Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 72

• 52 132
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви от сърце, момичета! Голяма упора сте! 🤗 Чакам да ме качат скоро за трансфера. Казаха ми, че прогестерона бил 10 и е достатъчен. Не е ли малко според вас? Освен естрофем 2х1, включен на 13-ти ден заради тънка лигавица, друго не пия.

# 676
Е как, нямаш ли Утрогестан?

# 677
Не ми се иска да те притеснявам,но според мен е нисък.Знам че трябва да е над 20.

# 678
  • София
Аз лично и с конски дози прогестерон, дори и с депо, не мога да направя повече от 10ng/ml, което е около 30 в другите мерни единици... Sad
Не знам как ще е на моя зет и не ми се и мисли като знам, че може би ще трябвя дя бия мускулни всеки ден Sad

# 679
При успешния ми трансфер прогестерона беше 20.22ng/ml,на предишните не съм го пускала. Успех.

# 680
Нямам утрогестан, даже сега не ми го изписаха, нито витамини, нищо.. само инжекции прегнил и зарзио да почвам. Като питах акушерките, казаха доктора така е преценил. Ама мисля да си го назнача. 😀

# 681
Не съм лекар, но и аз бих си го назначила. Все пак това е хормона на бременността. Той я пази. Каква файда от Зарзио като нямаш Утрогестан?!?!

# 682
А да попитам изследва ли се прогестерон при фреш трансфер на ЕЦ? Защото аз взимах утрогестан преди трансфера, но никой нито ми погледна лигавицата, нито провери прогестерона.
Още не сме обсъждали защото се провали трансфера, но като чета всички колко лекарства взимате и изследвания правите, все си мисля, че аз минах по някаква МЕГА съкратена процедура без изследвания и само с утрогестан, но шпа и аспирин след трансфера.....

# 683
  • София
На мен ми го пускат преди трансфер и двата пъти ми беше над референтната граница и двата пъти ми изписваха още ??!?
Неуспешни опити въпреки това

В случая прегнила би трябвало да стимулира производството на прогестерон, така мисля. И защото зет е бил на естествен цикъл, разчитат на твоето жълто тяло.

# 684
Леле момичета, боли ме ниско долу все едно ще ми идва. А уж се готвя за трансфер във вторник и пия Естрофем, както и слагам Утрогестан. Днес ми е 16ден от цикъла. Обаче при мен нали уж всичко е хормонално режисирано и въпреки това възможно ли е да "цъфна" на фона на Утрогестан????
А иначе преди ми идваше или на 20 или на 26 дни (нали беше почнало да ме разрежда...)

# 685
На моя зет имах прогестерон 11 и Стаменов твърдеше ,че е чудесен, цитирам" вярвай ми, знам какво говоря, всичко е в баланса. 11 е много добре.
Истината е че момичетата, които забременяват естествено не си слагат утрогестан и им го изписват чак при възникнало кървене, ако се случи такова. Стаменов при трансфер изписва само специфични инжекции за след това и според мен не е отразил, че ти си без утрогестан к затова не е го е споменал. С други думи- аз бих го взимала.
Шакира, ти нямаше ли пункция сега? Да не би да е от нея? При мен във важни моменти понякога тялото ми дава фашливи сигнали- или поне аз не мога да преценя реални ли са или плод на някакъв страх/ притеснение. Имам предвид, че може да те боли от притеснение, заради предстоящия трансфер, на който имаш толкова очаквания, а не че е пмс..

# 686
Според мен hope да звънне на спешния и да каже. Може да е пропуск, а може да разчитат на Прегнила. Нека кажат.

А аз си имам болки и това си е. Абсолютно като ПМС. Сега взех Но шпа. Ще видим..Егахти ужаса..

# 687
Кога ти е трансфера, Шакира? Стискам ти палци всичко да е наред!
Аз почнах утрогестана, но даде хубава идея да звънна на спешния телефон и утре ще го направя.

# 688
Във вторник. Сутринта поне нямам болки, но усещането е все едно всеки момент ще ми дойде. Дано Утрогестана не позволи това.
Ти как си? Колко дневни бяха ембриончетата?

# 689
Здравейте, момичета!
Чувствам се ужасно 😕Правих стимулация и всичко вървеше добре - 4 -5 фоликула,  Е2, LH, както си му е редът, а на пункцията само една яйцеклетка. Според вас нормално ли е?
Знам, че в деня на пункцията доктора се забави и се питам дали не ги изтърва другите!

Общи условия

Активация на акаунт