Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 209
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, да ви питам... според вас може ли ановулаторен цикъл да е причина за голямо закъснение на цикъла? Последният ми МЦ дойде на 11.02. Правихме проследяване, но нямаше доминантен фоликул, а някакъв дребен, който за 4 дни дръпна само с 1 мм. и на 15ти ден беше едва 8 мм. От тогава нямам цикъл, утре ми е 47ми ден. Иска ми се да си дойде сам, без да се тъпча с химии. Дали при такива ситуации е задължително да се предизвиква или все ще дойде в някакъв момент? Помня, ча имах подобен случай след неуспешния ми трансфер и тогава го предизвиквахме с Примолут Нор.

# 556
  • София
Моите ановулаторни (които са адски чести) все са мнооого дълги.
Слагам/пия утрогестан и идва.
Но един единствен път и от това не дойде...
Оказа се 4-5см киста.
Пих регулон и си отиде Simple Smile

# 557
Искаше ми се ако може нищо да не пия и да си дойде сам, но така мога да откарам 60 дни...  Дали има смисъл да звъня за час или направо да почвам Дуфастона... Frowning

# 558
Звъни за час, според мен. Два поредни цикъла ми идва на 40и и 42и ден. И двата пъти се оказа супер късна овулация и не се наложи да пия нищо, но Стаменов ме погледна и двата пъти. Като се има предвид, че по принцип ми е на 26 дни, направо бях откачила.

# 559
Не знам какво става в клиниката или просто който плаща, той поръчва..идея вече нямам. Влизам при Стаменов и му казвам, че ще отсъствам 5 месеца от май до октомври почти, задължително ли е да правим промивка - НЕ, това ще го видим есента. Може ли трансфер сега - ДА. Може ли пункция, ако има фоликул- ДА. Да ходя ли при имунолозите - ДА.
Добре де за какво беше това- Промивка, пък после втора биопсия? Не било задължително..Нищо не се обяснява..Нищо не разбирам какво става..Ама верно ако съм нова в клиниката, ще ми се стори пълно неглижиране, протакане, незаинтересованост.
Почвам да си мисля - Добре, трансфер ще има. А ако не стане, себе си ли да обвинявам или?

# 560
  • София
Аз пък точно това му харесвах на док, че се съгласяваше с нещата, които предлагам, стига да ги намира за разумни, ако не - си казва. На практика така успяхме - със съвместни усилия.

# 561
Дали мога да си закупя Имуновенин ампули някъде от София? Имам възможност да ми го прелеят вкъщи, но сега възниква проблема откъде? С дете,
което няма кой друг да гледа, ми се налага да измислям варианти...следобяд докато тя спи 2-3часа.

# 562
Доста се обърках за биопсиите. При последната излезе проблем, за който д-ра ми изписа лечение и каза на 10-15 ден след края на лечението да си запиша час за контролна биопсия. Попитах трябва ли да е в определен ден от цикъла и той каза - не, просто трябва да е в чист ден. Обаждам се вчера да си запиша час, но девойката на телефона нещо не ми повярва и каза, че ще попита д-ра дали не трябва проследяване преди биопсията. По-късно ми се обади да каже, че трябвало да си запиша час за 2-3 ден от цикъла първо за проследяване и чак след това за биопсия. Така пропускам още един месец, а и биопсията за имплантационен прозорец, която правих, ще стане тотално излишна... Моля, ако някой е правил контролна биопсия след лечение, може ли да сподели дали е било с проследяване или не. Жалко, че така и не направиха работеща тази функционалност за задаване на въпроси в приложението на болницата, щеше да е много полезно в такива случаи на разминаване на информация...

# 563
  • София
А ти обясни ли, че доктора е казал, че не се налага да е в определен ден?
Защото си мисля, че ако биобсията е микробиологична, наистина няма значение в кой ден от цикъла е. Сега вече ако е имунологична или имплантационен прозорец, ще се наложи предполагам.
Сега скоро и на мен ми предстои, чакам цикъл и съм за проследяване, ама на мен ще ми правят и трите.

# 564
На мен май ще ми канселират трансфера. Не ми изписаха абсолютно никакви лекарства, нито естрофем, нито нищо и сега лигавицата ми била тънка и нямало смисъл от трансфер, защото ще е неуспешен. Къде беше Стаменов да ми изпише лекарствата, когато трябваше?!? Поредният загубен месец, другия път пак сигурно ще е на някъде и пак ще пропусна... Обезсмисли се и биопсията и промивката.... реве ми се, не мога вече 😢

# 565
Brayda, обясних даже 2 пъти. Сега се чудя дали мога да се обадя да попитам и на друг телефон, например на спешния. Или да отида на място и да питам на регистратурата.
Лекуваха ме за нещо, което се откри от вирусологичната биопсия. Очевидно не се прави често, а и не е описана на първата страница на темата за биопсиите, които се правят в болницата. Ако мога да помогна на някой с информация за нея или при следващата нова тема да я включите като информация. В получените резултати е изписана така:
Вирусология
STD/STI-9 PCR analisys
(CT+NG+MG+TrV+Uu+Up+GV+HSV1/2)

# 566
  • София
hope, и на мен ми се доревава като чета какво се е получило при теб и очаквам същата картинка и при мен да стане Disappointed Relieved

# 567
Явно хаосът е пълен в Надежда. Днес издирвам под дърво и камък Имуновенин в София, но се оказа че дори в производителя няма и няма да има до края на май. Така искам, не искам утре съм на преливане с Октагам.
Аз също съм на мнение, че от толкова много народ започва да не се доглеждат и изпипват нещата. Днес след разговор с имунолозите разбрах за какво е била несъстоялата се промивка. Дразни ме това ровене и търсене от наша страна. А ако медицината не ти е присърце и дори не искаш чак толкова да задълбаваш в информация, какво правиш?! Подмятат си те и ти скубят парите и ...Господе, прости..За какво ми беше предния Имуновенин до днес никой не казва. А утре ще се налее Октагам без контрола на НК клетките...Пълна лудница е.
Биопсия, лечение, Имуновенин...сто пари.Все с надеждата, че скоро е трансфера. Идва ред за трансфер - ооо не, трябва промивка. Отиваш на промивка, ооо ама то може и без нея. Айде трансфер. И в последния момент по мое настояване ще се прелива Октагам. Е, не знам дали има друга такава болница...

# 568
Шакира, аз затова се отказах от клиниката. Всъщност се отказах да се занимавам изобщо с клиники вече. Толкова ме боли все още след загубата на втората ми бременност, че още не мога да простя на Персенска за недоглеждането. Ще си гледаме единственото детенце и това е. Десет години от живота ни си заминаха ей така по болници. Ами стига вече!

# 569
Шакира, според мен, преди три години, когато и двете бременеехме, хаосът беше повече. Стаменов също беше по-натоварен тогава, отколкото сега.

Общи условия

Активация на акаунт