Отговори
# 525
  И на мен чуждата музика ми е като лепната, в дисонанс е със сериала и природата и всичко . Иначе е хубава ,но не е автентична за сериала .Това ми е важно за един сериал - да си има музика ,с която да го свързваш.

Последна редакция: сб, 02 мар 2019, 07:35 от araselia

# 526
Добре де, а не е ли възможно и сценаристите да са навързали това с Минчо, който не е възможно да има син Петър и цялото нещо да е свързано с убийството. Ако е обърнато толкова внимание на местни диалекти и т.н.  на мен лично ми се струва възможно и на това да е обърнато внимание.

# 527
  • София
В едно от промотата Филип не крещеше ли на другите, че имат три трупа и никакви следи и те тъпи ли са Grinning

Ахам. Явно вторият труп ще е без глава (по думите на Руфинка), а за третия още не е имала видение бабата.  Grinning Интересно ми е дали пак ще има заигравка с овце... Тя нали за курбан се дава. Примерно откриват труп без глава ама с глава на овца, а пък третия да речем със смъкната кожа и ''облечен'' в такава на овца. Абе и аз фантасмагории говоря вече.  Crazy
Може да има и още, но от промото чух за три трупа и че нашите са доникъде с разследването и Филип вика, че са идиоти.  Laughing
Ама наистина почвам да си мисля сериозно при толкова трупове и то убити по такъв зверски начин наистина ще се вдигне цяла София там... Много е важно да видим дали са помислили над това и ако може по някакъв начин хитро да се измъкнат от клопката наречена суров реализъм, че иначе за съжаление ще завалят критики... :/

# 528
  • Калгари, Канада
Не очаквах да замесят нещата на религиозна основа, бежанци и т.н. Явно е, че нито промотата съм гледала, нито за какво се разправя. Знаех, че е кримка някаква. Сега съм изненадана и се чудя няма ли да засегнат по някакъв начин мюсюлманите в района и дали затова изобщо е помислено.
Предпочитам да не беше намесвана религията. Много рязко ми се стори.
Ако беше всяка серия за себе си и се разкриваха различни престъпления, щях да съм по Ок, в една от тях да има нещо с религия. Но сега целия филм ако е така, не знам как ще го гледам.

# 529
Да засегнат мюсюлманите?Защо?То и от 3 март може да се засягат,ама....

# 530
  • София (Възраждане)
Дотук няма нещо, което да внушава конфронтация на религиозна основа. Ако обае писаното от мен създава такава асоциация, готова съм да го изтрия!

# 531
  • Калгари, Канада
Ами знам ли, това с обрязването и очите, идва ми в повече. Ако е просто убийство, щеше да го направят нещастен случай или нещо подобно. Нямаше да си правят труда да е такова показно и злокобно. Явно ще го изкарат като жертвоприношение, нещо религиозно, кой ще си прави труда за такова жрелище без причина. Дано сценаристите имат добра причина накрая.

Не е ничий пост, моето усещане е такова от първа серия на филма.

# 532
Защото Минчо по подразбиране е мюсюлманин и не би си кръстил сина с име на християнски светец. Това е нещо като местно клише, не го оправдавам, но съществува.

А кой е казал, че така са го кръстили? Може да не си е върнал името от преди възродителния процес.

# 533
Бая късно се включвам, но сега изгледах епизода и мога да кажа, че съм впечатлена Relaxed
Много ми хареса сценария, играта, заснемането. Личи си, че е направено много професионално. Абе все едно гледах американска продукция.
А Владо... направо е страхотен. Така да му отива тази роля. Simple Smile
Нямам търпение за следващата серия.

# 534
  Не виждам кой има да се засяга, стига сме се правили на ударени за всичко. Действието се развива в този район, който си има характерни демографски и религиозни характеристики и е напълно нормално ,даже задължително за достоверност сценария да е съобразен с това .

# 535

А кой е казал, че така са го кръстили? Може да не си е върнал името от преди възродителния процес.

При помаците няма възродителен процес – те по традиция са с български имена, само религията им е ислям.

Не разбирам защо толкова го нищите този въпрос – явно е местна особеност. Приемете я като такава.
Както например при нас, като чуеш някои определени имена, най-вероятно е носителите им да произхождат от един определен регион. За хората от другите краища на страната това не носи никаква информация, ама ние си знаем. Simple Smile

# 536
И аз не знам защо се задълба толкова по тази  точно тема.  Надявам се, че сценаристите не са заложили някакво религиозно или етническо противопоставяне в сюжета. Би било адски тъпо.

# 537
Владо по Нова в Събуди се. С него е и Явор Веселинов, актьор.

# 538
Владо по Нова в Събуди се. С него е и Явор Веселинов, актьор.
Колко е остарял Явор Веселинов. Едно време, когато участваше в моноспектаклите на Мариус Куркински всички бяхме влюбени в него. А Карамазов много ме кефи😍

# 539
Не ми харесват суперлативите, с които говорят. Трябва малко скромност. Пък след финала да се бият в гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт