Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 435
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Няков шоколадова дама да е ползвала този https://remedium.bg/product/134989/got2b-brown-suh-shampoan-za-k … kosa-x200-ml.html сух ШП? Търся обем и да не сплъстява 😇

# 301
  • Street of Dreams
Не съветвам никого да използва цветен сух шампоан. Аз лично преживях кошмар с такъв, докато се усетя. Joy Бях писала тук във форума, че вечер памучният тампон става черен, като почиствам лицето си! Търсихме причините в какво ли не, в същото време бях започнала с ретинола. Мина доста време, докато се усетя от какво е. А ако като мен ръцете ти са постоянно в косата (или тези на мъжа ти), също не е добра идея. Изобщо се оставя усещането за нещо мръсно.

# 302
На мен пък допадаше кафяв сух шампоан. Особено този на Батисте. Ама го направиха по-скъп от другите заради единия цвят, и минах на Тропикал (пак на Батисте).
На гот2бе не съм пробвала никой. Единствено препоръчвам да НЕ се купува кафявият на Балеа - ужасен ужас по всички параграфи

# 303
Здравейте! Моля за мнение.
Последните няколко години се боядисвам с девятка. Тук, в темата прочетох, че колкото по-светло рус е цветът на боята, толкова повече изгаря косата. Преди Нова година реших да потъмня цвета постепенно, хем да видя дали ще се харесам. Сега съм 7.13 Olia Garnier, харесвам се, с 9 също се харесвах. Сегашният ми цвят е почти като естествената ми коса.
И сега въпросът, моля за извинение, ако се отклонява от темата. Моя близка приятелка, която по принцип ми е добър съветник, когато става въпрос за външността ми, смята че от два-три месеца изведнъж съм остаряла. Посъветва ме да взема мерки, например филър. Мислите ли, че е възможно да е от по-тъмния цвят на косата? Аз лично никаква, ама никаква разлика не виждам, като се гледам в огледалото...

# 304
  • В полите на Пирин планина
Така е много трудно да се отговори, Valya321.
Възможно е. Принципно по-светлите цветове омекотяват излъчването, но не е универсално твърдение.

# 305
  • Sofia
Не знам дали това е правилната тема, в която да задам въпроса си, но ще опитам. Simple Smile
Как бихте определели този цвят на косата?

Имам предвид, ако трябва да го опишете вербално, кои думи бихте използвали? Говоря най-вече за средния участък от косата.
Много ми харесва и искам да намеря други подобни снимки в нет-а, но нещо не успявам.
Мислих си за "Light Ash Brown", но май не е точно това. Peace

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 11:25 от Blаck Cat

# 306
Blаck Cat, това е моят естествен цвят на косата и още търся такъв при боите, но за жалост не откривам. Това е тъмно русо със студен, пепелив подтон. Няма жълтеникав, топъл, кестеняв оттенък, а точно студен. Може би професионален фризьор ще ти помогне по-добре с нюансите и може да се получи чрез смесване на цветове от русата и кестенявата гама с добавяне на зелен оцветител за получаване на студения оттенък.
Но за мен това е тъмно русо.Simple Smile

# 307
  • Sofia
Базила, благодаря! Simple Smile
Аз със сигурност при фризьор ще се правя, но като ги знаем и те какви са специалисти...
И за мен този цвят по-скоро бие към русата гама, но като напиша "Light Ash Brown" в Google, ми излизат само подобни, да не кажа, че някои от косите на фотосите са си откровено руси, а аз не искам да стигам чак дотам.
Точно жълтеникавия оттенък е това, което се опитвам да избегна. Дори понастоящем, предвид че съм с червена коса, пак избива някакъв конячен / жълтеникав подтон, който ужасно ме дразни. Tired
В момента съм си навила на пръста, че искам точно средно кестеняво, със студен подтон, но пък да не идва твърде пепеливо, че и това не ме кефи. Изобщо – много претенции. Simple Smile

# 308
При добър фризьор е постижим цвят според мен. Но от моите проби за боядисване вкъщи с различни марки бои, уж точно този цвят "тъмно русо" (на картинка го докарват), също след няколко измивания избиват тези жълтеникави тонове, които и мен страшно ме дразнят. Има шампоани за "опепеляване" на жълтеникавите оттенъци и подсилване на студените тонове, но не съм ги пробвала.
Но открих нещо тук и може и да пробвам следващия път с тази боя:
https://www.za-kosa.com/sensido-6-1-tamno-pepelno-ruso.html
Имат доста широка гама цветове.
Не се доверявам на фризьори вече аз. Особено за боядисване. казваш ето това искам, показваш, обясняваш. Такива простотии правят, че после направо ми иде да им откъсна главите. Резултатът очевидно различен, то ти казва "Много добре стана, нали това искаше".Simple Smile

# 309
За матиране на жълто е добър No yellow на Fenola.

# 310
С боя Permesse 8.176 стана точно такъв студен, пепелен цвят. Минали са вече около 3 седмици, откакто се боядисах и не са избили топли тонове, макар че тонът леко се поизми и косата сега е по-светла. Отначало беше доста тъмно, даже съм решила следващото боядисване да е комбинация с някоя натурална деветка, за да не става толкова тъмно. Основата ми е около 7- ца, също пепелива.

https://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/traini-boi-za-kosa/natu … a-permesse-100-ml

# 311
Не знам дали това е правилната тема, в която да задам въпроса си, но ще опитам. Simple Smile
Как бихте определели този цвят на косата?

Имам предвид, ако трябва да го опишете вербално, кои думи бихте използвали? Говоря най-вече за средния участък от косата.
Много ми харесва и искам да намеря други подобни снимки в нет-а, но нещо не успявам.
Мислих си за "Light Ash Brown", но май не е точно това. Peace

по скоро цвят Мока търси Wink
https://bg.prettymehair.com/749-color-mocha---stylish-coffee-shade.html

# 312
  • Някъде там
На мен ми прилича на лешник този цвят Simple Smile
Луднах по този цвят 8.176 , жалко ,че съм на ниво 5 ца - 6 ца  и няма да мога да го използвам .
Другото по което луднах е това  https://www.facebook.com/salonstephancenter/photos/a.29992392015 … ype=3&theater , уникален цвят за цялата коса .
Много ми се иска да направя нещо подобно .

# 313
  • Габрово
8.176  на коя марка боя е ?

# 314
8.176  на коя марка боя е ?

По-горе написах, че е Permesse.

Общи условия

Активация на акаунт