Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 8

• 54 366
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз също бях залитнала с това боядисване (с безамонячна боя) - с идеята да е по-лъскава и евентуално да запечата косъма, за да не цъфти толкова, а и да не се омазнява толкова. Ефекта беше точно седмица (боята си стоеше още месец и нещо), въпреки, че беше скъпа и хубава. Та, никакво боядисване повече....
Това със зехтина е интересно, но, сигурно ще спомогне за омазняването.

# 511
  • Street of Dreams
Въртяща се четка, Арина!

# 512
Arina, карето стои хубаво и на къдрава коса. Къдравата коса само с намачкване влиза във форма. Не се реши, освен мокра.   

# 513
Ако е непокорна малко повече балсам и масло за коса/крем вършат работа. Аз лично намачкавам леко и правя обем в корените. Чуплива е. Нося я на  по- дълго каре или черта - до рамото и малко под него.

# 514
аз харесвам късото каре, такова, че да се вижда шията.

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 21:32 от Pepina_n3

# 515
Косата е жива,защото близо 2 години и повече не я бях боядисвала. А тук е само освежена в близък цвят(то дори не си личеше,че съм боядисвана). Боите заблуждават-точно 2 седмици трае първоначалния блясък и после става бляк...
Обаче е омагьосан кръг. Все пак ако имаш повече бели коси-а в все някога това се случва нямаш алтернатива.Освен да си ходиш побеляла*което аз не бих.
За момента спирам с боите. Обаче какво ще правя 4 -те бели косъма не зная...
Бодат ми очите. Освен това пък искам и червен цвят. Та не знам какви ще ги свърша пас.

# 516
Аз също бях залитнала с това боядисване (с безамонячна боя) - с идеята да е по-лъскава и евентуално да запечата косъма, за да не цъфти толкова, а и да не се омазнява толкова. Ефекта беше точно седмица (боята си стоеше още месец и нещо), въпреки, че беше скъпа и хубава. Та, никакво боядисване повече....
Това със зехтина е интересно, но, сигурно ще спомогне за омазняването.

боядисването ще запечата косъма и ще спре цъфтенето?
точно обратното
връхчетата ще се изсушат, а омазняването в корена няма да се повлияе съществено

# 517
  • Street of Dreams
Моята коса напълно спря да цъфти откакто я боядисвам.
Преди това един косъм цъфтеше на 10 места.
Така че има нещо вярно.
Сега ми остана само "счупването", след определена дължина, но нямам нито един цъфнал косъм.

# 518
Уф, момичета, не знам сега на какво се дължи цъфтежа на косата ми. Дали е от филирането на краищата, което направих преди няма и 2 месеца или е от пресата за изправяне. Косата ми е права, но заради дължината до раменете, тя се извива на вън, за това се налага да издърпвам само краищата, иначе ми седи грозно. Слагам спрей за термозащита след къпане, отделно преди минаване с пресата по краищата слагам термозащитен флуид.. Не знам от кое е, а определено трябва да посетя отново фризьор.. Искам косата ми да е малко под рамото, но да не се извива от естествената дъга на врата и раменете ... Ужасно, ужасно е на моя тънък фин косъм.. Какво мислите вие?

# 519
За мен е и двете. Ако си с тънък косъм, филирането не е препоръчително. Ходех като тийн при една фризьорка, която всеки път ме филираше и се чудех защо краищата ми винаги стоят като проскубавани, заплитат се, абе грозотия. Пресата също оказва влияние. С филирането става по-крехък да кажем косъмът и се къса по-лесно. Така че двойно повече се увреждат краищата.

# 520
Уф, момичета, не знам сега на какво се дължи цъфтежа на косата ми. Дали е от филирането на краищата, което направих преди няма и 2 месеца или е от пресата за изправяне. Косата ми е права, но заради дължината до раменете, тя се извива на вън, за това се налага да издърпвам само краищата, иначе ми седи грозно. Слагам спрей за термозащита след къпане, отделно преди минаване с пресата по краищата слагам термозащитен флуид.. Не знам от кое е, а определено трябва да посетя отново фризьор.. Искам косата ми да е малко под рамото, но да не се извива от естествената дъга на врата и раменете ... Ужасно, ужасно е на моя тънък фин косъм.. Какво мислите вие?
Комбинация и от двете е. Филиране+преса е възможно най-лошата комбинация. Особено ако пресата играе често.

# 521
2 пъти седмично преса. И както казах само след 2 вида термична защита + други подхранващи и овлажняващи продъкти по между това. Преди имах коса до средата на гърба и бях филирана на няколко пласта,седеше добре..Сега не знам какво стана.. Помислих, че пак ще е добре, като нямам степени сега, а само дължината е така обработена.

# 522
кое наричате филиране?
безумното стържене с едновремешния бръскач, кълцането с къдравата /гребеновидна/ ножица или и двете?

# 523
С ножицата предполагам. Дето е като гребенче.

# 524
На мен и двете техники са ми прилагали. И както казах преди време бях с доста по-дълга коса от в момента и нямах такива наблюдения за цъфтежите, а тогава доста позлвах и маша за къдрене, за това ми е доста странно поведението на косата ми в момента, защото полагам доста грижи да е добре.

Общи условия

Активация на акаунт