Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 631
  • 466
  •   1
Отговори
# 225
Е добре, ами ако човек е такъв, какъвто си е бил винаги, но от него упорито почне да се иска някаква промяна, голяма? И то след години? А ако тази промяна не му е по вкуса и не му се занимава? Всеки си решава.

# 226
Аз същото казвам.Simple Smile
 Върти-суче, потърпевшият винаги ще се възприема жертва, предаден, измамен.
Много рядко някой изневеряващ е заявил открито, че желае да излезе от връзката. Обикновено го прави тихо мълком и си тъче спокойно на двата стана. Даже някои много любвеобилни вкъщи го дават.

# 227
Smile, ти си избрала да живееш и тровиш общия живот със съмнение. В такъв случай, приеми  го за вярно и продължи сама, защото с такава нагласа, трудно ще постигнеш нещо различно.

# 228
Аз същото казвам.Simple Smile
 Върти-суче, потърпевшият винаги ще се възприема жертва, предаден, измамен.
Зависи бре - понякога наистина е измамен.
Но понякога си му е казано право куме в очи как стоят нещата, а той не, та не! Искам тЪ! Ми много искаш!
Много рядко някой изневеряващ е заявил открито, че желае да излезе от връзката. Обикновено го прави тихо мълком и си тъче спокойно на двата стана.
Хм, това според кой - нещастната жертва? Всъщност, рядко не съм съгласна с теб, но този път не, категорично не съм съгласна, че Никога не се заявява в прав текст. 

Пишещите в темата си знаят доколко този случай е валиден и за тях, но категорично смятам, че е съвсем реален и съществува. И е причина и за затварянето на очите, което тук много се спряга. Жената, която знае, но си затваря очите.

# 229
Smile, ти си избрала да живееш и тровиш общия живот със съмнение. В такъв случай, приеми  го за вярно и продължи сама, защото с такава нагласа, трудно ще постигнеш нещо различно.
Боря се с себе си и заради човека до мен, защото и той държи на тая връзка  . А и аз не искам всичко да приключи заради едно съмнение, немога да го направя и заради силните чувства които изпитвам към него. Но съм съгласна с теб, че с тая нагласа нещата няма как да се получат.

# 230
Според мен недей да търсиш отговора в други хора,а само в себе си и в него.Помисли си -правил ли го е преди,женкар ли е,заглеждал ли е чуждо? Ако да, изобщо не си задавай повече въпроси ,просто приеми ,че никога няма да се промени и това ще се повтори на 100%.Но ако той не е такъв,значи има нещо друго ,може например да го е направил от яд към теб,може да е някакъв вид отмъщение,,може да е  почувствал някаква силна близост и топлина от тази жена,ако ти си била от край време студена към него и сте се карали.Тук което трябва да направиш е сериозно да поговорите,без да си скандална,без номера , чисто като приятели,му кажи дали желае да е с теб,питай го дали е способен да ти осигури сигурност и изгради доверието отново.Ако наистина го иска,ще го покаже с действията си ,ако ли не ,тръгни си без обяснения,замисли се би ли живяла в съмнения и страх.И най-важното е да не му показваш,че ревнуваш и да го следиш, прави го но гледай да не разбира ,това ги отблъсква

# 231
Кофти е като трябва да се правиш на детектив и да разследваш. Най-важни са отношенията с мъжа ти и неговите действия. Тях гледай.
Признавам си, че ме човърка и искам да знам какво се е случило, че искам да хвана телефона му и да проверя какво, как и с кого. Само отношението му към мен ме спира да не го направя.

