Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 869
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
По отношение на наследствеността, мисля, че има и друг аспект. Баща ми също имаше рак, но на гърлото. Не знам да е свързан генетично с моя РМЖ. Обаче съм наследила много неща от характера му, включително чувствителността и задържането на емоциите в себе си. Това е предпоставка за болести.
За протокола - на 49г. съм. Бях на 45, когато ме диагностицираха.

# 586
  • Враца
Наследствеността има голямо значение за предразположението към определени заболявания.
Аз обаче считам, че задържането на емоциите и най- вече неизживяните такива са в основата на всичко. Поне при мен.

# 587
  • София

Аз обаче считам, че задържането на емоциите и най- вече неизживяните такива са в основата на всичко. Поне при мен.

И аз си мисля, че и при мен е така,но как ще го променя и аз не знам.

Лейди,благодаря за книгата!

DZ,успех на новата работа - да се чувстваш добре и спокойна,да ходиш с удоволствие!

Milmich ,може ли да кажеш повече за ваксината - на колко време се слага и след химиотерапиите ли се започва?

Моето голямо момче стана днес на 11 и в къщи е лудница от дечурлига в момента 🙂.Да ми е жив и здрав.

# 588
Any Hr и ти си права за Чернобил, но защо тогава в източна Европа има по-малко рак, отколкото в западна? Статистиката е, че в Швейцария всяка година има около 40 000 новозаболели, а в България видях 26 000. Западна Европа е по-далече от източна от Чернобил. В Азия са по-малко раково болните (питах лекарите. Не съм търсила в гугъл) отколкото в Европа, а там е Чернобил.
Аз живея в Цюрих. Тук дискутират проблема с хормоните във водата. Твърдят, че понеже жениъе масово се предпазват от бременност хормонашно, после пикаят във водата и така водата за пиене бъка от хормони. Па водата от канализацията ли преработват пак се питам аз? Започнах да пия от бутилки (в стъклени шишета. Не съм никак фен на пластмасата). Тук хората много се дрогират. Дрогите са си почти легални някак имам чувството. Все едно за нас виното и ракията тия тук така се допинговат като излизат на нощен живот с хапчета и кокаинища. Във питейната вода май има и от тия съставки в неусетни количества разбира се. С две думи: живота по големите цивилизовани градове се оказва най-вредно и аз сериозно се замислих наистина ли искам да живея така.
Брат му на гаджето ми се отказа от живота в града. Купи една стара къща в горите тилилейски (едно малко село в гората) на границата Германия и Франция и си я подобрява сам. Строи си, гради си, подобрява. Физиотерапевт е иначе, но не работи вече. Гаджето му (тя му е като жена де, ама нямат брак и си викат гаджета) работи, но и тя е яко био ориентирана. Правят си всичко, каквото е възможно сами, както бабите и дядовците ни едно време и купуват само, ксквото нрмогат да направят. Аз малко вътрешно я бъзиках, че се е обабила на тая млада възраст (малко наф 40 е), но сега съм се замислила дали да не станем като нея/тях. Нещо май започнах да се изморявам от този градски стрес. Само си мислим, че живеем качествено тук. Това не е живот. Еби му мамата и на колите дет караме, еби му мамата на цялата тая фалшива суета!! Яко ме перЕ съчмата а? 🤣

Зори, честит ти рожденник! Голям и успешен да ти е! Жив и здрав се подразбира (почти мразя да го пожелавам това. Все едно не се подразбира?)

# 589
  • Враца
Зори, честито на момчето! Много да те радва!
Аз след поставянето на диагнозата като, че ли се примирих с нещата и отчасти приех.
Марита, аз точно така живея и точно сега се разболях. Може би, организмът се отпуска и защитата представа да действа, но аз се разболях в физически добър период от живота ми.

# 590
  • София
Благодаря ви!

И аз се разболях точно ,когато бях започнала да спортувам(никога не бях спортувала нищо,започнах 1г преди диагнозата) и да внимавам ,какво ям - макар,че яденете беше основно на месо и салати,ма то с това пилешко - пълно с хормони.
 И уж раждането превенция,кърменето превенция- малкото ми дете беше такава пиявица,едва го отбих на 2 г. чак.

# 591
На това семейство Флинтстоун с вакцините, както и на врачки в България, трябва да спрат бизнеса било ли е семеен, както на това семейството, било ли е личен както на врачките, Ходжи и прочее..Стига Тримата мускетари са папкали на гърба на онкоболните.....Стига са събирали заедно с внучето си по 50 лева от онкоболните като просяци...

