На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 570
  • 758
  •   1
Отговори
# 330

Това е единия вид от сапуна на пяна.
А аз да питам, някой знае ли защо от 2 мес. няма Релпакс  в никоя аптека в Одрин?

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 23:32 от tajmahal

# 331
  • у нас
 Tajmahal, много пъти се е получавало да търсим някое лекарство и да го няма. Аптекарите ни предлагат техен аналог или заместител. Казват "Фабрика проблем" или "Фабрика капут". Първият път си помислих, че вече няма да го произвеждат лекарството, но след повече от половин година, като сме провервали и през това време, се появи отново в аптеките.

# 332
  • Варна
Relpax е продукт на Pfizer. Преди две седмици купувах техния Trosyd... Явно не е проблем със завода. Дано е само временно отсъствието на лекарството от пазара, защото някои мигренозни пристъпи минават само с него. Няма турски аналог. Доколкото знам, все още няма никакъв. Засега е само производството на Pfizer.
И аз го бях предвидила в следващия списък...

# 333
  • Ст.Загора
Давам отчет от вчера . На отиване минахме бързо КА , минахме през петъчния пазар и складовете , почти нищо не купихме . От там в любимия Бим за сирене, кашкавал , масло , този път имаше от лилавите маслини , нали тях хвалихте .После в мола бяхме , много хора имаше и естествено много българи Grinning , има вече пролетно зареждане в почти всички магазини . За центъра отделихме повече време . Забелязах че много мъже носеха цветя , което ме навява на мисълта , че и те вече отбелязват 8 ми март . На главната, явно някакъв техен политик раздаваше карамфили на жените , с особено уважение се отнасяше към възрастните , говореше с тях , прегръщаше ги , снимаха се с него . Ще кача снимка по-късно . Едната приятелка си купи пердета , някой питаше за цени , от 40 лири на метър и нагоре са хубавите и качествени . Хапнахме дюнери , купихме баклави и тулумбички от Гюрлу ( не го изписвам правилно Blush ) , шефа се похвали че БТВ са го снимали и не преставаше да ни черпи , накрая и подаръци ни сложи . Вече само от там ще пазаря Grinning . Към 17ч. бяхме на границата , почакахме доста около 1и30мин. , и естествено се намери един митничар , които се опита да ни развали настроението от прекрасния ден нооо не успя . На българската митница , митничаря отваря задната врата и падна една чанта от Бим , като викна какво правите вие бе , като е 8ми март си мислите че може да изнесете Турция ли , искате ли да ви върна обратно да оставите всичко , лошо вика и за вас и за нас , хлопна багажника и айде махайте се . Тръгнахме си малко попарени , но след малко настроението ни се оправи . Бяхме три жени , уж по малко това-онова да вземем и без да се усетим напълнихме багажника , задната седалка и отпред в краката ми имаше торби Joy

# 334
Здравейте Simple Smile
Търся цени на две лекарства. MICARDIS PLUS 80/12,5 MG 28 TABLET дава ми цена 33.72 лири, обаче това май е преди увеличението.
Второто лекарство е VINPOCETIN COVEX 5 MG - него изобщо не го откривам в турския сайт.
Може ли да ми помогнете с актуални цени и дали изобщо второто се продава в Турция?
Благодаря предварително Simple Smile

# 335
Бизим в Лозенград работи ли в неделя?

# 336
Sinatra, beljata , и аз искрено се надявам проблема да е временен. Но от януари липсва по аптеките. Още като чуят Релпакс и казват "Няма ".Учудва ме понеже Пфайзер имат завод в Турция и това лекарство е точно от завода в Турция. Пише производство Турция. Дано наистина го пуснат скоро, понеже виждам, че в търсачката е с нова цена. Преди беше 51 лира 6 табл. Сега пише 65лири 6 табл. И наистина все още няма друго лекарство. Явно още не му е паднал лиценза и за това няма генерици. 

# 337
  • Стара Загора
Днес времето беше приказно. Слънчево и топло, имаше доста хора навсякъде, но се очаква при тези температури. Сутринта малко се изненадах, към 8,20 бяхме на границата и в 9,30 чак влезнахме. На връщане същото. От 17,40 до 18,40. Доста коли, но вече ще е така.

