Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 468
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Във вторник точно се боядисах с L'oreal Preferece, само че този цвят

И останах много доволна. Косата ми стана лъскава, изобщо не се усещаше пресушаване, както с повечето бои. Балсамчето няма да го хваля, аз съм влюбена в балсамите в боите на L'oreal. Grinning
Единственото е, че докато чаках времето да изтече, малко ме сърбеше скалпа, но след измиване няма дискомфорт. Ще я ползвам отново и дано този сърбеж да го няма вече, защото и цвета също много ми допада.

А,при мен изобщо не се получи желания цвят с тая боя ,и не ми покри бялата коса!Толкова надежди имах ....

# 316
Момичета, а как убивате червеникави нюанси на кафява коса?

# 317
По принцип казват боя  с пепеляв отенък,но при мен не се получава.Може би трябва наслагване,от 1-я път при мен не се получи.

# 318
Аз опитвам със зелена, смесена с кафява (5ти номер) но много не се получава

# 319
Не знам дали това е правилната тема, в която да задам въпроса си, но ще опитам. Simple Smile
Как бихте определели този цвят на косата?

Имам предвид, ако трябва да го опишете вербално, кои думи бихте използвали? Говоря най-вече за средния участък от косата.
Много ми харесва и искам да намеря други подобни снимки в нет-а, но нещо не успявам.
Мислих си за "Light Ash Brown", но май не е точно това. Peace

Не е това. Според мен даже не е един цвят. Има нюанси. Такива естествени цветове се получават или от някакъв мастър фризьор, или ако естественото е някакво подобно на това и се доизсветляват отделни участъци. Но според мен въобще не е просто една боя и готово Wink

# 320
  • Sofia
'Де ги тез' мастър-фризьори? Laughing

# 321
  • Street of Dreams

И на мен това ми е задачата. От Преферанс, която показах по-назад, се получи горе-долу задоволително. Цветът е ок, но нещо ми го няма блясъкът! Много съм изненадана, косата ми стои някак матово. Без блясък няма как да е красива една коса. Сложих няколко капки от Рич олиото на Макадамия. Ще й дам още един шанс другия месец на тази боя (без добавки) и ако пак е така, ще я отпиша. Преди години получавах гениален пепелен цвят със... Тъмносиня боя! Беше от професионалните, в синя опаковка с пауново перо, не се сещам марката. Ставаше точно каквото искам, но на моята коса. Не мога да ти гарантирам. Ако искаш, ще потърся снимки защото помня, че бях качвал тук.

# 322
  • Sofia, Bulgaria
И на мен май от Преферанс ми се матира косата, след първоначалният блясък от боядисването. Много странно. Аз си мислех, че е нещо от шампоаните, маските и балсамите, които ползвам, но не съм нищо и сега ти като сподели се замислих дали не е от боята.

# 323
  • Някъде там
Като ходя на фризьор ми слага пигменти и коректори(лилав,син,зелен) в зависимост от това каква е косата ми в момента.
Иначе червеникави нюанси съм махала успешно с лакме колаж 5.17 и 6.17.Косата не губи блясък и е с пепеляв отенък.
Сега не мога да реша какво искам,дали пепелен цвят или червен.
Скоро няма да се боядисвам.Взех си едно спрейче за корени на Кевин Мърфи и ще и дам една по дълга почивка Simple Smile

# 324
Не знам дали е от червеното, или от боядисването по принцип (навремето — преди 10 години — се боядисвах с амонячни бои от магазина през месец и проблеми с блясъка не съм имала), но блясъкът се губи. И аз съм с матирана коса и блясък ми се появява след маски със масла, нанесени директно и после поддържам с обикновени маски със съдържание на масла. Особено много се губи блясък след елементарно изсушаване със сешоар, на най-ниската степен дори. Не знам това на какво да го отдавам. Може и косъмът да си е остарял. Отделно блясъкът се губи и при прекалено често ползване на сулфатни шампоани по цялата дължина (считай през ден). Много са причините. В момента на новоизрастналата коса имам блясък, на боядисаната не. Ще я чакам да израсте изцяло нова коса. Сега като се замисля, може би откакто почнах да се боядисвам с професионалните бои във фризьорските салони (амонячни, безамонячни..), тоя проблем започна да зачестява. Преди като тийнейджърка се боядисвах самичка с Garnier Color Naturals и си имаше и блясък, и всичко косата..

# 325
  • Street of Dreams
Моят проблем според мен е от боята, защото го забелязах от днес за утре. Жалко, тъкмо си намерих желания цвят. Без блясък изглежда ужасно обаче.

# 326
  • Sofia, Bulgaria
При мен също от боята мисля, че се получи. Аз често си правя маслени и домашни маски и косата ми има приемлив блясък.
Иначе за съжаление с напредването на възрастта и аз забелязвам разни промени, които не ме кефят.

# 327
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
ПРед страшна дилема съм.Амонячна или безамонячна боя????.Имам и бели коси.Незнам защо клоня към Алфапарф,като идея искам 6 или 7 ниво.Помагайте!!!Благодаря.

# 328
Два пъти съм ползвала безамонячна боя (различни марки), разочаровах се от не доброто покриване на белите косми (към тогава съм имала 10 косъма да речем). Карам зи с амонячна

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 06:45 от Алечка

# 329
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Боята с пауновото перо е Wella Koleston.
Вмомента съм боядисана с Permesse,в русата гама.Реших да я пробвам като нова боя в ЗР и повече няма да повторя.Щадяща е,но кошмарно нетрайна,на втората седмица и корените ми вече са избили.Самия цвят също не е това,което очаквах.
Най съм доволна от Иноа като любима боя,Олиосета също ми хареса и не смятам вече да експериментирам.

Скоро трябва и да стигна до салона за едно пролетно освежаване на цвета и махане на поне 5-6см от дължините.

Общи условия

Активация на акаунт