Не мога да се отърва от колита - 3 тема

• 3 548
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нексиум помага ли при газове в тънките черва?
Този комфортекс го гледам и аз, но се тревожа малко с рициновото масло в него да не ме разхлаби🤔🙃

# 16
Преди постоянно имах в себе си Комфортекс за смучене с лайм , изобщо не ме разхлабаше, но ми действаше по-добре от капсулите Комфортекс.

С Нексиум получавам облекчение, когато имам киселини, гадене и газове. Взимам 40 мг.

# 17
Явно заседяването е проблем при Колита. И аз съм с  оплаквания отскоро, тежест, болки, запек. Пия прокомбо, уж действа, но за 2-3 седмици, после действието му отслабва. Опитавах да сменя с друг, но е тегаво. А комфортекса пия дражета след ядене, и там така, за момент има ефект, за момент няма.

# 18
Аз бях с гастроентерит, колит и остър гастрит, че се излекувах без лекарства и за кратко време, а Вие не можете. 🤣 Погледнете се в огледалото с високо вдигната глава, усмехнете се и се стегнете. Това е колит, а не смъртоносна и неизлечима болест. Единственият начин да се излекувате напълно е здравословният начин на живот(главно храненето). Спазвайте режим, движете се повече и след 1-2 седмици няма да имате никакви оплаквания. Успех!

# 19
Здравейте! При колит имате ли жълти и мазни изпражнения?

# 20
  • София
Здравейте. Да се  включа и аз. Видях, че е отворена нова тема, но не можах да пиша в нея. Имам пълна колекция от болки като вашите, които са предимно в дясно, от скоро изпитвам болка след изхождане по целия колон или както се казва, усещане че е леко подут и пълен и възпален, а при ходене боли в хлътналото при тазобедрената. От 10г. обикалям по доктори и всички повдигат рамене. Нервен стомах, синдром на..., за колит никой не се сеща. Чудят се какво може да е онова придърпване вътре, а понякога сякаш нещо ме подритва, когато ходя. Голяма чуденка, все едно решават висша математика. Прочетох в нет-а, че колита боли така, когато си много седящ, а при ставане все едно нещо те дърпа и срязва отвътре. Питам ги всеки път дали не е апандисит, казват че не е, кършат пръсти и се почесват там където не ги сърби. Преди две години пак обиколих кабинетите включително и скенер с контрастно вещество, изкара ме здрава и единични дивертикули, демек тук-там. Положението беше се закротило, обикновено есен или пролет се обажда, но две години се чувствах жива и изведнъж сега тази пролет започва лека-полека да ме сковава тази тъпа болка. Преди малко попаднах на коментар в който се казва, за усещане за тежест която е закачена на дебелото черво в дясно. Една гадна тъпа болка от сутринта да вечерта. Изхождам се нормално, но след втория път болката се появява. Планирам колоноскопия, но като чета как се предписват прахчета и хранителни добавки и че колита не се лекува се отчайвам още повече. Нямам нерви вече, работата ми е предимно седяща и напрегната, сиреч стреса е на макс, което е противопоказно за такива състояния, обаче сякаш стана модерно да се работи в стресова среда и шефовете да се цупят, когато се налага да си вземеш болничен. Разбрах, че всички вие се справяте както можете и че е джак пот да попаднеш на читав лекар, но факт е че тази болка мъчи и отнема всеки ден от усмивката ми. Опитвам се да спазвам някаква диета, но трудно тъй като ми откриха остеопороза за която се прилага една диета и много движение, а за раздразнено черво, колит и всичко свързано със стомах се прилага друга диета несъвместима с другата и пак движение, но болката ме ограничава. Днес установих, че не знам какво да ям, не остана почти нищо, освен да премина на бебешки пюрета. Това е, споделих си болката, доста хаотично, но и в главата ми е пълен хаос. Имам и хипертония и когато ме заболи пулса ми скача заплашително и усещам, че се въртя в омагьосан кръг от който няма излизане.  Знам, че сълзите няма да помогнат, но ми идва да ревна като магаре, като се сетя колко години тропам по кабинетите, как състоянието ми стана хронично и как белите престилки неглижират състоянието ни, било от незнание, било от немарливост или просто апатия.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 17:59 от morfei_ka

Общи условия

Активация на акаунт