Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 205
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
За какво ми беше предния Имуновенин до днес никой не казва. А утре ще се налее Октагам без контрола на НК клетките...Пълна лудница е.
Хич не го мисли липсващия контрол на НК клетките Satisfied При мен имунологичните изследвания и биопсия бяха без проблеми, но пак държат да ми вливат имуновенин. Ей така, за всеки случай... Така че какви са резултатите от изследванията май няма голямо значение. Когато ми вливаха също нямаше по-евтиния вариант и платих по-скъпия - интратект. Следващия път обаче и аз мисля като теб да издирвам имуновенин. Като гледам как се отлага постоянно, ще дочакам без проблем края на май...

# 571
Вливанията кога се правят - в месеца на трансфера или предишния цикъл? Ако е в цикъла на трансфера, колко дни преди това?

# 572
На мен ми направиха вливането 7 дни преди трансфер.

# 573
За проследяване преди биопсия, на кой ден от МЦ се ходеше на преглед.

# 574
На 2-3 ден.

# 575
Е стига де Sad Как така няма Имуновенин? В Неделя си записах час за вливане и ме питаха с какво ще е аз заявих Имуновенин, а те не ми казаха, че няма в болницата .
Шакира мила има ли смисъл да звъня в болницата да ги питам за Имуновенин, на теб днес ли ти казаха за тази "прекрасна" новина, че не е наличен?

# 576
Имуновенин се прави до 5 дни преди трансфер. Днес питах Балтаджиева.
Да. Днес ми казаха, че Имуновенин няма. Търсих в няколко аптеки - няма. Казаха, че само в Центъра по заразни и паразитни болести сигурно има, защото там се произвеждал. Но и там няма. Така , че оставаме на Октагам.😡

Последна редакция: пт, 29 мар 2019, 23:11 от Шакира

# 577
  • София
Аз пък точно това му харесвах на док, че се съгласяваше с нещата, които предлагам, стига да ги намира за разумни, ако не - си казва. На практика така успяхме - със съвместни усилия.
Аз пък за всичките години, в които ходя при него, един единствен път се осмелих да поискам нещо (исках стимулация по къс протокол, а не дълъг), но док. ме отряза. Каза ми, че ако правим нещо, ще го правим както трябва, а не както аз искам. Много бях сърдита, но се оказа, че е бил прав. Точно на тази стимулация извади най-хубавите Я.

# 578
Октагама налят. Мисията за днес изпълнена. Обаче отново в мен се прокрадват едни съмнения, че като отида на проследяване във вторник и ще каже, че нямам лигавица. Онзи ден ми увеличи дозата от 2×1 на 3×1 Естрофем. Лигавицата беше 7мм на 7ми ден. Нещо много не му хареса. От кое по-напред да умра не знам. Някой по- запознат с лигавици и мм-ри да сподели нещо..

# 579
  • София
На 7 ден 7 мм е добре.
Спри да се притесняваш.

# 580
Здравейте. В 5 г.с. съм и пия дуфастон от началото на месец март без да са ми правени изследвания за прогестерона. Имам депресивни състояние, недостиг на въздух, но от Надежда казват, че не може да е от него.
Някоя от вас пила ли го е и правили ли са и изследвания?

# 581
Аз съм пила до 12 г.с,даже комплект с утрогестан...никакви проблеми и не съм изследвала изобщо

# 582
Звъннах на имунолозите, за да им кажа, че трябва да ми вземат кръв за РВМС. Казаха до 10:30 да отида, но не ми записаха час. Притеснявам се да не стане в сряда като отида и от регистратурата да кажат нямате записан час и да ме върнат...

# 583
  • София
Получих и аз заветното обаждане за резултата от биопсията. По думите на акушерката имунологичната биопсия била ОК, но имало някакви отклонения в тази за имплантационния прозорец. Стаменов ми е назначил поставянето на лекарство PBMC и сироп Nelco, който се продавал само в аптеката на Надежда. Сиропът въобще не раазбрах за какво е, попрочетох стари коментари тук във форума, различни мнения има, но така или иначе ще го питам като го видя. 

Що се отнася до PBMC, разбрах, че се взима кръв преди и след овулацията, за да се приготви лекарството и сега ме викат за проследяване на ОВУ. И тъй като док ще го видя чак след 15 дни, бих искала да ви попитам:

1. Лекарството ще го поставят в месеца, в който вземат кръв ли? т.е. този месец?
2. Възможно ли е ако този месец се постави лекарство, евентуално другия месец да се направи трансфер?
3. Задължителна ли е контролна биопсия след поставяне на PBMC или може да се мине и без нея?

Извинявам се за многото въпроси и дългия пост, просто в момента ми е доста объркано, док няма да го видя скоро, а акушерките нищо кой знае какво не ми обясниха и съм малко притеснена. Rolling EyesRelaxed

# 584
  • София
Като ти вземат кръв втори път, два часа след това поставят лекарството

Общи условия

Активация на акаунт