На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 373
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!Чета ви от време на време,и намирам доста полезна информация от вас,за което ви благодаря!Тази седмица за трети път ще посетя Одрин,за което нямам търпение.Като ден ще е неделя,и се надявам да отидем и на показания пазар.Това е синия пазар,нали,до Маргито?И въпрос от серията тъпи Blush :млечните продукти не са овчи нали?Първия път си бях взела от сиренето на въженца,но ми дъхаше странно,не на краве.Пак тогава бях взела и от маслините със сушени домати,но не ни допаднаха.Сега смятам да пробвам от грилованите ако намеря.
Ахх,как само ми се хапва от току-що изпечените гюзлемета и сладоледа Blush

# 76
  • Варна и...духом на Босфора
А нещо, което да е за отслабване знаете ли?
Емоциите топят килограми.
Ммм.да:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 77
  • Бургас
Огромни благодарности на всички! Благодаря за положения труд, полезни сте много... Успях с вашите напътствия да се справя с посещението в Одрин. Бях за първи път, но все едно съм била там и преди... БЛАГОДАРЯ!

# 78
  • софия
Халим питал в аптеките/по моя молба/как се купува ривотрил и му казали със зелена рецепта. Имате ли идея нашите зелени рецепти дали важат в техните аптеки?

Миналата година ми трябваше Диазепам на свещички и ми казаха, че го отпускат  само на техни зелени.
Сега може да има промяна.

# 79
  • Варна
Скрит текст:
Сапун на пяна последно купих от друг магазин на борсите. Намира се между показания по- горе и магазина за сирена. Отвън изглежда малък, но като се влезе е доста дълъг и мисля е единствения, на който има сканиращо устройство и дават касова бележка. Есента в горния склад сапуна беше 16,50, а сега в този го взех на 12,50 и имаше 4 вида- лавандула, мляко с мед, грейпфрут и грозде. Преди го слагаха на един стелаж заедно с другите сапуни, но сега беше нареден на кашони по средата точно срещу предишното си място. Тъкмо се врътнах разочарована, че няма и го съгледах. Този път диспенсера е по- качествено направен и сапуна си става на хубава пяна. Предишните го правеха на доста по- течна пяна. И на мен доста ми суши ръцете, но децата поне си го отмиват добре от техните и не ми харчат по 1л течен сапун на месец. Много са способни в разхищението.

Добре звучи това, pospalancho, (особено заради пълната гама на продукта) само дето не мога да се ориентирам къде е магазина, за който говориш. Тъй като рядко ходя на борсите, а тази част от улицата я "открих" едва последния път, би ли ми казала спрямо този магазин назад към кръговото с рибаря или напред се намира и дали е от същата страна на улицата? Нямам идея къде е магазина за сирене.

А нещо, което да е за отслабване знаете ли?
Емоциите топят килограми.
Ммм.да:stuck_out_tongue_winking_eye:

Мхм... или ги трупат. Зависи от емоциите и от човека.

# 80
  • до едно тепе
Беличке, ние обикновено спираме на паркинга при кръговото. И тръгваме от тази посока по улицата. Подминаваме този склад и след няколко е другия, за който говоря. От същата страна. Може би се пада някъде срещу фурната със стълбите. Прегледах снощи линка със този стрийт вю, но сякаш е отдавна и сега има доста повече складове. Магазина за сирена се пада пак от тази страна и е срещу онзи за препарати със стълбичките, мисля че е последен от тази страна на улицата. Дано да успях с обяснението. И преди някой беше показвал, че там е намирал сапуна на пяна. И си е на старата цена. Доста от другите препарати за пране и миене са по- евтини от показания склад. И това, което пък съвсем го отличава е сканиращото устройство. Покупките се минават на него и обикновено си дават касовата бележка. Има и храни вътре. На приятелка купувахме чай.

# 81
Здравейте,Unisite имат ли собствен паркинг или се налага някъде около него да се оставя колата?

# 82
  • Варна
pospalancho, много благодаря! Вю-то е старо, да - от 2014-та. Разбрах в кой участък да търся. Надявам се да намеря.

uli22, Unisite предлага паркиране на улицата отпред. Широко е и винаги има места. Няма никакъв проблем в това отношение.
Тук се вижда сградата и част от паркираните коли. Няма по-добър ъгъл във вю-то, за съжаление.

# 83
Здравейте!
Спешно ни трябва лекарството Synacthen depot 1mg - amp. В България не се продава. Лекарката  каза, че в Турция го има. Дали има някой, който чете тука и живее в Одрин и може да ми помогне с информация в коя аптека мога да го намеря. Мога да отида в Турция в събота, но дали ще успея да го намеря. Ходила съм само два пъти в Одрин и въобще не съм ориентирана. Ще бъда благодарна за всяка информация и помощ

# 84
beljata, много благодаря!

# 85
  • Димитровград
Белята, сигурно това е склада:
Той един от най старите там. Когато преди 12  години  ходихме за първи път и откривахме Одрин - пазарувахме основно от него. Сега вече има по-голям избор.
А магазина за сирене е на това място в момента:

anabell_78 относно
Synacthen depot 1mg - amp:
Нямам представа има ли го в аптеките. Питайте, обикновено ако не е дефицитно или с някакви ограничения ви го доставят за половин-един час.

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 20:21 от papaone

# 86
anabell,  свържете се чрез ФБ с Mecit Ebru Bozdogan, собственик на Filiz eczanesi /аптека/ в Одрин. Той знае български. Дано Ви помогне!

# 87
  • Стара Загора
Чудя се аз защо няма пак движение в темата, а то нова имало..!

Коментираха се преди тенджерите в Караджа, имаше похвали и понеже искам да купя комплект, си харесах този. Но не мога много да се ориентирам в превода. Гранитено е покритието им, притеснява ме да не залепва?

https://www.krc.com.tr/urun/emsan-easy-life-5-parca-granit-tencere-seti

Има и вариант в черно, но на кухнята повече ще ми отиват тези. Blush

По въпроса с хаповете за отслабване - движете се, яжте качествена храна и пийте вода. Simple Smile С нетърпение чакам събота да ям balborek в Мадо и еклери в Ондо. От миналата седмица ми се ядат, убих се са търся мини шоколадови около нас в магазините и няма. Затова и съм си наложила вето тази седмица да няма сладко. Решила съм да ям за обяд този път в Мадо - паста с гъби и пилешко или омлет. И гьозлеме с пейнирли ми се яде.. Пробвали ли сте нещо от соленото им меню? Обожавам бьорека им с пейнирли. Simple Smile Като стане време да ходим и само правя планове какво ще хапвам, пфууу все едно гладна съм останала. Grinning

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 19:44 от iv4enceto_91

# 88
  • Димитровград
iv4enceto_91, от септември сме с тези тенджери и тиган  от Караджа-Хоум. Много сме доволни - няма залепване и загаряне. Мисля, че са алуминиеви с дебело керамично покритие - нищо общо с по-евтините такива в Мигрос например.
Това е надписа на тигана отдолу:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 20:59 от papaone

# 89
  • Стара Загора
На тяхната марка, Jumbo или Emsan?

https://www.krc.com.tr/mutfak-grubu/pisirme/tencere-seti

Сега видях тези и направо ми изтекоха очите.... Ама не ми се дава толкоз пара.

https://www.krc.com.tr/urun/karaca-biogranit-diamond--7-parca-te … cere-seti-tiffany

Общи условия

Активация на акаунт