На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 24

• 96 483
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, на кое викат Улуз пазар и какво продават там. Не съм виждала да го коментирате тук май.

Петъчния пазар= ulus sosyete pazarı

# 541
  • Варна
Благодая за бързия отговор!

# 542
  • Пловдив
Здравейте
Да ви попитам - понеже до сега сме ходили само в Одрин на пазар, а през април мислим да останем за две нощувки. Кой град бихте ми препоръчали за втората нощувка(събота) Чорлу, Лозенград или друг с цел пазар
И ако може препоръка за хотел в съответния град(не сме претенциоз ни)
Благодаря предварително 🙂

# 543
Здравейте,
Опитах да потърся пробиотици и омега 3 чрез търсачката за лекарства, но опита ми бе неуспешен. Моля да ми кажете дали има пробиотици/симбиотици и омега 3 на добри цени в Турция и с какво название са. Благодаря предварително!

# 544
  • Бургас
Здравейте
Да ви попитам - понеже до сега сме ходили само в Одрин на пазар, а през април мислим да останем за две нощувки. Кой град бихте ми препоръчали за втората нощувка(събота) Чорлу, Лозенград или друг с цел пазар
И ако може препоръка за хотел в съответния град(не сме претенциоз ни)
Благодаря предварително 🙂
Или Одрин или Люлебургаз. В Лозенград няма никакви магазини освен Мигрос, Уяйкики и май казаха, че има и Де факто , но не съм сигурна.

Много се пита за хотели и може би е добра идея да сложим няколко изпробвани на първа страница

# 545
Здравейте,
Опитах да потърся пробиотици и омега 3 чрез търсачката за лекарства, но опита ми бе неуспешен. Моля да ми кажете дали има пробиотици/симбиотици и омега 3 на добри цени в Турция и с какво название са. Благодаря предварително!
Качествените добавки са вносни в Търция и цените не са по-ниски от тук, ако искате да вземете нещо със съмнителен състав местно производвсто трябва на място да се консултирате.

# 546
Здравейте. Някой знае ли, откъде мога да купя в Одрин, натурална розова вода? И под какво наименование да я търся?

# 547
  • ВАРНА
Варна чества 106 години от превземането на Одринската крепост.

На 26 март 1913 г. Втора Българска армия превзема смятаната за непревземаема Одринска крепост! Командващият втора българска армия генерал Георги Вазов и под ръководството на дивизион генерал Владимир Вазов за малко над 24 часа превземат Одринската крепост и принуждават Шукри Паша да развее бялото знаме и предаде на българската армия.

През това време първа българска армия превзема днешен Къркларели/Лозенград/ и дивизионна линия Люлебургас - Башакшехир.

Превземанета на Одринската крепост от българската армия има огромен отзвук в целия регион. Одринската крепост е смятана за най-сигурната част на османската империя.

Само не ми става ясно след такава тежка битка за Одрин.  Кога успяваме да го изгубим и пак си става турски??!

Както и да е де.  След  106 години превземаме Одрин за втори път  - този път с чанти и сакове и пачки лири в джобовете!

# 548
  • у нас
Печикамъков, ти ходил ли си на Шукри Паша?

# 549
  • ВАРНА
Хъх -  това джамията Селмие ли е  или ми задаваш подвеждаш въпрос?  

- доколкото разбирам Шукри Паша 1913 г. е командващ Одрин.

# 550
Здравейте. Някой знае ли, откъде мога да купя в Одрин, натурална розова вода? И под какво наименование да я търся?

Gül Suyu - Гюл сую

https://www.trendyol.com/tum--urunler?q=G%C3%BCl%20Suyu&st=G … uyu&qs=search

# 551
Варна чества 106 години от превземането на Одринската крепост.

Само не ми става ясно след такава тежка битка за Одрин.  Кога успяваме да го изгубим и пак си става турски??!

Трябва да четеш и за Mustafa Kemal ATATÜRK

# 552
  • у нас
Хъх -  това джамията Селмие ли е  или ми задаваш подвеждаш въпрос?  

- доколкото разбирам Шукри Паша 1913 г. е командващ Одрин.

Е, не е подвеждаш въпрос. Одринската крепост или Мемориала на Шукри Паша са едно и също място, различно от джамията. Питах  дали си посещавал това място, защото там ШП е представен като герой и ще си помислиш, че той е излязъл победител от битките, а както сам писа историята е друга.
Ето тук има инфо и снимки от Мемориала: https://www.globalen.bg/Turkey/article/3016/
 А и да допълня - за да влезеш в комплекса трябва да си оставиш паспорта на караула. На излизане ти го връщат.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 15:29 от Sinara

# 553
  • ВАРНА
Мерси  - Синара.   Много информация има - но не за всичко. 
  Нито как е върнат Одрин пак на Турция и какво общо има Варна с превземането на Одрин на османската империя.

# 554
  • Пловдив
Не помня къде точно четох, но неизвестния Мехмед Шукри паша е обучавал Мустафа Кемал Ататюрк на военно дело. Именно поради тази причина се е сдобил с популярност. Направило ми е впечатление, че на този мемориал ходят и доста местни- просто не намирам логиката, като от гледна точка на нашата история това е "резил" за тях.
Не отдавна получих отговор от местен - това е история никой от нас не е бил там, така че може да бъде разказана по различен начин......................

Одрин е бил наш около 6 месеца !!!
Благодарение и на първата жена в света, участвала в боен полет -Райна Касабова.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 16:12 от makak

Общи условия

Активация на акаунт