Отговори
# 285
Сиска, бързо оздравяване ви пожелавам! Heart Eyes Hug

# 286
  • Му Кинд Оф Плаце
Диманка, незнам, аз съм изпила всичкото антибиотик по тоя свят и нищо ми няма, нищо ми няма  Crazy Crazy, ама не е май тъй работата, кога добих дете, разбрах, че АБ не бил хубаво нещо. Дано знаят какво предписват

Уф да си излея мъката, ама не е отчетнички със слаби стомаси.  Sick Sick
Милата ми баба, когато Николай завел дядо на село,след като беше в болница, му дала домати в промишлено количество. Аз запретвам ръкави и решавам да правя миш-маш. Пращам съпружието за пипер, изпичам го, обелвам го, занимавам се с доматите, правя боклук  за 8 човека, почвам да готвя, към края на готвенето остава само да хакна яйцата и третото-запъртък.  Sick Хем ги гледах едно по едно, ама кога съм виждала запъртък-един съм виждала и то, уф, беше почти пиленце, а тоз ми жлътна пред погледа и викам, аре в тендерата, като го видях къв е мътен, вече се шмугна вътре.  Умрях от яд, че и осмърдя къщата, което само моите черва обръща, щото на мъжовете не им пречело. Вече официално минавам само на яйца на прах-видях в Метро и яйце не ща да виждам дълго време. Успоредно в бързаници да режа и готвя, включих другия котлон, той с капак, а отгоре стерилизатора,който никога няма да бъде същия  ooooh! ooooh!

# 287
Иви честито вземане на изпитите!
Ники си дава играчките засега, надявам се да е щедра!
Гуш Ема е много порастнала.
Вчера бяхме в Займов, но не видяхме никой познат.

# 288
Сиска,дано Дени и ти скоро оздравеете! Praynig
Скорошно оздравяване и на другите болни малчоци! Peace

# 289
Сиска, този вирус е ужасен. Дано си спестите болницата Praynig

Теа не дава играчки, но споделя храна.

И освен това от известно време като държи нещо и ти й дадеш друго, тя ти връща първото. Не иска да го оставя на земята, трябва задължително да ти го даде. Като яде солети например и аз й дам втора, тя първата ако не я е изяла, ми я връща Laughing Много й се радвам.
същата работа и при нас.

Калина, кофти случка. Аз не обичам яйца и много рядко слагам в каквото и да е. Мъжът пък обожава, затова от време на време си приготвя сам (прави ги страхотни, така даже и аз ги обичам).
А както казваш за стерилизатора - така миналата година си съсипах любимата ел. кана Philips - бях я сложила на котлона, за да включа абсорбатора, докато работи, е, да, но после включих котлона. Сега е стопена отдолу (прилича на произведние на Пикасо), но продължава да работи.

# 290
  • Му Кинд Оф Плаце
хехе, Фелипе нищо не дава, дори здрасти  Mr. Green Което не ми допада, но ще се учим. За сметка на това-взема. По отношение на храната-не дели, не само не дели, но и не може да повярва, че храна може да има за друг, освен за него.
За играенето, заиграва се, затъ пантите на вратичките вече сдават багажа. Някоя кутийка може да я отваря и затваря продължително или пък да се опитва да гледа през солетата като с далекоглед или да си представя, че е самолетче (незнам какво точно прави, но така изглежда). Вече показва "чао", което е огромна стъпка в досегашното му развитие.

# 291
Да не ни заключат темата, ей..
Гуш, много сладка Емата така, прилича ми на ония свежите мисионерки от Африка след баня Joy кво сравнение дръпнах и азБисерина, искрено благодаря за инфото, аз съм от втората група, не съм от тия дето въобще не чуват, но си имам намаление на слуха и е много гадно...
Иви, честито почти магистратура! Само напред и нагоре!
Калина, кво да ти кажа...Хем се смях на хумористичния ти поглед на нещата, хем пък...то тва си е кутцузлук(ако знаеш какво означава тази дума). Аз лятото ги чупя задължително едно по едно и ги мириша, щот съм правила едно приспиване на тоалетната чиния с одеалото...
Сиси, айде, оправяйте се вече, бе, кво беше това чудо. Има някакъв такъв вирус, тука всички деца го изкараха, някои и по два пъти.
Ама вие давате и вилици...и се храните. Аз не му давам много-много да я пипа, щото ме е страх да не си бръкне в окото... Embarassed
Деспина, честит пешеходец  bouquet А ти се притесняваше...
Мами, да питам какви каши давате-нещо, което да е близко до общата храна. Гледах едно Плодово мюсли на Беби, ама ние ядяхме само Фризокрем, Хуманата я отказа и не съм в час с кашите, а ми се иска да го пробвам пак...

# 292
  • Пловдив
  food010

Дано днешното утро е добро и пълно с приятни изненади! Дечицата да са добре и само на слънцето позволявам да е начумерено!

Димана, чувала че много лекари имат тази практика да дават гентамицин през устата.Той не се резорбира и следователно не преминава в кръвообращението, така че няма опасност. Въпросен е обаче и ефекта при такъв прием, тъй като молекулата е много лабилна и се разпада в киселата среда на стомаха, така че би трябвало реално да не оказва ефект тъй като не достига до червата, въпреки това много хора си пият и казват че това е овладяло разстройството. Не пречи да дадеш, няма страшно, но ако вече е добре Диманка няма смисъл.

Калина, аз да започна малко по-отдалече. Антибиограмата се състои във вземане на секрет, прави се посявка на културата, отгоре се нареждат дискове напоени с различни лекарства и се култивира в продължение на няколко дни. Ако целта на изследването е да се установи дали щамът е чувствителен или резистентен, то това се вижда и след третия ден (около дисковете се образува характерна зона на потискане на растежа ако АБ е ефективен), обаче се правят и антибиограми, които целят да проверят кой от няколко АБ има най-висока активност и това е възможно след 7-мия ден и става чрез измерване диаметъра на получения кръг. Виж тук има малко инфо:
http://www.riokoz-vt.com/uslugi.htm
За спектъра на действие:тясноспектърни АБ са бензацилин, феноксиметилпеницилин(оспен), макропен, азатрил(сумамед), кларитромицин(клацид,фромилид), еритромицин, вилпрафен, рулид, олеандомицин, клиндамицин, линкомицин.
Останалите по правило са широкоспектърни.
и защо широкоспектърните антибиотици не са по-добри
Не че не са по-добри, напротив, обаче трябва да се използват рационално.Един от принципите на АБ терапия е да се използва един АБ с широк спектър, задължително след антибиограма. И при положение че е налице остра вирусна инфекция с хрема и кашлица не е рационално предписването на цефалоспорин трета генерация. Проблемът идва от това че има опасност от получаване на резистентност и в глобален мащаб това е опасно, тъй като много хора си мислят, че резистентен става човека, а това не е така. Самите бактерии при контакт с лекарството, ако не са третирани достатъчно дълго време-5-7дни и с достатъчно високи концентрации АБ, изграждат механизъм на устойчивост срещу това лекарство и този щам бактерии вече не може да се лекува с този АБ независимо кой е пациента и дали някога е приемал АБ. И така масовото изписване на АБ и неправилното им приемане от пациенти носи висок риск от получаване на силно устойчиви щамове, които непрекъснато да се нуждаят от нови и нови АБ. Може би е въпрос на самосъзнание, знам ли....едно време най-простичкия пеницилин G е трепал всичко наред,, а сега лекарите за нищо го нямат. Така, че трябва много да се внимава. Иначе има светлина в тунела, щом все повече хора се замислят и четат за тези проблеми.

# 293
  • Пловдив
но ако вече е добре Диманка няма смисъл.

исках да кажаСилия, ама като спя още Embarassed

# 294
Мами, има ли някоя "специалистка" да пусне нова тема, че тази ще я заключат?

Сиска не се включва, явно не са добре нещата при тях Sad

# 295
Айде дано е добро утрото за всички! Heart Eyes

Хремата на Станислава се поуспокои, обаче днес се тръшнах аз и веднага я изпидирах при баба и.
Калина, забравих да ти пиша, че предадох поздравите ти на Дона и тя ги прие с удоволствие Simple Smile.
Дона, напиши два реда бе, жена Heart Eyes. Добре ли е Пламъчето?

Сиска, много хора изкараха тоя вирус без да влизат в болница. Дано не се наложи пак да вардиш хлебарките Sad, аман!

# 296
  • Му Кинд Оф Плаце
нова тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112825.0

Общи условия

Активация на акаунт