Отговори
# 300
Здравейте момичета,
може ли да ми споделите в коя седмица сте и кога ви е бил последният цикъл.И аз съм бременна след 4 опита инвитро.Миналата седмица като ходих на преглед , ехографа изчисли 6w+4 d термин 4.11. Simple Smile

# 301
Здравейте, момичета,
И аз се присъединявам с термин 12.11.
Днес ми беше първият преглед видяхме ембриончето. Моля споделете какво ви изписа док след първи преглед и назначи ха ли ви някакви изследвания, какви Витамини пиете и как се храните. Благодаря предварително ❤️

# 302
Здравей ! На мен ми предписаха единствено "НЕОФОЛИК МЕТА".
За храната попитах, казаха ми да ям каквото ми се дояде, с изключение на морски дарове. Ако консумирам такива, трябва да са минали през термична обработка Simple Smile

# 303
0810, на мен изследвания още не са ми назначавали. Пия витамини Пренатал и Утрогестан.

Днес за първи път повръщах, и то почти веднага след като си изпих витамина. Миришат ужасно. Не знам сега дали изобщо са успели да се разграздят, или съм ги повърнала. Яд ме е само за фолиевата киселона, че има във витамините достатъчно голямо количество, а не смея и да пия пак, да не се пък предозирам...

За кърменето... Аз преди да забременея бях на мнение, че няма да кърмя, струваше ми се странно. Сега обаче мисля по съвсем друг начин. Определено ще се кърмим, стига само всичко да е наред.

# 304
Здравейте момичета,
може ли да ми споделите в коя седмица сте и кога ви е бил последният цикъл.И аз съм бременна след 4 опита инвитро.Миналата седмица като ходих на преглед , ехографа изчисли 6w+4 d термин 4.11. Simple Smile

По калкулатор термин между 30.10 и 2.11. Последен цикъл 24.01. Водя се 7+5 в момента.

Всичко да е наред с бременността ти пожелавам!

Добре дошли и на останалите! Преди няколко странички обсъждахме кой какво пие и какво са изписали лекарите.

Лили, ако си повърнала в близките минути, нищо не си абсорбирала. Най-добре изпий една фолиева киселина.

# 305
Момичета, един по-различен въпрос: Какво мислите тези оцветяващите шампоанчета за коса (без амоняк) дали биха ми навредили? Simple Smile

# 306
Памперс, 10-тина минути след като го изпих витамина.... Явно трябва да пия още един, ама честно казано ме е страх, че пак ще си го върна... Май утре ще ходя за ФК и ще спирам тия витамини.

# 307
Памперс, 10-тина минути след като го изпих витамина.... Явно трябва да пия още един, ама честно казано ме е страх, че пак ще си го върна... Май утре ще ходя за ФК и ще спирам тия витамини.
Lilly, на мен Прегнакеър ми действаха така, не можех да ги преглъщам дори. И не се насилвах. Храна, богата на зеленчуци и допълнително Омега 3 и фолат, това ми каза моята лекарка тук.

# 308
  • Наблизо
Аз напуснах работното поприще с раждането на първото. После намерих лека работа в офис, която не ме натоварва и нямах проблеми да отсъствам в случай, че е болен. Когато и второто тръгне на училище, чак тогава ще се върна пак в сектора. Доста време ще е минало, но ще изкарам някой курс дистанционно да вляза малко в час.

Първото го родих в Бг. С работещи баби никой не ми е помогнал и минутка с детето. Като заминахме в чужбина ми олекна - варианти за гледане на деца ти докато работиш има много било то почасови или целодневни, както и безброй варианти за почасова или работа на смени. Така, че не го мисли. И да се върнеш след 3я месец, и да не се върнеш - имаш много възможности пред себе си.
Притеснявам се дали ще намеря лека работа в офис.Уж намирах лека работа и се оказваше скрит кошмар със страхотен стрес.А знам,че ми трябва място с възможност да отсъствам.
Объркано ми е много по този въпрос,предпочитам да не го мисля сега и да се стресирам, но е нещо което си ме яде.Мъжът ми е За да си стоя у нас,печели доста добре ,но моята заплата също не е малка и не си дава сметка че ни осигурява не малко глезотии.
Да оставя тези депресивна тема : днес бях на ехограф и видяхме бебето и сърчицето,но не се чу..още е твърде мъничко явно.

# 309
Добро утро....

И тази сутрин си повърнах хапчето, ама тоя път не витамина, а Утрогестана, чак ме е яд. Изпих го и пет минути след това.....
Ама започнах и да се будя сутрин с кофти гадене....
Явно няма да ми се размине повръщането, ама тя Памперс правилно ми каза в началото да внимавам какво си пожелавам....

# 310
Бютифул, възможно ли е да не са пуснали звуковия доплер? На мен с понеделник не ми го пуснаха, защото можело да бъде опасно за бебето в толкова ранна седмица. Обаче вчера отново бях на преглед, при друг лекар, гледа ме с коремен ехограф и пусна звука и му се чу сърцето Sad((  За щастие не продължи много дълго, но така се стресирах, че може да му е навредило това Sad( После се опитвах да се успокоя, че не може да е толкова кекаво и че е борец мъничето, но притеснението си остана загнездено...

Относно витамините, имам чувството, че има 100 различни теории. Едни твърдят, че е хубаво да се приемат витамини, други, че нищо преди 3-4 месец не трябва да се взима, дори желязо, дори и при дефицит. Не знам как да се оправя сред всичките разнопосочни мнения. Вчера докторът ми обърна вминание на Омега 3, че е добре да е без добавени витамини А и Е, а в моята, която се води много добра за бременни, има малко витамин Е. Препоръча ми друга марка... Но не е казал да го спирам. Като го питах за магнезиевия оротата дали може да си го взимам, каза, че може

# 311
Лили, почни да ги пиеш по друго време. Аз сутрин съм най-уязвима и най-лесно връщам всичко. На по-късен етап като усетя, че съм ОК пия ФК и мия зъби. Сутрин ми е невъзможно.

Шоколадче, до 10 седмица се формират органите на детето и започват да функционират. От там са противоречивите теории. Според едни не бива да се приема нищо, за да не повлияе на процеса. Според други - трябва да му се помага с добавки. Обаче и гаденето/повръщането е в този период, за да попречи на майката да се храни и да приема вредни съставки.
Вит А е строго забранен за бременни.

Скановете по принцип смущават и дразнят бебето. Чак за вреди не съм чувала. Колкото са по-малко, толкова по-добре обаче.

# 312
Благодаря за разяснението Памперсче. На мен ми се струва логично, че е добре да се подпомогне малко този процес с различни витамини и добавки, ама кой знае. Обаче Омегата си я оставям, защото уж има кръворазреждащ ефект, за да има баланс с кръвосъсирващите прогестеронови препарати. Само че ще си намеря изчистена, без витамини А и Е

# 313
Дарк, коя марка Омега орепоръчва док? А ако вит А е бетакаротин форма дали е проблем, по-скоро не?!

# 314
Това намерих за витамин А без да съм се ровила кой знае колко, едва ли не, първия срещнат линк. Мен също ме интересува това за бета каротина, защото съм си поръчала едни мултивитамини, уж хубави, уж органични, а са с витамин А (бета каротин): https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-Mykind-Organics-Prenatal … gan-Tablets/66136

Ема, ето тези препоръча докторът: https://zdravis.com/product/1021/omega-3-algae-za-vegani-i-vegetariantsi.html

Понеже се оказа, че имам хеликобактер пилори, ми препоръча и пробиотици някакви.

Общи условия

Активация на акаунт