Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 884
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Моята болка май е от сутиена. Днес съм го носила малко и болката изчезва. Наистина ли медицинските сутиени трябва да са толкова стегнати или ме избаламосаха в Амоена?

# 496
И аз с този сутиен който ми е по мярка при носене цял ден изпитвам болка в гърба,врата . Имам и с по голяма обиколка ,но с моя размер чашка и се чувствам превъзходно. И аз се чудя защо ги правят толкова не еластични.

# 497
Радвам се, че понасяш по-добре карбоплатината, Ал. А освен тези болки имаше ли други проблеми преди поставянето на диагнозата? А тази болка мести ли се или е на едно място?
На пет скенера септември ми светна малко в хилуса на десния бял дроб. Щях да умрЪ от притеснение. Отдолу заключението беше, че всичко е ок. Ама аз заради това и болката вдясно, дето бях имала - отидох да говоря с доцента да ми обясни. Ми той каза, че там метастази не може да има, че е от прекарана инфекция и е съвсем слабо. Онколотът пък вика, че моя тумор няма какво да прави там и въобще не обърна внимание и не ме отрази.
Марита, по време на химията аз имах бодежи къде ли не.Една сутрин не можех да ходя от болки в ставата горе на десния крак. Но най-странното беше една болка в цялата дясна горна част на тялото с пронизване върху ребрата около черния дроб.  После тази болка изчезна, но остана едно тежест и дискомфорт понякога. Така и не разбрах от какво и затова се шашнах много като светна пет скенера. Не ме е интересува, честно казано, стига да го забравя....По принцип съм кълцана в дясната част на корема повече, части от карантии липсват, ка може от там да опъва нагоре.
Ал, аз също имах голяма киста 15 см в десния яйчник, която се оказа с кофти клетки.
Вънка голям студ. Февруари се озъби на финала. Прибрах се преди малко, позавъртях се и вече съм позиционирана на дивана, с чаша вино и режимна салата. Нали съм на режим та да сваля малко кг...

Последна редакция: сб, 23 фев 2019, 18:40 от unabella

# 498
За сутиените.....
Аз използвам 2 китайчета от АлиЕкспрес.
Като си вземах протезата на Амоена персоната , която продава се уби да мрънка по моите китайчета. Били боклуци. Не били за хора с масектомия - а си имат джоб. Той сигурно е китайките да си крият парите там🤔 какви били тези дантели отпред.... Пу , много неприятна личност. Ама във Варна протези на Амоена май само на едно място предлагат та... изтърпях я. Техния сутиен ми беше страшно не удобен и бабешки.
Преди 2м някъде от Една от 8 раздаваха сутиени .
Успях да си взема моя размер  - ми... така стои в шкафа. Уш 75В то голяма разлика има. Нещо не се харесах...
Аз имам проблем с носенето на сутиен само ако съм била над 12ч с него. Т.е. съм излязла в 7 сутринта и съм се прибрала към 19-20ч. Започва всичко да ме стяга.

# 499
  • София
А не можем ли да ползваме обикновени сутиени? Аз няма къде толкова са скачам, че да изскокне протезата...

# 500
Ама, че съм глупава🤣 Разправям ви тука, че вече не нося сутиени, а не зацепвам, че някои от вас протези имат и няма как без сутиен. Извинявам се!

# 501
  • Враца
За мен всичко започна ако не странно, то с доста на пръв поглед незначителни неща.
Както аз казах рядко боледувам и като повечето св лекувам сама. Ако някои парацетамол, аналгин или някои от прахчетата за настинка значи самолечение.
Това също започна неочаквано.В края на юли температурите спаднаха, започнах леко да кашлям, не ми достигаше въздух, уморявах се. Започна една болка от лявото рамо / аз имах проблем с тази ръка преди 10 години/ и болката отиваше надолу до подребрието. Започна да ме боли около сърцето, постоянно и обезболяващо /аналгин/ не действаше. Помислих си, че е сърдечна невроза /имах доста неприятности в близкото минало/, но валидол не действаше. Накрая болката от рамото надолу стана много силна и отидох при личния. Ориентира към обезболяващи инжекции на неврологична основа. Имах право на кръвна картина и тук се оказа, че левкоцитите са ми много високи. Изпрати ме на снимка / моята лекарка има някакъв страх от пневмониите/. Тук нещата излязоха зле- пневмония с усложнения на плеврата и петно в ляво. Изпрати ме в туб. диспансера. След два антибиотика и две контролни снимки петното не изчезваше започнах да кашлям постоянно с кървави храчки. Висока температура която според мен, поне навремето, беше типична за пневмония нямах. Мислех си, че най- лошото е туберкулоза. Изпратиха ме на скенер и оттам в онкото за разчитане. От там на бронхоскопия която излезе отрицателна. Имаш разминаване между нея и скенера и оттам за София в св. София - белодробна хирургия. Нова бронхоскопия - рак, ПЕТ скенер и отказ от операция.
На лявата страна не мога да легна, дясната ме боли, гърба също. Дясната страна и гърба го отдавам на лежането на тази страна, но дефакто ме боли целия гръден кош.
Пушех, работех почти 28 години в циментов завод. Поне другите си имат обяснение. Казват, че събирането на такива фактори увеличават риска. За другите без рискови фактори не зная. Стресът, замърсяването на околната среда, изкуствената храна според мен доведе до тук.

