Пазаруване от Amazon - тема №82

• 77 444
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Фурните за пица са с високи градуси, принципно тя се пече на 350 градуса. В домашните аз не дъм виждала на 350 градуса.

# 76
  • София
Всеки да си решава сам.
Казвате еднократно мнение и спирате. Натягването също не е прави добро, а напротив, може да има ефекта, тая пък на каква се прави.
Аз сега ако ви скоча как може да носите нискокачествена синтетика и изкуствени обувки, масово ще се почувстват засегнати. Същото и с други неща.

# 77
Аз се чудя защо не пишете, а тоимало нова тема
Чакам намаления на обувки и сиакм да търся на платформа, как да филтрирам?

# 78
  • София
PHOA free не означава, че покритието не е вредно, често такива надписи са леко подвеждащи. Може да няма PHOA, но да има други компоненти, които са не по малко вредни. Всеки сам решава дали да провери какво точно е покитието( ако има такова) на сьдовете които ползва.

PHOA free, означава, че е PHOA free. Киселина, използвана при производството на PTFE или т.нар. тефлон. Конкретно тази киселина е доказано канцерогенна, но се отделя при 260 градуса. Други отровни вещества се отделят при над 350, така че според мен, а и според официалната версия, е достатъчно покритието да е обозначено като PHOA free, което означава, че въпросната киселина не е използвана при производството на конкретния съд.
При здраво покритие на се осъществява и контакт на храната с алуминия, така че не е нужно и той да бъде обявяван за огромна заплаха. Просто не използвайте надраскани съдове или с нарушено по друг начин покритие.

Разбира се всеки е свободен да се информира и да си прецени.

# 79
  • софия
Нищо особено не съм пазарувала напоследък. Чакам някакви дреболии от английския - бонбони, дифузер. Трябват ми сандали, но усещам, че ще стане като миналата година - не купих и като дойде сезон, купувах с компромис от реален магазин  Confused

Последната ми голяма покупка беше комплект тенджери преди Коледа - https://www.amazon.de/gp/product/B0015Z57KW/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1. Въпреки няколкото негативни коментара, аз съм много доволна и не съжалявам, че ги взех.
Ще съм Ви Благодарна, ако споделите, дали са от безвредните съдове, предполагам сте ги проучила и дали залепва храната. Не съм запозната с темата и информация наготово ще ми дойде добре:smile:Simple Smile
 Благодаря Ви

# 80
  • софия
Последната ми голяма покупка беше комплект тенджери преди Коледа - https://www.amazon.de/gp/product/B0015Z57KW/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1. Въпреки няколкото негативни коментара, аз съм много доволна и не съжалявам, че ги взех.
Ще съм Ви Благодарна, ако споделите, дали са от безвредните съдове, предполагам сте ги проучила и дали залепва храната. Не съм запозната с темата и информация наготово ще ми дойде добре:smile:Simple Smile
 Благодаря Ви
Признавам си, че не съм проучвала детайлно. Надявам се момичетата, които разбират да се изкажат. Техните включвания са ми полезни и благодаря за тях!
Материалът е 18 / 10 polished Cromargan rust-proof stainless steel. Не залепва храната, предполагам, че това е въпрос на стил на готвене. Нямам съдове, в които да залепва, но не пържа. Единствен недостатък е, че при по-продължително готвене дръжката на капака се нагрява. Интересното е, че капаците нямат дупка за излизане на парата. В началото ми беше странно, но няма проблем с това. При ниски градуси яденето се готви и нищо не изкипява.

# 81
  • София
Неръждаема стомана, 18/10 от хубавата, съотношение хром. никел.
Такива сетове имат всички големи производители и не само големи. И далеч по -евтини се намират, вече трябва да се прецени цена спрямо брой съдове и т.н. Стандартни са. За готвене с вода.
Хубаво би било да готвите и да не съхранявате храна в тях, Пресипва се в стъкло/ керамика за съхранение. Заради металния вкус, който се "пропива"  в храната при съхранение и ако някой евентуално в семейството има алергия от никел. Това важи за всички такива съдове. Но ако не ви пречи всичко това не е болка и да се съхранява храна, според мен.

# 82
PHOA free, означава, че е PHOA free. Киселина, използвана при производството на PTFE или т.нар. тефлон.
Керамичните покрития са PHOA free, но може да с нано, кадмий или олово.
Приключвам по вьпроса, защото е доста извьн темата, всеки да ползва каквото му харесва

# 83
  • софия
Хубаво би било да готвите и да не съхранявате храна в тях, Пресипва се в стъкло/ керамика за съхранение. Заради металния вкус, който се "пропива"  в храната при съхранение и ако някой евентуално в семейството има алергия от никел. Това важи за всички такива съдове. Но ако не ви пречи всичко това не е болка и да се съхранява храна, според мен.
Не са ни толкова фини небцата, не сме усетили метален вкус  Simple Smile Слава Богу и алергии нямаме. Държа храната в тях.
Благодаря за включването  Hug

# 84
Само да вметна, че всички съдове за многократна употреба в хранително-вкусовата индустрия са направени от неръждаема стомана, в т.ч. танковете за съхранение на мляко, тръбопроводите и сиренарките вани. За кухненската посуда за профи цели, пък да не говорим.

# 85
  • София
PHOA free, означава, че е PHOA free. Киселина, използвана при производството на PTFE или т.нар. тефлон.
Керамичните покрития са PHOA free, но може да с нано, кадмий или олово.
Приключвам по вьпроса, защото е доста извьн темата, всеки да ползва каквото му харесва
На моят незалепващ изрично пише, без олово, без кадмий. Но пък може да има нещо друго, което не е описано, да. А дори и да пише нещо си, пак не е гаранция.
С всички съдове е така, до доказване на противното.

# 86
Заформи се дълга дискусия по тема,която не касае особено пазаруването в Амазон. Освен това същите хора я подхващат всеки път,когато някой попита нещо за някакъв съд ,все пак продаван от Амазон.
Защо не се преместите в съответната тема и там да обсъждате леко "спорните" въпроси кое колко и как е вредно или полезно.

# 87
  • София
А тиганите АТМ как са?

За ежедневие ползвам неръждаема стомана - няколко, но за палачинки не успявам с тях.
Имам някакъв с незалепващо покритие на Beka,  уж е без тефлон.

# 88
Поръчах тези кецове GEOX за моята дъщеря: https://www.amazon.de/gp/product/B0792PG3LJ/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1 - номер 32, 19.59евро.

# 89
 Благодаря Ви
Признавам си, че не съм проучвала детайлно. Надявам се момичетата, които разбират да се изкажат. Техните включвания са ми полезни и благодаря за тях!
Материалът е 18 / 10 polished Cromargan rust-proof stainless steel. Не залепва храната, предполагам, че това е въпрос на стил на готвене. Нямам съдове, в които да залепва, но не пържа. Единствен недостатък е, че при по-продължително готвене дръжката на капака се нагрява. Интересното е, че капаците нямат дупка за излизане на парата. В началото ми беше странно, но няма проблем с това. При ниски градуси яденето се готви и нищо не изкипява.
[/quote/

На моят модел дръжките не се нагряват и капаците са с дупки!

Общи условия

Активация на акаунт