Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 205
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря Нандин Simple Smile

# 586
Здравейте, преди трансфер изследват ли прогестерон, ще ми бъде Зет? Казаха ми само да отида  в 15:00 часа , дали тогава се изследва или ако лекаря прецени.

# 587
  • София
И да не ти кажат, изследвай, после на трансфера кажи резултата на доктора - има големо значение прогестерона при ЗЕТ

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 14:29 от Brayda

# 588
Здравейте. В 5 г.с. съм и пия дуфастон от началото на месец март без да са ми правени изследвания за прогестерона. Имам депресивни състояние, недостиг на въздух, но от Надежда казват, че не може да е от него.
Някоя от вас пила ли го е и правили ли са и изследвания?
Проверете си щитовидната жлеза. Едва ли е от дуфастона, но и него не е добре да пиете, ако нямате нужда.

# 589
  • София
Здравейте, преди трансфер изследват ли прогестерон, ще ми бъде Зет? Казаха ми само да отида  в 15:00 часа , дали тогава се изследва или ако лекаря прецени.

Задължително го изследват. На моя трансфер имаше две момичета за ЗЕТ, едната си беше пуснала по-късно прогестерона и изчакаха да излезе и нейния резултат и чак тогава ни качиха в стаята.

# 590
AlA 79,
А може  да е от анемия (при липса на вит.В 12 често има такива такива с-ми)

# 591
Шакира изследвах В12 на своя глава 488pg/ml - незнам дали е добре, но започнах прием преди няколко дни.

# 592
  • София

Задължително го изследват. На моя трансфер имаше две момичета за ЗЕТ, едната си беше пуснала по-късно прогестерона и изчакаха да излезе и нейния резултат и чак тогава ни качиха в стаята.
Не е задължително. На моя ЗЕТ не го изследваха.

# 593

Не е задължително. На моя ЗЕТ не го изследваха.
Д-р Персенска не ми каза , но и аз не попитах. Утре ще отида по- рано и ще пусна прогестерон- за мое успокоение.

# 594
Получих и аз заветното обаждане за резултата от биопсията. По думите на акушерката имунологичната биопсия била ОК, но имало някакви отклонения в тази за имплантационния прозорец. Стаменов ми е назначил поставянето на лекарство PBMC и сироп Nelco, който се продавал само в аптеката на Надежда. Сиропът въобще не раазбрах за какво е, попрочетох стари коментари тук във форума, различни мнения има, но така или иначе ще го питам като го видя.  

Що се отнася до PBMC, разбрах, че се взима кръв преди и след овулацията, за да се приготви лекарството и сега ме викат за проследяване на ОВУ. И тъй като док ще го видя чак след 15 дни, бих искала да ви попитам:

1. Лекарството ще го поставят в месеца, в който вземат кръв ли? т.е. този месец?
2. Възможно ли е ако този месец се постави лекарство, евентуално другия месец да се направи трансфер?
3. Задължителна ли е контролна биопсия след поставяне на PBMC или може да се мине и без нея?

Извинявам се за многото въпроси и дългия пост, просто в момента ми е доста объркано, док няма да го видя скоро, а акушерките нищо кой знае какво не ми обясниха и съм малко притеснена. Rolling EyesRelaxed

Когато на мен ми поставиха PBMC, ме извикаха два дни преди трансфера за да ми вземат първата кръв. На следващият ден късният следобед отново трябваше да отида на дам втори път кръв и два часа след това ми поставиха лекарството. На следващият ден беше трансфера.
На мен не са ми правили контролна биопсия.

# 595
  • Sofia
Получих и аз заветното обаждане за резултата от биопсията. По думите на акушерката имунологичната биопсия била ОК, но имало някакви отклонения в тази за имплантационния прозорец. Стаменов ми е назначил поставянето на лекарство PBMC и сироп Nelco, който се продавал само в аптеката на Надежда. Сиропът въобще не раазбрах за какво е, попрочетох стари коментари тук във форума, различни мнения има, но така или иначе ще го питам като го видя. 

Що се отнася до PBMC, разбрах, че се взима кръв преди и след овулацията, за да се приготви лекарството и сега ме викат за проследяване на ОВУ. И тъй като док ще го видя чак след 15 дни, бих искала да ви попитам:

1. Лекарството ще го поставят в месеца, в който вземат кръв ли? т.е. този месец?
2. Възможно ли е ако този месец се постави лекарство, евентуално другия месец да се направи трансфер?
3. Задължителна ли е контролна биопсия след поставяне на PBMC или може да се мине и без нея?

Извинявам се за многото въпроси и дългия пост, просто в момента ми е доста объркано, док няма да го видя скоро, а акушерките нищо кой знае какво не ми обясниха и съм малко притеснена. Rolling EyesRelaxed
Може ли да  попитам кога прави биопсията?Аз правих на 9.03 и още чакам да ми се обадят  за резултата.

# 596
Момичета да ви попитам,знаете ли какви показатели изследват на имунологичната биопсия ? Днес бях на коментар и Цветков ми каза че 3 от 4 показателя са завишени. И понеже имунолозите не били оставили коментар,сега аз трябва да отида при тях да ми кажат дали ще слагаме лекарство.

# 597
Обади им се по телефона. След 12 на обяд дават информация.  Аз в последно време общувам с тях само по телефон.

# 598

Когато на мен ми поставиха PBMC, ме извикаха два дни преди трансфера за да ми вземат първата кръв. На следващият ден късният следобед отново трябваше да отида на дам втори път кръв и два часа след това ми поставиха лекарството. На следващият ден беше трансфера.
На мен не са ми правили контролна биопсия.
На първи и трети  ден от овулацията ми взеха венозна кръв. Поставянето беше два часа след вземането на втората кръв , постави го акушерка. Трансферът ще е след още  два дни, и лекарството си е за този цикъл.

# 599
  • София
Може ли да  попитам кога прави биопсията?Аз правих на 9.03 и още чакам да ми се обадят  за резултата.
На 25-ти февруари. Ако имаш късмет, би трябвало тази седмица да ти излезнат резултатите.

Много благодаря на Mikaela_33 и на doriqana888 за информацията Smiley

Общи условия

Активация на акаунт