Отговори
# 480
# 481
Сериалът започва обещаващо, но съм далеч от възторга, изказан от някои. Както почти всеки български филм проблем е озвучаването. Кога разбера какво казват, кога гадая. Теодора Духовникова малко повече позира.А на тези прекрасни природни картини би отивала музиката на Теодоси Спасов.
Някой писа, че сме големи критици, но филми от рода на "Мостът" и "Истински дедективи" лично на мен ми повишиха критерия. Но дано нататък тръгне още по- добре.

# 482
  • София
но римейк ли е сериала или е оригинална история?

авторска продукция на Милошев. Конкретно на въпроса ти, оригинална е историята, не е римейк.

съжалявам, че има толкова много различия с реалността от написаното от Hal Gardner 622822, но ето, че и той все пак е харесал историята или може би пейзажите само, нз. Гадно е като си го работил това и знаеш как е в действителност, но по-важното в случая си мисля, че продукцията трябва да ни докосне по някакъв начин и да ни държи под напрежение, както и да ни пука за героите. Ако го има всичко това значи са се справили. Може и да не са имали чак такъв бюджет за толкова мащабни разследвания от голяма група хора. А и то щеше да е повече като документален филм... А сега имаме един по-малък и стегнат екип, но пък има възможност да им се разгърнат историите на самите хора и да ги асимилираме по-лесно.

Майче,
наистина може да е всеки, не бива да се изключва категорично който и да е, но аз просто си вадя някакви мои си предварителни прогнози  Grinning
по дифолт изключвам Владо и Теодора (имах си аз пък да е последната), бременната е как си я представяте с този корем да ги прави тези неща (освен ако няма съучастник/ци, но вече става твърде сложно, а си мисля, че е един човек). А пък Славчо повърна като видя трупа и е един тъакъв изненжнен, хах. Ест, може нарочно да се преструва Wink Знам какъв е контрапункта... Ама някак си не ми се вярва.
Та на този ранен етап изключвам тях четиримата.  Laughing

# 483
  • София (Възраждане)
Цял ден ми се върти, че на Баругана, Шейтан се е събудил 😱. Впечатлила съм се нещо 😆.

Ама на барУгана, нали..не на бругАна Joy Hands Thumbsup
Хахаха, знам ли и аз 😆. Обаче още сноши се зачудих защо Руфинка и Филип с различно ударение го казаха.

Думата е барУга, значи локва или езеро...Пилешка баруга например е родопският превод на Лебедово езеро. Шубе ме е сега пак да изгледам епизода с обърнатите очи на врачката-помакиня, че да анализирам още по-задълбочено диалекта, честно. Порадвахме се с моя градска обаче и на избора на лични имена - Петър Минчов Каракехайов, първото и фамилията добре, но няма Минчо, който би си кръстил сина Петър. Който познава спецификите на района, знае защо. Не са имали местен консултант, видно е
Това, разбира се, са съвсем дребни бележки на тема лингвистика, забавни моменти, съвсем не критика. 

# 484
Мен ми стана интересно сега за Минчо и синът Петър, защо в реала няма как да има такава комбинация в смолянския край?

# 485
  • София (Възраждане)
Защото Минчо по подразбиране е мюсюлманин и не би си кръстил сина с име на християнски светец. Това е нещо като местно клише, не го оправдавам, но съществува.

# 486
По нашия край(югоизточна България) Минчо си е християнско име, производно на Св. Мина.  Затова и не можах да зацепя.

# 487
Защото Минчо по подразбиране е мюсюлманин и не би си кръстил сина с име на християнски светец. Това е нещо като местно клише, не го оправдавам, но съществува.

Има и изключения - имам суъченици помаци, както и приятели помаци, които се казват Христина, Георги и Никола. С тези имена са от раждането и нямат турски имена.

# 488
Не е много "забавно" това разминаване с толкова важни за района особености и работата на специалистите занимаващи се с такива случаи. Недогледани, недоискусурени важни факти и обстоятелства се пропускат и това наистина дразни хората, които врат и кипят с това.
Също, като Откраднат живот. Някой беше писал АКО лекарите го гледат - не, не го гледат.

# 489
Mooimeiske, благодаря за разяснението, и на мен ми стана любопитно когато писа, че няма как да стане.

На мен изобщо не ми пречат разминаванията със действителният начин, по който работи родната полиция, за законите също. Дори напротив. То по тази логика трябва завинаги да спра сериалите, киното и книгите. Сюжета ми е важен да има хубава завръзка, развитие и логичен, но поне малко изненадващ край. Да има и развитие на характерите, които участват, да предизвикват различни чувства, изобщо да държат интереса. Другото е само фон.

# 490
Толкова критици, че чак и детайли, Минчовци, сравнение с чужди продукции, разбира се, не с български, направо сте готови за жури за Оскарите Simple Smile

# 491
  • София
Също, като Откраднат живот. Някой беше писал АКО лекарите го гледат - не, не го гледат.
Аз. Именно затова написах АКО с големи букви - защото ме съмнява да го гледат. Satisfied

Това с Минчо е доста интересно, не знаех. Благодаря за информацията! Hands V

# 492
  • София (Възраждане)

Има и изключения - имам суъченици помаци, както и приятели помаци, които се казват Христина, Георги и Никола. С тези имена са от раждането и нямат турски имена.

Да, имам и аз такива познати. Но са по-скоро изключения. Надявам се тези предразсъдъци да изчезнат съвсем с времето.

Толкова критици, че чак и детайли, Минчовци, сравнение с чужди продукции, разбира се, не с български, направо сте готови за жури за Оскарите Simple Smile

Писах вече, че не е критика, нито пък поучение. В крайна сметка темата е за всякакви впечатления.

# 493
  • тук, на мястото си
И на мене ми стана много интересно за името Минчо.

# 494
И на мен. Никога не бих го свързала с мюсюлманин.

Общи условия

Активация на акаунт