На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 556
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Ето ме пак Wink Да ви кажа сега за маслините на грил - опитах кажи-речи всички,които се предлагаха на синия пазар - ужасно солени и нищо общо на вкус с тези,които взех от борсата. Еми, върнах се и от там си взех. От този склад,за който предния път обяснявах. На пазара 35л, там - 30. Хранителни пак от Бим основно. Така както я карам, скоро ще съм опитала почти целия асортимент хахаха Всеки път взимам нещо за ново за проба и списъкът все повече расте. Понеже не можах да ям кюфтаци, взех едни замразени от Бима - еми мн вкусни. И на касите открих едни дражета с шамфъстък - божеее, как може до сега да не съм открила тази сладост... Баклава ядохме на Марги - отворили са един павилион и решихме да я тестваме. От скъпата е - по 90-100лири кило,но е уникална. Вече хич не се и учудвам,че повечето туркини са по-пухкавки... то с тези вкусотии..
И последно, да не ви досаждам - този път съм много разочаеована от Отоман палас. За следващ път задължително го сменям. Миришеше ужасно на канал, трябваше да си искаме тх,шампоан и сапун,искахме маса за терасата - бяха ни оставили стаята отключена и широко отворена докато бяхме на разходка. Вечерта като се прибирахме към 9-9и30 входната беше заключена,чакахме 10мин някой да дойде да отвори. Поне новия рецепционист говори перфектен английски та успявахме да се разберем за всички забележки.

# 346
  • Стара Загора
И на мен баклавата на новото островче в Марги ми изглеждаше много вкусна. Факт е, че е по-скъпа и от Мадо, но и вида е друг. Имаше едни много интересни като фунийки. Следващия път смятам да опитам и аз. Heart Eyes
Скрит текст:

Сега като си гледам снимките, направо ми потекоха лигите. Тези полуотворените с много шам фъстък как ме гледат само.. заедно с фунийките.Grinning

# 347
  • Пловдив
Оооо, iv4enceto_91, много си лошааааа Flushed Сега пак ми се прияде... И аз съм хвърлила око на този голеия тръгълник с много шам фъстък. Аз хапнах от триъгълната баклава 2 парченца. По принцип не съм много по сладкото,но от тази можех да хапна поне още 2 хахаха Личи си, че е истинска. А как ми липсва, имаше една в Кипата(когато още беше кипа) на витрината им с баклави беше ункална също(е,не беше 100л,ок. 40-50л),

# 348
  • Стара Загора
Аз тези от 90 лири искам да пробвам и зелената. Има и едни горе най-вляво (над витрината, на реда с фунийките).... Ама следващия път. Предполагам че теглят бройки в някакви чинийки и предлагат каймак и сладолед като допълнение? Иначе аз като големите триъгълни парчета съм яла в Hafiz Mustafa и Karakoy Gulluoglu. Много е вкусно и не премалява като стандартната баклава. С каймака почти няма сладост, само хрупкави кори и мноого шам фъстък. Радвам се, че вече и в Одрин има къде да се хапне. Heart Eyes Хвърлила съм око и на sobiet баклава, но все нещо друго избирам...

Аз си хапнах пак bal borek в Мадо. Толкова ми харесва, че вече не знам как ще пропускам...

Търсих как се приготвя в интернет, но не намерих. Чудя се и какво сирене използват, някакво крема е... Взех си за утеха от пакетчетата с черен шоколад и шам фъстък от Kahve dunuyasi с едно от правоъгълните блокчета до касата + парчета лимонов и kestane чийзкейкове за майка и татко. И аз хапнах дe. Blush Шоколадовия е много интересен. В крема имаше нещо като марципан.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 21:18 от iv4enceto_91

# 349
  • до най-прекрасния мъж
Тази баклава, която седи като сфера, леко отворена, на долния ред се вижда, ако е такава всъщност, е с каймак вътре и е уникално вкусна. Наскоро открихме баклаваджийница близо до Пловдив, в която карат баклава от Турция. Опитахме 6-7 вида, уникална. И като цена е горе-долу колкото тази в Одрин. Различните видове варираха между 25 и 30 лв за кг. 40 лв за баклава оставихме, но е най-вкусната, която съм яла и наистина има разлика от евтината, която продават по борсите, беше пълна с орехи и шамфастък и ухаеше на масло. Човекът каза, че внася от Истанбул.