# 502
Ал, дано дано терапията даде добър резултат!

# 503
  • В царството на игрите:)
Ал, не ти е лесно, но нека Бог е с теб...Ако е така, страшно няма...
Когато носех сутиени за след мастектомия, тези в Амоена ми едваха много и неоправдано скъпи. Купувах си сутиени от българската фирма Опал и бях много доволна. Отивам в магазина и си избирам модел и след седмица си го взимам направен с джобче. Носила съм и обикновени сутиени, съобразени с кройката, за да можех да си сложа епитезата.

# 504
  • София /Абсурдистан
Амоена яко се оливат с цените, ама наистина.  Може да се носи всичко, нямайте грижа. Аз носих спортни бюстиета и са ми удобни, но попитах и хирурзите, които казаха, че може и сутиени с банели да се носят, стига да са удобни. Аз само такива имам и питах заради имплантите нещо да не се прецакат. Няма проблем с това. За момичетата с протези - и сами можете да си пришиете джобче за протезата на всеки масов сутиен, работа за 10 мин е. Няма смисъл да се набутвате с толкова пари за бабешки никакви модели и да пълните гушите на алчни хора. А спортните бюстиета аз купих от Уайкики, нещо от порядъка на 15 лв за бройка бяха. За който иска по- скъпи, има такива на Триумф, вършат същата работа обаче. Веднага след операцията се слагат точно такива, поне за месец, за да пристягат. После се минава и на обикновени. Но в началото се носи стегнато.
Аз реших да спра кортикостероидите за алергията за малко, че килцата тръгнаха стремително нагоре.

# 505
Емма, не смятам, че в темата има много хора, както ти се изрази, които се лекуват във Враца.
Има много...Ето, че и Al97  там и много други...Вчера са пълни коридори с хора покрай кабинети, химиотерапия, покрай лаборатория съм чакала реда дълго... пейките са засети..., стоиш на крака...Но към 11 часа са понамалели...

# 506
Ама, че съм глупава🤣 Разправям ви тука, че вече не нося сутиени, а не зацепвам, че някои от вас протези имат и няма как без сутиен. Извинявам се!
Това ни е най - малкия *проблем* 🤗🤗🤗
Изобщо не се притеснявай.
Едно парче силикон и едно джобче и сме като нови 😘

# 507
Al97, аз от нищо не съм боледувала.. Един ден съм напипала бучка в гърдата и е рак. Има хора, които не са пушили, работили на добра работа и пак имат рак на белия дроб... една лекарка тук при нас..Не се знае дали от работа в завода си го хванала .. незнайни неща

# 508
За сутиените и аз да си кажа. Разглеждах спортни бюстиета и за след раждане в НМ. Имат си джобчета и са много приятни. Аз и преди операцията нямах много природни дадености, така че силуета ми няма да се измени драстично.
Al97, баща ми е с диагноза като твоята. Прави лъчетерапия, която намали размерите на тумора. Държи се. Но и той притежава природно висока здравословна доза инат. Да ми е жив и здрав.

# 509
Това ни е най - малкия *проблем* 🤗🤗🤗
Изобщо не се притеснявай.
Едно парче силикон и едно джобче и сме като нови 😘

Да знам и съжалявам, че сутиените ни не са ни най- големия проблем🤗

Момичета, на каква възраст сте? Гледам никой не се тюфка особено за загубите- гърди, красота, сексуалност. А аз се тюфкам. Много! Вчера като бях застопорена на легло от болки в гръб, тазобедрени стави, колене и мускули си представях как скоро ще остана и без коса, а не след дълго надявам се (значи ще съм преборила рака и ще живея) и без гърди и ревах. Ами аз съм любовчиика през целия си живот и обичам женската си природа, а сега ще я загубя. Трудно го приемам. Това явно ми е изпитанието също.

Леле зле беше вчера. Едва ходех и едва ставах. Цял ден лежах и гледах сериали. Бях сама. Нищо не помагаше за тия болки освен топло. Топла вана. В топлата вода не боли. Мисля, че днес съм ок. Май регенерирах от тая инжекция наистина 😊

Общи условия

Активация на акаунт