Щом имаш съмнения, направи го! Провери телефон, компютър, каквото ти е под ръка, и ситуацията ще ти се изясни. Приготви си здрави нерви преди това действие. Защо да живееш в заблуди, защо да губиш времето си, живота си, ако човека те лъже? Кой е той, бре, толкова важен и неповторим, че да си позволява да си играе с теб като с играчка, не като с партньорка и жена?
Признавам си,че никога не съм ровила и търсила в личните вещи  на моя бивш. Започнах да го правя, когато той внезапно реши,че иска да се разделим, и при директен въпрос от моя страна, има ли друга жена, защото всичко около него крещеше, че такава има, той отрече категорично.Не посмя да си признае, като пълен мишок. След това вече се наложи да се превърна в детектив. Боли, много боли, но не съжалявам, дори сега се радвам,че ровех и търсех какво точно става. Не се живее с лъжа!!

# 232

Хм, това според кой - нещастната жертва? Всъщност, рядко не съм съгласна с теб, но този път не, категорично не съм съгласна, че Никога не се заявява в прав текст.  

То ако е заявено, няма изневяра, нали така?
Но бедата е там, че повечето изневери си вървят тайничко и под сурдинка, докато не гръмне махалата.
А ако някой иска да си отиде, как ще го задържиш?
Не, проблемът е, че не искат да си ходят. Искат да ползват бонусите и от двете - хем уреден дом, хем тръпка навън.

# 233
липсващата самокритичност е проблемът на тези, най-упорито искащи и изискващи отношение, каквото сами не са способни да проявят към другия. Дори и открито да заяви партньорът, че желае да излезе от връзката, това не го спасява от етикет “предател”.
Желае?  Ама не смее? Иска, пък не му стиска...то това и предател не е, още по-грубо определение трябва.

# 234
Според мен недей да търсиш отговора в други хора,а само в себе си и в него.Помисли си -правил ли го е преди,женкар ли е,заглеждал ли е чуждо? Ако да, изобщо не си задавай повече въпроси ,просто приеми ,че никога няма да се промени и това ще се повтори на 100%.Но ако той не е такъв,значи има нещо друго ,може например да го е направил от яд към теб,може да е някакъв вид отмъщение,,може да е  почувствал някаква силна близост и топлина от тази жена,ако ти си била от край време студена към него и сте се карали.Тук което трябва да направиш е сериозно да поговорите,без да си скандална,без номера , чисто като приятели,му кажи дали желае да е с теб,питай го дали е способен да ти осигури сигурност и изгради доверието отново.Ако наистина го иска,ще го покаже с действията си ,ако ли не ,тръгни си без обяснения,замисли се би ли живяла в съмнения и страх.И най-важното е да не му показваш,че ревнуваш и да го следиш, прави го но гледай да не разбира ,това ги отблъсква
Ооо сериозния разговор се проведе много отдавна, няколко дни след случката и още няколко пъти след това. Обясних точно и ясно какво очаквам, какво давам и какво искам от него.Обясних му и, че това е първия и последния път в, който  правя компромис с достойнството и принципите си. Той прие моите изисквания  и потвърди,че и той това иска. Заяви и желание да върне доверието което загубих към него. Така, че времето ще покаже дали аз мога да забравя.

# 235
  • Street of Dreams
Как така да върне доверието? Значи нещо е станало?

Сапфир, ако си тръгне, по-малко ли боли?

# 236
  • София
Не съм Сапфир, но по-малкото зло е да си тръгне преди да се чифтоса с друг партньор.

# 237
А най-лошото /което, за жалост, преживях/ е да се чифтосва и да продължава да стои вкъщи, все едно нищо не е станало.

# 238
А най-лошото /което, за жалост, преживях/ е да се чифтосва и да продължава да стои вкъщи, все едно нищо не е станало.

Ами събираш си багажа и се омиташ, изобщо как търпите това..

# 239
Как така да върне доверието? Значи нещо е станало?

Сапфир, ако си тръгне, по-малко ли боли?
Ще преболи и ще мине. А ако стои и ти мърси живота, мъчението е хем по-дълго, хем по-противно.
Но не искат да си ходят. Стоят до последно и обвиняват измамената камила вкъщи, че е луда.

Общи условия

Активация на акаунт