# 350
Ами аз разглеждах и четох, но не намерих къде се намира това Kahve dunuyasi пък.

# 351
  • Русе
Ох, тези баклави ги загледах и аз. Изглеждаха истински. То си личи хубавата баклава. Беше ми неудобно отблизо да ги разгледам.
alinnna, в Ераста видях аз. Не знам има ли на друго място.

# 352
  • до едно тепе
Наскоро открихме баклаваджийница близо до Пловдив, в която карат баклава от Турция. Опитахме 6-7 вида, уникална. И като цена е горе-долу колкото тази в Одрин.
Сега остава и да кажеш къде близо до Пловдив е баклаваджийницата. Поне малко утеха, че мъжо ме отряза да ме води в Истанбул през април.Joy

# 353
  • Пловдив
blue.angel, сподели къде се намире тази баклаваджийница,да прегрешавам понякога и аз. Да не е някъде в Асеновград? Там съм чувала,че имало хубави баклави.
iv4enceto_91, каймак или сладолед не са ми предлагали изобщо...

# 354
  • Varna
Аз и по-рано като пишех за скъпите баклави и разликата с евтинжоса, бях писала, че каймака ако си го поръчате към баклавата убива сладостта. Не накъртва толкова.
А, който обича по-сладко си джаса от сладоледа Wink

# 355
  • до най-прекрасния мъж
Да, в Асеновград е. Era Sweet House се казва. Потърсете го, има профил във Фейсбук с това име и с точен адрес. Ние го намерихме много лесно. Има снимки и клипчета на нещата, които предлагат. А човекът каза, че работят по отварянето на обект и в Пловдив скоро. В Асеновград не е голям обекта, намира се под един блок. Ние опитахме много малка част от асортимента, защото ходихме в неделя следобед и се беше поизчерпала наличността. Човекът спомена, че не доставят по много, за да е прясна винаги.

# 356
  • там където има винаги вятър
Ето това е от споменатия павилион BAKLAVA от островчето на Марги, по-точно това което остана след като всички се изредиха да кусят и успях да снимам.
Два пъти го обиколихме с ММ, цена на това чудо - няма. Баклавата, в сравнение с тая на борсите - скъпа а и бяхме взели вече, та като за пръв път ходещи в Одрин можеше и да се хвърлим на нея  Embarassed
Та гледам ги аз тия работи, обикалям - отказахме се. Добре че автобуса беше заключен и имахме още отпуснато време та се върнахме пак там  Laughing Дадоха ни да опитаме точно това кафявото. Показвам с ръце да ми отреже от двата вида по малко, той реже и ги прави на ей такива парчета  ooooh! , в кутия - и на кантара. Но пък много се хареса в къщи, особено червеното което е с нар и шам фастък. Обичаме такъв сладко-кисел вкус. Скъпо, но си заслужава  Peace Ако пак отида, ще взема и от другите видове  Wink

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 12:14 от mama iasi

# 357
  • София
Здравейте, извинявам се, че не мога да изчета всичко и евентуално да намеря отговор на въпросът ми. Можете ли да ми кажете дали има магазин и къде/или от къде/ да си купя спално бельо на тази фирмаhttps://alaca-home.com/ Благодаря предварително Heart Eyes

# 358
  • Димитровград
Ами то си пише. В Истанбул, Сърбия и Украйна.
https://alaca-home.com/subelerimiz/ А, и в базар.бг в момента има обява за тяхно спално бельо. И в емаг. Ти потърси ли първо в гугъл?

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 15:44 от papaone

# 359
  • София
Ами то си пише. В Истанбул, Сърбия и Украйна.
https://alaca-home.com/subelerimiz/ А, и в базар.бг в момента има обява за тяхно спално бельо. И в емаг. Ти потърси ли първо в гугъл?

Изключително съм благодарна за любезният и изчерпателен отговор. Ако бях прочела, дали щях да питам? Въпросът ми е риторичен, не очаквам отговор.

Общи условия

Активация на акаунт