София, жк Младост - тема 31

• 66 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Да защото всичко е мирно и кротко. В следващите години Горубляне и младост ще станат едно

# 481
  • София
Весели селяни гъсто населени.Grinning

# 482
  • София
Ами според мен е абсурдно и да се управлява спрямо това дали има или няма "надигане". Има закони, правила, срокове, ако отговаря проектът на изискванията се разрешава, ако не отговаря, не. Ако правилата не отговарят на обществения интерес трябва да се променят. А обществено полезните дейности трябва да се регламентират. Примерно, ако застроена площ над 500 м2 да си длъжен да направиш и озеленяване 500м2, паркоместа и пр. Или трябва да се изкупят от общината, или да се направят замени с други терени тези зелени площи. Ясно ни е на всички, че има "върнати" имоти по не много ясен начин, примерно със свидетели, но тази бъркотия трябва да се оправи по законен път. Не поединично с "надигане" и с лежане пред багерите на иначе "законни" строежи. И парковете при Горубляне и Въртопо не могат да се реализират, заради части от тях частна собственост. Аз иначе така си мечтая да може да стига през парк от кортовете при в.з. Американски колеж до Младост 2, но уви...

# 483
Ами според мен е абсурдно и да се управлява спрямо това дали има или няма "надигане". Има закони, правила, срокове, ако отговаря проектът на изискванията се разрешава, ако не отговаря, не. Ако правилата не отговарят на обществения интерес трябва да се променят. А обществено полезните дейности трябва да се регламентират. Примерно, ако застроена площ над 500 м2 да си длъжен да направиш и озеленяване 500м2, паркоместа и пр. Или трябва да се изкупят от общината, или да се направят замени с други терени тези зелени площи. Ясно ни е на всички, че има "върнати" имоти по не много ясен начин, примерно със свидетели, но тази бъркотия трябва да се оправи по законен път. Не поединично с "надигане" и с лежане пред багерите на иначе "законни" строежи. И парковете при Горубляне и Въртопо не могат да се реализират, заради части от тях частна собственост. Аз иначе така си мечтая да може да стига през парк от кортовете при в.з. Американски колеж до Младост 2, но уви...
Във Въртопо има пробив. Има блок и 3 къщи вече.

# 484
  • София-Младост
От 30 септември 2019 г. приемната на Националния осигурителен институт (НОИ) в софийския квартал „Младост“ ще бъде временно преместена поради ремонт на сградата, в която се намира изнесеният офис на институцията, съобщиха от НОИ.

Клиентите ще се обслужват в приемната на териториалното поделение на НОИ в столицата, намираща се на бул. Ал. Стамболийски № 62-64. Всички лица с право на парични обезщетения за безработица, живеещи в софийските райони Младост, Искър, Изгрев, Кремиковци, Панчарево, Оборище, Подуене, Слатина, Средец и Студентски, ще имат достъп до услугите на НОИ в коридор IV, стая 108-109, гишета от 8 до 15. За промяната са уведомени и компетентните дирекции „Бюро по труда“ в София.

На 30 септември 2019 г. (понеделник), във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Димитър Доспевски“, жк. „Младост“ 1, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
 бл. 32, бл. 38А, бл. 37, бл. 37А, бл. 37Б, бл. 49А, бл. 49, бл. 50, бл. 50А, бл. 42, бл. 42А, бл. 43
 ЧНУ „Светилник",
 125 СУ „Боян Пенев"
 бул. „Александър Малинов“ №16 и №18

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 18:18 от Ала-Бала

# 485
Нормално е София да се разраства,  не да се сгъстява.

# 486
Те затова повечето хора с нормални възможности отиват я покрайнините - Челопечене ( има училище), Желява ( няма училище)
Нормално е София да се разраства,  не да се сгъстява.
Жалкото е, че ние не сме от хората, които могат да си позволят кредит от 100 000 евра.

# 487
Те затова повечето хора с нормални възможности отиват я покрайнините - Челопечене ( има училище), Желява ( няма училище)
Нормално е София да се разраства,  не да се сгъстява.
Жалкото е, че ние не сме от хората, които могат да си позволят кредит от 100 000 евра.
Че то един апартамент в София не е по евтин от къща в околните села разгледайте и ще видите .Но да платиш за 2 Стаи 100000 € само за да си в столицата за мен лично е лудост.Но на някои това им е мечта и със зъби и нокти драпа за да я постигне.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 12:08 от Не се сърди, човече

# 488
  • София-Младост
Пълнят ли нвкъде запалки в квартала? Имам едма готварска горелка и не знам къде да я занеса да я напълнят.

# 489
# 490
Ала-бала, такова дали няма да свърши работа:

https://www.google.com/search?q=газ+за+запалки&prmd=ivn&sxsrf=ACYBGNSKzhkkgLkiUWMhvE5PNIdhLGGk6w:1569763446774&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiH_oDFkPbkAhVtkIsKHSNcDggQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=393&bih=659&dpr=2.75

С такова си пълнех сама запалките като пушех, предполагам, че стават и за кухненски. Сигурно може да се намери в Кауфланд

# 491
  • София-Младост
Не се отваря, но се сещам за какво пишеш. Трябва да видя а в левче,  я в някоя дрогерия дали не продават.

# 492
"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата на 30-и септември, съобщиха от дружеството.

Във връзка с реконструкцията на водопровод на ул. "Димитър Доспевски", ж.к. "Младост" 1, се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 ч. на клиентите на "Софийска вода", живеещи в: бл. 32, бл. 38А, бл. 37, бл. 37А, бл. 37Б, бл. 49А, бл. 49, бл. 50, бл. 50А, бл. 42, бл. 42А, бл. 43. Вода няма да има и в ЧНУ "Светилник", 125-то СУ "Боян Пенев", на бул. "Александър Малинов" 16 и 18.

# 493
Здравейте,

Търся обущар или друг майстор, който да пробие няколко дупки в колан. Спешно е Simple Smile. По-добре да е в Младост или в близост, но не е задължително. Благодаря ви предварително.

# 494
  • София
На мен дупки в колан са пробивали в магазин Арт 99.

Общи условия

Активация на акаунт