Първо минахме през съботния пазар зад Марги, че не бях ходила от години. Много плодове и зеленчуци, ядки, дрехи, чанти, ядки, сирена и кашкавали, зехтин. Аз си взех само един спортен клин на Найк за тренировки за 40 лири. Дано ми стане ха ха. След това обикаляхме в Марги и този път дали заради чудното време, беше страхотно. Много се накефих и откарахме там поне 2 часа.

Седнахме да обядвам в Hot point към 12,30 и останах очарована. Не бях закусвала и като отивахме към Де факто видях как сервират порции с пилешко, направо очите ми се напълниха. Спечелиха ме и вече предпочитам пред Tavuk dunuyasi в мола. А и порцията струва 19,50 лири. Утре ще продължа, че съм гроги. Blush
Скрит текст:

Пилешкото беше чудно - с много и пресни гъби, сметана и пастата овкусено чудесно, само малко сол трябваше. С мен си поръчаха салата Цезар и за пореден път забелязвам, че в Турция салатите са по-скъпи от основните. 27 лири е, но пък беше доста добра. Другите бяха на десерт - суфле и шоколадова торта.

Скрит текст:

Изложиха се със суфлето, защото се сервира с топка сметанов сладолед по принцип, а те го донесоха с купичка прясно мляко с ядки вътре. Шоколадовата торта беше вкусна, но не чак впечатляваща. Видях че продават от бадемовите сладки на Sehzade ли бяха, които Белята хвали и каза че е купила 8 кутии онзи ден. По 21 лири са там. Не бях сигурна дали ще видя магазина на центъра и реших да се подсигуря. После го мернах, даже на маса отпред бяха изкарали кутия да се опитва, но вече бях я свършила тази работа... Grinning

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 08:59 от iv4enceto_91

# 338
  • Варна
Здравейте! Виждали ли сте случайно в Одрин магазин за дантела, зебло и други джунджорийки за декорация? Такава имам предвид

# 339
  • Пловдив
И ние се завърнахме живи и здрави вчера Wink Много хубаво си изкарахме, добри покупки си направихе, чакаме следващото ходене Heart Eyes
В петък сутринта минахме границата за 30мин. Вчера на връщане обаче за пръв път ни пратиха на скенер. Първоначално се шашнахме малко, докато разберем за какво иде реч,ама после видяхме,че нама страшно хихихи Колата пред нас на скенера казаха,че на случаен принцип компютъра избирал. Така ли е наистина? Или понеже доста често ходя и прави впечатление? И все пак доста е неприятно да си свалиш всичкия багаж,а ние както винаги бяхме "дюкме". И въпреки всичко точно за час минахме границите с всички процедури. Това беше между 16- и 17ч. наше време. После взе да става доста натоварено.
В петък пък заради посещението на този политик движението в центъра беше отбито и трябваше да обиколим целия град докато си стигнем до хотела. Вечерта и някакъв концерт даже имаше, ама решихме да не се бутаме.
Обиколихме пазари,мол, център, прекрасно и зареждащо. Много пролетна стока навсякъде и финални намаления на пуловери и якета. Хапване на корем,разбира се и така Wink
И още неща имам да ви кажа,ама после пак ще се включа Wink
kaka svraka, за магазин не знам, но на петъчния паза на няколко серги видях да висят подони неща Wink

# 340
Скенерът е на случаен принцип, но и митничарите могат да решат да изпратят някой на скенер.

# 341
  • Русе
Здравейте Simple Smile
Търся цени на две лекарства.....
Второто лекарство е VINPOCETIN COVEX 5 MG - него изобщо не го откривам в турския сайт.
Може ли да ми помогнете с актуални цени и дали изобщо второто се продава в Турция?
Винпоцетин пие и майка ми. Още при първото ни ходене в Одрин опитах с търсачката да го намеря, но аз ли нещо не се справих - не го открих. Освен да питаш на място с опаковката на лекарството.

# 342
Здравейте Simple Smile
Търся цени на две лекарства.....
Винпоцетин пие и майка ми. Още при първото ни ходене в Одрин опитах с търсачката да го намеря, но аз ли нещо не се справих - не го открих. Освен да питаш на място с опаковката на лекарството.
Да, ще я нося, но ми се иска да разбера, дали има смисъл, по-евтино ли е? 🙂

# 343
Dainy may, Ilacabak.com  е сайтът за проверка на лекарства. Вече са публикувани актуалните цени.

# 344
  • гр. Бургас
"
Бизим в Лозенград работи ли в неделя?"
.      В Лозенград BIZIM работи без почивен.ден.

Общи условия

Активация на акаунт