С какво ви дразнят свекървите - тема 106

• 44 313
  • 827
  •   1
Отговори
# 735
  • MI
Свекърва ми има такава, наистина е удобно. Аз за нещо дребно си карам с пластмасова неекологична. Grinning Но не си представям в чужда къща да размествам, та ако ще метлата да е. И сега не бих го направила при свекървата, след години, камо ли в началото. Може да питам да помогна, ама да я местя... Всеки да си знае къщата и правилата в нея. Та наистина е много тъп този тест, освен че показва един не много приятен манталитет.

Ива, само така, и аз съм на този принцип - като няма истински проблеми, да не си ги създаваме сами.

# 736
А какво ще кажете за свекърва, която съветва снахата да забременее от друг, за да не си развали семейството? И я съветва да го направи така, че мъжът да не разбере. На моя далечна роднина се случи това. Тя беше шокирана от предложението. Не се възползва от него, но и се разведе, защото мъжът й отказа да си осиновят дете.

# 737
Вече има опция за инвитро, но ... и аз бих се развела по принцип, ако с ММ не можем да имаме дете, и той не желае да си осиновим. Тъжна работа

# 738
  • София
Дори и в днешно време има мъже, които не желаят да се изследват под предлог, че нищо им няма (че как иначе).
Щом свеки предлага това, значи е наясно с някакъв проблем на сина си и действа през главата му. Хем да е на 100% щастлив, което едва ли ще стане, ако знае че не е негово дете, хем да не му накърни мъжеството за пред хората, хем тези хора да не разберат... Така че я разбирам донякъде

# 739
Съседи се разделиха след две инвитро процедули, наистина тя  на 45, малък шанс, причина че тойн е иска да осинови ,я тя не може да има деца.Все си мисля ,че един ден ,когато той  изгуби шансове ще се съберат пак ,добре си пасваха.

# 740
  • при късмета
А какво ще кажете за свекърва, която съветва снахата да забременее от друг, за да не си развали семейството? И я съветва да го направи така, че мъжът да не разбере. На моя далечна роднина се случи това. Тя беше шокирана от предложението. Не се възползва от него, но и се разведе, защото мъжът й отказа да си осиновят дете.
Предполагам мотивацията на свекървата не е била само да не си развалят семейството. Преди се считаше, че само в жените е проблема, ако не могат да имат дете. Пък да се установи, че проблема е в мъжа, голям срам, ако се разчуе. Друго си снахата да изкараш ялова и тя да е виновна.
Нормално е снахата да не приеме, не толкова заради самото предложение, а тези въпроси ги решават с мъжа си, свекървата изобщо няма право да взима отношение.

# 741
Съседи се разделиха след две инвитро процедули, наистина тя  на 45, малък шанс, причина че тойн е иска да осинови ,я тя не може да има деца.Все си мисля ,че един ден ,когато той  изгуби шансове ще се съберат пак ,добре си пасваха.
Тя дали ще иска? Той ще я изоставя заради трудност, вмест да ѝ е опора, а тя ще го чака да се начекне с отворени обятия.
Пък тая свекърва, дето праща снахата да си прави дете от друг явно не е рядкост. И аз знам за такъв случай с наша роднина. Свекървата била много загрижена какво ще кажат хората за сина ѝ.

# 742
да бе ... сега ще ида да питам мъжа си: съгласен ли си да ходя да спя с Петьо комшията - виж какви са му хубави децата? И моят веднага ще се съгласи.
хаха

Много ясно, че за хубави семейни отношения някои неща не се казват на половинката.

# 743
  • при късмета
да бе ... сега ще ида да питам мъжа си: съгласен ли си да ходя да спя с Петьо комшията - виж какви са му хубави децата? И моят веднага ще се съгласи.
хаха

Много ясно, че за хубави семейни отношения някои неща не се казват на половинката.
За мен например, "хубави отношения" и "не се казва" или нещо скрито, особено, ако е много важно, не могат изобщо да съществуват в едно изречение. Смятам, че именно честност са в основата на хубавите отношения. Какъвто и да е проблема, да е решен м/у двамата и по начин който са намерили двамата. Ясно е, че ако са на противоположни мнения и никой не го промени, просто няма да съществуват заедно. Но единия да лъже или да крие нещо съществено, само и само на всяка цена да запазва семейството, то не е семейство и без друго

# 744
Интересното е, че много жени износват деца с донорска яйцеклетка и семенен материал от съпрузите си. Но за обратният вариант не се говори много. По скоро от донор се възползват самотни жени. Или поне това са моите впечатления.

# 745
  • MI
Какво да мисля за тази свекърва, освен че е застинала някъде преди 100 години. Това си е било практика преди време, хем да не се накърни гордостта на мъжа, хем да се реши проблема. Очевидно такъв съвет в днешни дни е безумен, поне според мен.

# 746
И за мен е безумие, но има такива свекърви наистина...
Докато манталитетът "какво ще кажат хората" не се изкорени тотално, няма оправия.... Тази мисли какво говорят за сина й, че няма дете,  а да помисли от друг ъгъл - сигурно ще шушукат постоянно и ще наричат как ли не това дете, ако са в някое забутано място, в което клюката е като ритуал за деня. А, тя как ли ще натяква при проблеми семейни или с детето....според мен във всеки удобен момент ще го припомня това. Изобщо, много абсурдна история.

# 747
  • при късмета
Явно още е срамно мъж да има репродуктивен проблем. Или за него самия или за маминка.
Мислех, че са надживяни тези предразсъдъци. Защото само един случай имам в обкръжението си и на моя приятел не му беше никакъв проблем да споделя, че проблема е в него

# 748
  • София
Всъщност, народа ни е намерил елементарно и добре действащо решение на въпроса с мъжкото безплодие- Спасовден.
Това е денят, в който седенките на незабременелите булки в компанията на свободни ергени, са завършвали на тъмно, след което всеки си е хващал пътя.
Така се е запазвало семейството, а и честта на мъжа и жената в него.
Простичко и без излишни усложнения. Simple Smile

# 749
  • при късмета
На мъжа честа може и да се е запазвала по този начин, но не виждам как се е запазвала на жената. Със сигурност цяло село после знае кой е оставал на тези седенки и за омъжените жени, едва ли е било чак пък чест. А ако трябва да е простичко, то не знам защо трябва да го правиш на мегдана, това е всичко друго но е простичко. И после защо не се запазвали традициите? Защото са безумни

Общи условия

Активация на акаунт