# 592
  • София
На това семейство Флинтстоун с вакцините, както и на врачки в България, трябва да спрат бизнеса било ли е семеен, както на това семейството, било ли е личен както на врачките, Ходжи и прочее..Стига Тримата мускетари са папкали на гърба на онкоболните.....Стига са събирали заедно с внучето си по 50 лева от онкоболните като просяци...
????????? И този път нищо не разбрах.

# 593
Хули, правят вакцини против рак...прочети...

# 594
Хули, правят вакцини против рак...прочети...

Правят да и даже са почти готови съм чула, но девера ми малко ме разочарова с прогнозата си, че до 10 години може би ще ги ползваме. 10!!?? Бега бе, аз гледам с 4 Очи да ги пускат час по-скоро. Още преди две години четох за тях и май в преден пост писах за тях. Не е точно ваксина май ами лекарство на принципа на ваксината. Честно казано ако ще и бизнес да е по-добре да ги пускат. Мисля, че доста спекулират с рака и бая конспиративни теории се ширят. Как тогава ще обясним защо богатите и известните, които могат да си купят всичко, което може да се купи с пари се подлагат на същото лечение като обикновенните ракови пациенти? Лечението на рак било печеливш бизнес и тем подобни бла-бла. А колко ли би струвала една ваксина срещу рак, ако я "извадят" изпод тезгяха? Не мисля, че биха обеднели, ако намерят лекарство. Спекулации са. Има учени и луди гении, които създават наистина неща. Иначе как медицината, а и не само би се развила до такова ниво и вярвам, че ще се развие умопомрачително още...

Днес се чувствам добре. Само дето одеве тичах до аптеката по спешност, че пак усетих се обривам, а ме мързеше да си купя хапчетата....ама ги купих бързо-бързо. Три дена трябва да вземам антиалергични.

# 595
  • В царството на игрите:)
Ох, ще ме уморите..Аз пък да ви кажа, рака, няма никаква логика при подбора, освен в доказаните случаи на наследственост, ама и тогава не е сигурно, че ще се прояви. За Чернобил не съм съгласна. Малко е преувеличено като причини. Преди години гледах предаване за останалите там хора в близост. Подложени са на изследвания защото са здрави, та дрънкат. И за емоциите не съм съгласна, щото аз нищо не задържам, ама, нищичко. Когато нещо ми тежи го знае половината свят, а когато съм радостна другата половина. В един и същ момент мога да споделям неволите си и след малко нещо да ме разсмее и вече съм на друга вълна. Когато ме диагностицираха приятелите ми бяха вдигнати на ура. Не, че могат да направят нещо, ама така, да са в бойна готовност. В същото време съм склонна към депресии още преди диагнозата и си пия редовно хапчетата. То и сега съм пожар, а ако не ги пиех сигурно отдовна да съм изгоряла Simple Smile А дали със сигурност имаме този "счупен" ген може да каже само изследването BRA 1 и 2 мисля, че беше. Макар, че двете лели на една наша съфорумка,  на която рака беше открит на 29 г. в 4 стадии и беше един от най - гадните като прогноза, са били болни от РМЖ, но самата тя нямаше генна мутация. Въпреки гадните прогнози си е жива и здрава вече 11 години и дай Боже още много да има. Два пъти я оженихме след диагнозата...Луда работа. Simple SmileТа за наследствеността ми беше думата и за това, че логика няма. И това ме побърква най - много - аз съм логичен и подреден човек и неизвестността ме побърква...Ама това е положението ...и ще си пия хапчетата ..Хахахахах Simple Smile

# 596
  • София
Zori, честито да е момчето ти! Здрав да расте! Любознателен и ученолюбив да бъде!

Marittaa, Чернобил е в Украйна, в Европа, не е в Азия.
За 🏠 "на село"- страхотно е!
Ние купихме преди 10- тина години къща в гората. Отначало ходехме само през уйкендите- да я стягаме, после- лятото.... сега се прибираме в София само от края на декември до началото на март. С нетърпение чакам вече...
Пътувам всеки ден 70- 75 км до работата и обратно, но по магистрала.
И все пак като я купихме бяхме на около 50...

# 597
  • Враца
Milmich, зависи от човека, но канцерогенните фактори са известни и по- лошото се броя на онкоболните се увеличава. Това което е най- много обезпокоително е промяната на ДНК на клетките.
Иначе има живи и от Чернобил и то главни участници в събитията/поне преди около 6 години/, има живи от концлагерите, има живи от войните, има живи от насилие и много други. Има обаче и новородени. Не само сред хората, но и сред животните и растенията. И техния брой расте.
То и моя род са дълголетници и без тежки заболявания, дори и столетник сме имали, но хайде де.

# 598
Ваксините правят отдавна...нали Нася Хаджиева ли каква ли ..За тях пиша, че не им вярвам...За тяхното семейство пиша...

# 599
Zori, да ти е жив и здрав рожденника🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт