Разчитане на резултати от медицински изследвания

• 76 508
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Няма да е зле да повториш цитото и да пуснеш течно базирана цитонамазка. Отделно трябва да те погледнат с колпоскоп.
Течнобазирана цитология направих и тя показа тези страхотии
Сега чакам пред кабинет за колпоксоп

# 151
Няма да е зле да повториш цитото и да пуснеш течно базирана цитонамазка. Отделно трябва да те погледнат с колпоскоп.
Късмет, стискам ти палци

# 152

Здравейте ,  ще можете ли да коментирате и моите резултати.
Вероятно съм с хашимото, виждам, че показателите за автоимунно заболяване са леко повишени, но за другите стойности какво да мисля. Уж всичко е в норма. Четох че за  тсн кагато е над две пишете, че е високо, но пък си е в референтните стойности.
Принципно се притеснявах че е възможно да имам анемия, но пък и феритин и желязо са в граница, В 12 -и то.
Самоназначих си ги тези изследвания, а сега се чудя има ли смисъл да търся лекар.

# 153
Късмет, стискам ти палци
Благодаря Ви!
Направих втора цитонамазка
И колпоскоп и биопсия..пък ще видим...след 7 дни ще излезнат резултатите

# 154
Здравейте!
Това са изследванията на сина ми, излязоха днес. Може ли някой да помогне с разчитането за да знаем дали има от какво да се притесняваме.
Благодаря предварително!

# 155
Има изолирана бактерия - staphylococcus aureus, отдолу са описани антибиотиците, на които реагира.

# 156
Здравейте момичета. Поради главозамайване и заглъхнали уши, промени в менструацията, промени в кръвното и лутане по лекари си пуснах изследвания на хормоните на щитовидна жлеза. Резултатите са :
FT4 ( Свободен Т4) - 9.34 / референтни стойности 12.00-22.00/
TSH ( Тиреотропен хормон) - 5.460 / референтни стойности 0.300 -4.200/.
Имам час за лекар в сряда чак, бих искала ако можете да ми разясните какво значат тези стойности. Главозамайването възможно ли да се дължи на тези хормони. Благодаря

# 157
  • София
ТСХ-то е високо.

# 158
Според референтните стойности ТСХ е високо, а FT4 ниско. Някакво заболяване ли е?

# 159
Да, имаш проблем. Ендокринологът ще те види на ехограф и ще постави точната диагноза.
Спокойно, не е страшно, следвай лечението и всичко ще е наред.

# 160
Ехография на щитовидна жлеза ми е правена, всичко е наред, няма възли и т. н.. Възможно ли е при тези стойности на щитовидна жлеза да се чувствам по- този начин?

# 161
Стойността на ТСХ-то е висока, трябва да е под 2, затова са симптомите.
Възлите не са задължителни, аз също нямам, но ТСХ-то ми скачаше като твоето преди лечението. Описаните проблеми бяха 1:1 и при мен.

# 162
Тсх говори за хипотиреоидизъм, както и ниското ниво на свободния т4. Редно е да пуснете и 2те антитела Тат и Мат , за да стане ясно дали не е Хашимото.

# 163
Пуснах си Ебщайн имуноблот  може ли помощ за разчитането ако може някой да го разтълкува ще съм много благодарна. Не мога да намеря инфо.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 21:18 от Lili222

# 164
FT4 ( Свободен Т4) - 9.34 / референтни стойности 12.00-22.00/
TSH ( Тиреотропен хормон) - 5.460 / референтни стойности 0.300 -4.200/.
Тсх е висок,не се ли късае за хипертиреоидизъм ?
Тсх говори за хипотиреоидизъм, както и ниското ниво на свободния т4. Редно е да пуснете и 2те антитела Тат и Мат , за да стане ясно дали не е Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт