
  • София
Подарявала съм "Мортина": https://www.ozone.bg/product/mortina-istoriya-ot-koyato-da-umres … AYASAAEgIWb_D_BwE
Поредицата "Дневникът на един дръндьо ", "Феята от захарницата", и тази (любима на моят син) : https://www.ozone.bg/product/kniga-za-smartta/?gclid=EAIaIQobChM … AYASAAEgIHovD_BwE

За втори път му  чета и  "Емил от Льонеберя", любима му е.

Общи условия

Активация на акаунт