Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 209
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Дано утре всичко да мине по—леко, че съм на тръни..
^hope^, как мина поставянето на лекарството? Всичко наред ли е?

Зарзиото е т.нар. "растежен фактор", който трябва да повиши левкоцитите и да поддържа имунната система. Майка ми е с онкологично заболяване и вече години наред  й го изписват преди химиотерапия, заради ниски кръвни показатели.

Аз имах изписано Зарзио на миналия трансфер, но ако този път пак ми го изпишат, със сигурност няма да го слагам.

Да, много леко мина, нищо общо с промивката. Освен че чаках 4 часа, но  не ме прегледаха, директно сложиха лекарството. Даже не знаеха, че съм за трансфер, акушерката попита сестрата какво лекарство ми слагат. Не казаха кой ден ще е трансфера, някой щял да ми се обади да каже.. Малко несериозно сякаш беше всичко. Дано да звъннат, че се притеснявам.

# 661
Какво е Мграст? Shocked

# 662
# 663
Благодаря, Буба bouquet

# 664
За нищо Simple Smile. От рода на зарзиото ще да е, защото:

"Emgrast M 500 mcg Injection is a growth factor that stimulates the bone marrow to produce white blood cells. These cells protect the body against infections".

# 665
  • София
Явно са идентични препарати със Зарзиото, може би има разлика вече в това кой колко е изчистен като препарат и дозировката съответно.

Ако не забравя, пак ще го питам ДОК за какво се изписва имуностимулатор.

hope, спокойно ще се обадят, важното е, че си добре, а така се беше наплашила Simple Smile

# 666
  • София

Да, това е инжекцията. От рода на Зарзио, но по-нова и доста по-скъпичка. 1 инжекция е 150 лв.

# 667
Аз редовно си ги "тормозя" биолозите. Звъннете на нормалния тел-н за часове към клиниката и искайте от операторката да каже на ембриолозите да ви се обадят. Обикновено питат за какво и трябва да си измислите някаква много правдива и оправдателна причина за да искате обаждане от тях. Аз днес исках да ми се обадят за да знам точно кога ще е трансфера, защото дъщеря ми е с гнойна ангина и вече второ денонощие с жестоки температури и ако смятат да е утре или вдругиден аз трябва да извикам близки да я гледат. Обикновено е навсякъде с нас по прегледи, но сега е невъзможно. После казах да използват ембриоскопа за оцеляването на ембриончето, ако трябва и преценят и ако това се заплаща да ми го пишат на сметката (знам, че не се заплаща). Така че намерете си причина, а тя е повече за телефонистката, защото биолозите са разкошни. Обясняват много подробно и учтиво. От тях научавам всичко, което някой не е доизказал по прегледи, пункции и т.н.
Между другото те знаят за Налко. Знаят, че е много горчив и казаха, че е за имплантацията.

# 668
  • София
Дано утре всичко да мине по—леко, че съм на тръни..
^hope^, как мина поставянето на лекарството? Всичко наред ли е?

Зарзиото е т.нар. "растежен фактор", който трябва да повиши левкоцитите и да поддържа имунната система. Майка ми е с онкологично заболяване и вече години наред  й го изписват преди химиотерапия, заради ниски кръвни показатели.

Аз имах изписано Зарзио на миналия трансфер, но ако този път пак ми го изпишат, със сигурност няма да го слагам.

Да, много леко мина, нищо общо с промивката. Освен че чаках 4 часа, но  не ме прегледаха, директно сложиха лекарството. Даже не знаеха, че съм за трансфер, акушерката попита сестрата какво лекарство ми слагат. Не казаха кой ден ще е трансфера, някой щял да ми се обади да каже.. Малко несериозно сякаш беше всичко. Дано да звъннат, че се притеснявам.
Сестри там няма

# 669
После казах да използват ембриоскопа за оцеляването на ембриончето, ако трябва и преценят и ако това се заплаща да ми го пишат на сметката (знам, че не се заплаща).
А те какво казаха за това твое желание? Мислиш ли, че ще се съобразят? И на мен ми се искаше следващия път да го използвме, но разрах че бил по преценка на доктора.

# 670
Обадиха се, трансфера ще е утре! 😊 Колко се лежи след трансфер и каква е цената, да съм подготвена?

# 671
Съобразяват се, ако има резон. Дори обясняват има ли или няма нужда. Предният път два дни бяха в ембриоскоп.

hope,
лежи се 20-30минути. Цената с размразяването на един ембрион е 600лв., доколкото знам аз.

# 672
  • София
Привет, потвърждавам, че Emgrast е алтернатива на Зарзиото - по-скъпа, но не знам колко "по-пречистена". Аз си го слагах и всеки път имах силно зачервяване и сърбеж на мястото на убождане, докато един ден направих такава алергия - подуване и зачервяване на половината корем, че ми го смениха веднага със Зарзио. Сестрите споделиха, че при много жени има алергична реакция от Емграст-а.

# 673
Обадиха се, трансфера ще е утре! 😊 Колко се лежи след трансфер и каква е цената, да съм подготвена?

Пожелавам ти и утре всичко да мине леко, и след 14 дни да ни зарадваш с + тест.

# 674
hope,
стискам палци. То трансфера е най-безболезненото нещо от всичко до тук. Така, че отпусни се утре, наслаждавай се на музиката, която ще ти пуснат и кажи здравей на Новия идващ живот😉 И да ни пишеш за да ни зарадваш😉Успех!

Общи условия

Активация на акаунт