ДУБАЙ - тема 14

• 55 419
  • 836
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте.
Имам 2 дни в Дубай на връщане към България. Бихте ли ми дали съвети какво задължително да се види и най-оптимално да си разпределя времето за 2 дни. Благодаря.
Първият път като ходих в Дубай имах два дни престой по път и никакъв план или особена цел. Смятах, че забележителностите са двата буржа😎Първият ден към 10 отидох в мол Емирейтс( хотелът ми беше там) да видя пързалката и ей тъй за шматкане. Два часа за опознавателна обиколка са предостатъчни( даже един просто, за да видиш пързалката и да удариш два кадъра на интериора). После към обяд  с такси до бурж ал Араб. Там се мотах до 15- 16, защото ядохме, зяпах интериора и направих сто снимки( или 1000😛). Но, ако не влизаш и 20 минути са достатъчни за външни снимки. От там се разходих пеша през медината- там е хубаво и безплатно. Един час е достатъчен с всичките фотоси😄 на камилки, палми, мостчета и т.н. към 17.30  вероятно хванах такси за палмата( защото като се качих на монорейла беше по залез, а това е към 17.45). На Атлантис се пошматкахме за половин час- вън за снимки, вътре малко. Обратно на монорейла и за 5 мин си в основата на палмата. Значи до 18.30 целия план. От там лесно се ходи на марината( аз тогава не ходих от мързел, но е хубаво и тъкмо става да се седне на някое заведение за вечеря).
Втория ден ходих само на Дубай мол с фонтаните и бурж Халифа. Но можеш спокойно да отидеш сутринта за два часа до градините( страхотни са и отнемат час за разглеждане и час за придвижване) и после да се качиш на бурж Халифа и да убиеш няколко часа в мола докато стане тъмно, за да видиш фонтаните вечерта. Молът става и за зяпане- интериора, аквариум( ако ти е интересно), има и за пазаруване, фудкорт с нормални цени
Всъщност, времето няма да стигне само за сафари, плаж( не е голяма загуба), рамката, пазара( аз не го намирам за притегателна забележителност) и май това е.

# 451
Здравейте, от автогарата в Абу Даби как се стига до Джамията с градски транспорт?

# 452
  • София
Здравейте, от автогарата в Абу Даби как се стига до Джамията с градски транспорт?
С автобус № 54 от автогарата. Посоката за Джамията е от страната на автогарата. Излизате от нея на булеварда и спирката е на 10тина метра от нея. Десетина метра след пешеходния мост за пресичане на булеварда, от другата страна на който хващаме автобусите за островите.
Като се качите на автобус №54, ако не се ориентирате коя е спирката ще питате шофьора.
Той отлично знае къде е спирката, защото тя е обозначена. На нея си пише Grand Mosque.
Ето и карта на джамията.

Най-често повечето, които не знаят коя е спирката слизат на тази, която на картата се пада вляво от джамията. Там където е жълтото човече на Стрийт Вюто. Но след това ще трябва да обиколите цялата джамия от южната и страна, и да преминете отдясно, за да можете да влезете по стълбите, откъдето са отворени входовете. И това разстояние е около 1,5 км. Така че не е добре да се обърквате. Трябва да слезете на спирката, която е точно до пешеходния мост /ограден в червено на картата горе/

Тя е точно след този мост направен специално за нея и свързващ я с джамията.Преминавате по него и от там ще е първата Ви среща с екзотичната и красота. Любувайте и се и се радвайте, че Ви предстои среща с едно от най-красивите места на света.

Информацията, която Ви давам е от 2015год., надявам се да няма промяна.
Ако още нещо Ви интересува от екзотичната красота на Абу Даби можете да прочетете двете части на пътеписа ми за него: тук и тук

# 453
Благодаря за информацията. А билети за Бурж Калифа мисля да купя директно от техния сайт, но да попитам понеже не съм наясно, после с потвърждението отивам на място да взема самите билети ли?

# 454
Бихте ли споделили ориентировъчна какво включват вечерите на круза по Марината и сафарито?
Като за посещаващ за първи път ако може кратко инфо за Интернета и мобилните услуги.

Предаврително благадаря!

# 455
А как се пътува в метрото , отделно ли са вагоните за мъже и жени ?

# 456
С автобус № 54 от автогарата. Посоката за Джамията е от страната на автогарата. Излизате от нея на булеварда и спирката е на 10тина метра от нея. Десетина метра след пешеходния мост за пресичане на булеварда, от другата страна на който хващаме автобусите за островите.
Като се качите на автобус №54, ако не се ориентирате коя е спирката ще питате шофьора.
Той отлично знае къде е спирката, защото тя е обозначена. На нея си пише Grand Mosque.
Ето и карта на джамията.

Най-често повечето, които не знаят коя е спирката слизат на тази, която на картата се пада вляво от джамията. Там където е жълтото човече на Стрийт Вюто. Но след това ще трябва да обиколите цялата джамия от южната и страна, и да преминете отдясно, за да можете да влезете по стълбите, откъдето са отворени входовете. И това разстояние е около 1,5 км. Така че не е добре да се обърквате. Трябва да слезете на спирката, която е точно до пешеходния мост /ограден в червено на картата горе/

Тя е точно след този мост направен специално за нея и свързващ я с джамията.Преминавате по него и от там ще е първата Ви среща с екзотичната и красота. Любувайте и се и се радвайте, че Ви предстои среща с едно от най-красивите места на света.

Ако още нещо Ви интересува от екзотичната красота на Абу Даби можете да прочетете двете части на пътеписа ми за него: тук и тук

Много благодаря.
От кое заведение в Мол Дубай гледката към фонтаните беше хубава?

# 457
Ето и карта на джамията.

Много благодаря.
От кое заведение в Мол Дубай гледката към фонтаните беше хубава?
Ние бяхме на Vapiano и е точно с гледка към фонтаните, а цените са едно към едно с Европа- супа към 5-6-7 евра, пица към 10. Само организацията не беше като в Европа.

# 458
Ние някъде към обяд седнахме отвън в KFC да хапнем и изведнъж фонтаните започнаха. Изненадах се, защото мислех, че има шоу само вечер, но беше хубаво, защото нямаше много хора, видяхме ги прекрасно и успяхме да направим хубави снимки.

Но със сигурност в някое заведение по-нависоко би било още по-хубаво.

# 459
А в заведенията има ли такса обслужване както е в Италия например или клиента си оставя бакшиш по собствено усмотрение?

# 460
Момичета,
случайно някоя от вас да има някакво инфо защо още не са пуснали полети до Дубай за месец Април с Wizz air?
Миналата година резервирахме по това време, а сега ги следя от около месец и дати все още няма Sad

# 461
А в заведенията има ли такса обслужване както е в Италия например или клиента си оставя бакшиш по собствено усмотрение?
Няма такса. Не сте длъжни да оставяте бакшиш.

Не мисля, че Уиз ще дадат някакво обяснение за спрените полети.

# 462
  • София
Вътре като влезеш във вагона - тези със син под са смесени - мъже и жени, а тези с розов под са само за жени и деца.

# 463
Привет 🤗 аз имам още един въпрос въпреки да звучи тъп ☺️ маршрута на флай дубай от София до Дубай и обратно, минава ли през Сирия, Ирак, Иран ? 🤔 нещо ме е шубе след случая с Иран 😣

# 464
Който му е писано да се удави....

Общи условия

Активация на акаунт