ДУБАЙ - тема 14

• 55 286
  • 836
  •   1
Отговори
# 180
  Здравейте, с мъжа ми и детето ще посетим Дубай самостоятелно, като аз смятах, че ще се справим сами. Поназнайвам английски достатъчно, за да съм спокойна поне за това. Но срещнахме един познат, който ни каза, че е ходил самостоятелно без агенция и през повечето време само се е мотал и не  е знаел от къде какво и т.н. И сега се притесних да не би и с нас да стане така. Избрала съм хотел City Max Al Barsha до мол Емирейтс. От летището смятам да вземем такси до хотела. Ще летим с  Wizz Air. Ще посетим Burj Khalifa, круиз по Марината, сафари в пустинята, underwater zoo и аквапарка Атлантис. За разходка видях, че е подходящо the walk и Madinat Jumeirah. Плажовете, които съм избрала са Al Mamzar beach park и Jumeirah public beach. Ако има още някакви места за разходка и хапване може да споделите. Добре ли ви се вижда като програма има ли защо да се притеснявам за нещо..

# 181
Здравейте! Търся мнение за екскурзия до Дубай с туристическа агенция Бохемия. Много благодаря!

Ходихме с Бохемия през май до Дубай. Всичко беше перфектно.

# 182
Много добре сте се ориентирали за всичко . Единствено бих ви препоръчала вместо Ал мамзар (много далеко и стар ) , да посетите един от следните плажове -JBR beach , Kyte beach , La Mer beach .  Допълнителни забележителности - Dubai Frame , The Louvre (Abu Dhabi) , the grand mosque (Abu Dhabi) , gold/spice/textile souks in Deira (old dubai) , glow garden (вечер) , чух и за музей на илюзиите , но не съм ходила още , може би ще е интересен .       
  Здравейте, с мъжа ми и детето ще посетим Дубай самостоятелно, като аз смятах, че ще се справим сами. Поназнайвам английски достатъчно, за да съм спокойна поне за това. Но срещнахме един познат, който ни каза, че е ходил самостоятелно без агенция и през повечето време само се е мотал и не  е знаел от къде какво и т.н. И сега се притесних да не би и с нас да стане така. Избрала съм хотел City Max Al Barsha до мол Емирейтс. От летището смятам да вземем такси до хотела. Ще летим с  Wizz Air. Ще посетим Burj Khalifa, круиз по Марината, сафари в пустинята, underwater zoo и аквапарка Атлантис. За разходка видях, че е подходящо the walk и Madinat Jumeirah. Плажовете, които съм избрала са Al Mamzar beach park и Jumeirah public beach. Ако има още някакви места за разходка и хапване може да споделите. Добре ли ви се вижда като програма има ли защо да се притеснявам за нещо..

# 183
Много ви благодаря. Simple Smile

# 184
Мисля, че Miracle gardens също не бива да се пропускат. Стига се лесно с градски транспорт и е евтино.

# 185
  • Anywhere
Бялата джамия задължително я вижте, за нея  ще ви трябва поне половин ден. Може да се съчетае с Лувъра в Абу Даби. Плажа Ла Мер на мен ми хареса повече от JBR, доста по-бистър и плитък. А и не толкова населен. Плажа до Бурж ал араб също трябва да посетите (не му знам името). Като ходите в аквапарк Атлантис, разгледайте и хотела, впечатляващ е...

# 186
Супер сте момичета, много благодаря за идеите.

# 187
  • София
Здравейте! Търся мнение за екскурзия до Дубай с туристическа агенция Бохемия. Много благодаря!
Преди две години ме осени внезапно идеята да отскочим до Дубай
Скрит текст:
( примерно вторник е било, а тръгването е в събота). Имаше обявени места от Бохемия. По принцип никога не пътувам с агенция, винаги всичко сама организирам и ми излиза най- много на половин цена. Но тогава беше импулсивно решение и ме мързеше да ровя по сайтове. Отивам в Бохемия и казвам, че искам три пакета( дете и двама възрастни). И изведнъж се оказва, че за детето пакетът бил по- скъп с 300- 400 лева!!! Аз питам защо. Ами нямало по принцип 3 места, ама за нас щели да уредят едно допълнително. Баси, все едно от Марс падам и не съм мърдала от къщи, та не знам как се таксуват децата. Значи изведнъж намират място в самолет( който естествено предварително са запазили и ще им изгори, ако не го пробутат в последния момент), в хотелите( много, от които настаняват деца безплатно) и не само не правят намаление за дете, ами и по- скъпо ми искат. Е, аз не съм толкова тъпа, че да давам пари на евтини изнудвачи! Не стига, че това дет го предлагат излиза двойно повече, отколкото ако си го букнеш сам, ами и така да се опитват да ми пробутат глупости. Никаква Бохемия!

Не мога да си представя защо някой би тръгнал с ТА за Дубай. Организацията е лесна, таксита има, рент а кар също,  ГТ е на ниво. 
Скрит текст:
Темата е за самостоятелно организирани пътувания, като това естествено не е най-важното.
Не отричам, че Бохемия е читава фирма, както и Марбро, предполагам и доста други, НО съдират по 10 кожи.
Ами, гадно е...
Примерно, ако нещо струва 40 дирхама ще ви го продардат за 100 евро, грубо.
Ще ви водят по места, където ТА иска за време, която тя посочи, а при разстоянията там, това въобще не е Ок, да не говорим, че могат да ви настанят в такъв неудобен към транспорт хотел, че да не можете да си покажете носа навън, да не разгледате това, което и за колкото искате, да не говорим, че за моловете едва ли ще ви остане време от препускане. А в тях са суперите за храни и евтини сувенири, парфюми -съвсем не лоши, дрехи и т.н.
В общи линии от автобусни екскурзии фирмите печелят двойно +++, от самолетни тройно +++
В момента за ноември има билети по ~ 40 евро в посока на човек с Уиз.

# 188
Не е чак толкова студено на закрито, според мен в Моловете е 20-23°, в Бурж Халифа също беше хладно, но с дълъг ръкав (жилетка, шал) и рокля на мен ми беше добре, а съм изключително зиморничава. Ако в хотела ви е студено, може леко да си отваряте прозореца. В самолета също беше хладно, носете си нещо връхно!
Ние в България си живеем на нормални за времето температури, отиваме в Дубай на топло и ...МРЪЗНЕМ! В моловете и в метростанциите си е студено, завивайте се с шалове и якета, в някои хотели си е хладно и климатика не се мърда.Има олекотени завивки и слава богу.Климатиците са според Исляма, да не се разголваме много много.И правилно-проявявайте уважение! Отделно слънцето им си е канцерогенно, затова арабския бански е буркини.Внимавайте и с плажовете, експозизията на слънце, часовете...Първия път -2013 година ходих края на ноември-35 градуса навън,втория път бях януари 2017-25градуса.Зареждаща дестинация е, ще потретя пак януари 2020.Събирам мнения за Абу Даби без досаден сити тур, целта ни е само Ферари  Уърлд и Джамията, можем ли без организирани трансфери-т.е.такситата колко излизат,но от пристанището.Ако някой има инфо ,да пише.Благодаря.

# 189
Джамията отваря в 10 сутрин, Ферари в 11. За цените на такситата не е много ясно, защото от октомври влизат толтакси и най-вероятно транспортът ще поскъпне леко. Сега от пристанището до ферари да е 70-80 дхс.

# 190
Здравейте,
Със съпругът ми обмисляме да посетим Дубай за Нова година за 5 дни.Моля тези, които са били там да кажат заслужава ли си, като дни ок ли е, скъпа ли е храната, тъй като повечето хотели са само със закуска и въобще всичко , за което се сетите?
Общо взето искам да разбера, дали си заслужава посрещане на Нова година там или ще е по-добре да отидем през януари, когато цените са по-ниски?

# 191
Храната няма да е по-евтина през януари, но пък ще има доста намаления на дрехи, техника и прочее. Нова Година се посреща с пищна заря, всеки хотел има различна програма, зависи много и от Вашето настроение и компания. Самото усещане при посрещането на Новата година в Дубай е различно, поради топлия климат и това, че след партито можеш да почиваш на плажа Simple Smile

# 192
Трябва да планирате добре новогодишната вечер, не може да разчитате просто да идете да гледате фойерверки на бурж Калифа, има рестрикции, километрични задръствания в downtown, неоправдано високи куверти...много хотели предлагат празнична вечеря само до полунощ а дори и до 23.30 и после трябва да се продължи в клуб или бар....но ако се разтърсите отсега и букнете нещо с изглед към фойерверките примерно, или сте креативни, или бюджетът ви е достатъчно висок, може да се получи наистина незабравимо.
Още нещо - всякакви сафарита и други атракциони са на пълна цена, ниските оферти често означават, че нещо е спестено, навалица има много, трябва да се резервира навреме.

# 193
  • София
Преди 7-8 г бях за НГ в Дубай. Много ми хареса. В хотела имаше много добра анимация, зарята беше впечатляваща, ама тя се вижда отвсякъде Wink, да много зависи от компанията и времето. Имаше възможност за плаж, даже водата за мен, която съм ужасно зиморничава/разбирай над 28 градуса -ставаше/ , накупих си разни златории Wink с много висене и пазарлъци в един от моловете, абе става, много става, зависи колко бихте дали като бюджет.

# 194
Ние сме се насочили да използваме услугите на агенция, тъй като не ни бива в организацията. Агенцията е Посейдон, приемам мнение и за други агенции , ако някой е използвал. В описанието пише, че вечерята ще е в хотела, в който ще нощуваме. Цените по баровете как са в новогодишната вечер?
https://www.poseidonholidays.com/pochivka/739/41/17/%D0%BD%D0%BE … %D0%B0%D0%B9.html

Последна редакция: ср, 21 авг 2019, 11:38 от G166

Общи условия

Активация на акаунт