Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви видове биопсии се извършват в клиниката?
Къде се диагностицира листериозата и какви са процедурите?
Какви са препоръчителните дози витамин D3 и какви са опитът на другите с тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви видове биопсии се извършват в клиниката?
В клиниката се извършват три вида биопсии: ендометриална имунна (200лв.), ендометриална микробиологична (80лв.) и имунохистохимия (200лв., включително изследване на 2 хормона). Имунологичната биопсия оценява имунната среда в матката и се извършва задължително на 5-ти ден след доказана овулация. Микробиологичната биопсия идентифицира наличието на бактерии в ендометриума и може да се извърши по всяко време, когато има образувана ендометриална тъкан. Имунохистохимията определя имплантационния прозорец и се извършва задължително на 5-ти ден след доказана овулация, както и имунната биопсия. Резултатите са готови в рамките на една седмица до месец, в зависимост от вида на биопсията.
-
Къде се диагностицира листериозата и какви са процедурите?
Листериозата се диагностицира в Националния център по заразни и паразитни болести в София. Процедурата струва 26 лв. и резултатите обикновено са готови до петък, след като пробите са взети в четвъртък. Пациентите могат да получат резултатите си по телефона или лично на място или чрез пощата. Освен това е възможно да се използва серум от друга лаборатория за теста. За повече информация можете да се обадите на кабинета за листериоза на телефон 029446999, вътрешен 224.
-
Какви са препоръчителните дози витамин D3 и какви са опитът на другите с тях?
Препоръчителните дози витамин D3 варират от 400-800 IU до 2000-3000 или 5 00 IU. Някои хора приемат вигантъл по 6 капки (3,675) в продължение на три месеца, но не успяват да повишат нивата на витамин D. Други приемат х10 капчици вигантъл за два месеца от сериозен дефицит и надвишават горната граница. Важно е да се отбележи, че при някои хора витаминът не се задържа трайно и трябва постоянно да се приема.
-
Как протича лапароскопската процедура при д-р Стаменов и какви дрехи трябва да нося за болничния престой?
-
Каква е препоръчителната доза ресвератрол, предписана от д-р Стаменов?
При мен имунологичните изследвания и биопсия бяха без проблеми, но пак държат да ми вливат имуновенин. Ей така, за всеки случай... Така че какви са резултатите от изследванията май няма голямо значение. Когато ми вливаха също нямаше по-евтиния вариант и платих по-скъпия - интратект. Следващия път обаче и аз мисля като теб да издирвам имуновенин. Като гледам как се отлага постоянно, ще дочакам без проблем края на май...
Как така няма Имуновенин? В Неделя си записах час за вливане и ме питаха с какво ще е аз заявих Имуновенин, а те не ми казаха, че няма в болницата .