СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 320
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
При нас няма изненади, БЕЛ е 93 точки, математика 71, но е добавила 30 точки в математиката, бях в потрес след първия ПИ по математика.

Rade, тоя първи ПИ беше направо катастрофа. Изобщо не го мисли! Сегашният ПИ на Междучасие е доста труден за децата. В тази връзка, M_I_A, браво на тийнейджърката.

# 391
  • София
Миа, говори с таткото, да си мълчи и да не пресолява нещата този път! Joy
Ако детето не е пренавито, ще се случат нещата! Желая ви успех!

# 392
  • Варна
Но в 4-ти клас баща ѝ много я натискаше за СМГ и непрекъснато я засипваше със задачи (у дома, не на курс) и тя даде заден. При стреса на изпитите и в СМГ, и в ПЧМГ направи бакалски грешки и се издъни много грозно. ММ пък го беше взел при сърце и спретна едни драми, та съвсем я отврати. Та до преди два месеца тя обясняваше, че мрази математиката. Мрази, мрази, ама колко да я мрази?

Това все едно аз съм го писала. Едно към едно, с единствената разлика, че става гума за нашата МГ и че дъщеря ми май умишлено бойкотира най-важното състезание за приема и остана малко под чертата.

Години наред твърдеше, че мрази математиката/нищо, че ѝ е много лесна/, а сега спряга математическата в подредбата на желанията. И с желание решава задачи...

# 393
В темата има ли дете с алергии? Искам да питам нещо на лични, да не разводнявам

# 394
  • Варна
Светкавица, да.
Алергичерн ринит и атопичен дерматит. Пиши.
На ПИ бо БЕЛ във Вектор излезе супер доволен от лесния преразказ,  а се оказа, че е пропуснал 2 епизода и разместил други. За първи път е с толкова ниски точки на преразказ. Дано през юни се падне нещо "трудно" Simple Smile

# 395
  • София
И моето дете е с атопичен дерматит, ако мога да помогна с нещо, пиши на лични.

# 396
Има! Към прах, акари и някои храни.

# 397
Аз мисля, че е изключително важно децата да останат спокойни на изпита. Имам пример с дете, което не блести с толкова знания, но влезе в едно от желаните училища, и друго с високи резултати се издъни безобразно... Моят син е от притеснителните за съжаление, пука му и в училище ако му се скарат, въобще взима навътре нещата. Аз естествено си клоня към едната крайност както всички вас, но вътрешно ми е толкова тъпо, че ги товарим с толкова излишен стрес и се опитвам да дам на заден. Както и самите деца, които описахте по-горе.. яд ме е, че родителите създаваме тази истерия сами..

# 398
Хранителни алергии и при нас (и двамата).

# 399
Различни са причините за истерията.
Някои считат, че елитното училище е гарант за житейски и професионален проспиритет .
Аз не мисля така. Аз съм от другата категория - на плашещите се.
Боя се от лоша среда - както детска, така и учителска.  Дате на близка беше принудено да смеси енергийна напитка и синтетична дрога, учейки в АК. Резултатът - токсикология и битка за спасяването му, без мозъкът да бъде увреден. Самата аз съм била мачкана от учители и помня как се чувствах. Затова, а не заради друго, предпочетох ЧУ в периода 5-ти-7-ми клас. Дори детето да не изучаваше езици, бих плащала заради контакта му с някоко преподавателки -дами, които невербално моделират поведение, отношение, ценности. Такива учители за детето си търся за гимназиалния курс. Усложнена е задачата, защото се съобразявам вече с личните интереси и насоки на детето. А дали ще имаме КЪСМЕТ и  с анализ на вероятностите не можем от сега да разберем.
Затова съм относително по-спокойна. Опитвам се да не се накърни психиката на детето. Обирам напрежението и се моля всички да излезем с по-малко рани от драмата "седми клас".

# 400
И мен много ме притеснява вероятноста от кофти учители в което и да е училище.

Имам следния въпрос: проучвате ли резервни (или пък основни) варианти на частни училища?
Кои частни училища в София са добри за гимназиален етап според вас?
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 401
      Писах на дамите, чиито деца са с алергии към прах, животни и др.Притеснява ме нещо в назначеното лечение.Ще съм благодарна, когато ми отговорите.

За истерията- моето дете не е от ученолюбивите. Много се надявам/надяваХ/ за училище , "Втора дивизия"с желани езици, учени досега. От тази година има и 3,4 профил с негови любими предмети ,както и паралелка с един от най-нелюбимите, но езиците са желани. Вече не съм толкова сигурна, че ще успее, тази година много се отпусна.
 С напредване на времето вероятността става все по-малка.
Не го пресирам, не го тормозя, караме с неговите си темпове, защото не ми е ценно детето да излезе изцедено от ситуацията. Това, че ще отиде в някой / презрян/ техникум, нито означава, че е прост, нито означава, че ще влезе в лоша среда. В първи и втори клас беше в едно от най-желаните училища в града и години наред с най-добри постижения на НВО, ами само дето не се изклаха в техния клас.До 5 клас напуснаха от 26 деца- 8, е, разбира се други дойдоха.

Била съм отличничка, но естествена отличничка. Без уроци, без предварително минаване на материала, всичко си вървеше гладко и спокойно.Знам, че е било друго време, но конкуренцията не беше никак по-малка.

За учителите- един от най-великолепните учители по БЕЛ, които познавам и изключително стойностен човек е моя братовчедка. Преподава в училище, което е може би на първо място по "нежеланост", само че...се вижда от терасата и.Няма и особена зависимост между добро училище, добри учители.
Скрит текст:
Уникална е в обясненията на материала, тази година води 7 и 6 клас, само че... има коте сиамче, на два пъти синът ми излезе подут от тях, да си имаме късмета

Не е казано децата да дремят и да не полагат усилия и това не е работа. Но трябва да имат и своето си време, дори и за "нищоправене".

# 402
Излязоха резултатите от ПИ по математика на 17/02 в "Регалия".

# 403
    От статистиката към момента. Среден резултат в Междучасие на математиката 51,1 точки,а  в Регалия 57,20.
По БЕЛ е обратна тенденцията, в Междучасие средният резултат е 75.92 точки, а в Регалия 71,16 точки.
Ако това може да е някакъв критерий за сложността на изпита и ориентир.

# 404
  • София
Малко извън НВО...вашите деца имали ли са задача по Техника и предприемачество да направят електрическа верига от три крушки, разположени една под друга, които трябва да светват последователно, като условието е, че може да има максимум един ключ,един превключвател и един източник? Схемата трябва да се направи в Електром Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт