Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 643
  • 466
  •   1
Отговори
# 180
OnDine,това,че сте в ,,симбиоза,, не означава,че някой от двамата би могъл да поеме отговорността за решенията на другия.

# 181
  • Street of Dreams
Ела, след време си прочети постинга.
Напълно разбирам казаното от теб, на всичкото отгоре съм и съгласна. Ти не разбираш написаното от мен все още.
Имтервсно. Не разбирам защо, ако според теб в една ВРЪЗКА всеки реагира "според себе си, според собствените си разбирания, окаквания и желания", то ние двете, два форумни профила, не можем да си останем на различни мнения? За сметка на това намекваш, че когато аз порасна и помъдрея, непременно ще дойда на твоето мнение, идвайки тук да чета какви глупости съм писала и вниквайки в мъдростта на думите ти. Grinning

Нори, за отговорност нищо не съм казвала - ето че четем без разбиране. Казах нещо за базата, основата на взимането на решение.

# 182
Ако основата за вземане на решението ти е нещо извън теб ( тоест в него ), то значи държиш него отговорен за твое решение.

# 183
  • Street of Dreams
Не, за мен не значи това.

# 184
Е, стига сте я премятали тази отговорност.

# 185
Не намеквам,  написах ти го. Понякога човек е като кон с капаци. Поне на мен ми се е случвало, случва ми се и ще продължи да ми се случва. Може да ти трябва ден, може два, може повече, ще разбереш какво съм написала и то по никакъв начин не противоречи на онова, което ти си заявила.
В момента мислиш, че ти опонирам и виждаш единствено своя прочит.
Съотнеси го към отношенията във връзка - твърде често се случва да не си способен да схванеш какво ти говорят отсреща или какво ти показват. Случва се даже право в очите да ти кажат нещо и пак да не успееш да го разбереш, защото си торачен в правотата на своето собствено.
Не знам как да го напиша по начин, който да не звучи назидателно или поучаващо. Целта ми е просто да го споделя. знам, че има хора които ще го разберат. Останалите ще помоля просто да забравят мисълта, че назидавам. Не е така. Звученето идва от лични мои недостатъци като неумението да предавам мисли и изводи по един ненатраплив и не рязък начин.
Извинявам се на авторката за забиването във философски размисли и страсти.

# 186
  • Пловдив
Никой не е застрахован от изневяра /включая и той самия да изневери/, но предварителното избягване на определени типажи, не е за пренебрегване.  
Глупости. Това в червеното. Втора сигнална система, задръжки някакви. Разумен вид сме.

# 187
За над 25 години, откакто имам интимен живот, не съм изневерила нито веднъж, не вярвам тепърва да ми се случи.
Води се едва ли не пропаганда да се наложи максимата, че липсата на изневяра не е възможна, или поне не е нормална.
Не вярвам и никога няма да повярвам в това. Вярвам, че хората могат да мислят и да вземат решения, които не са подли и предателски. Не вярвам в някакви неустоими влечения, които те застигат изневиделица, и на които не можеш да се противопоставиш. Не че не можеш. Просто не искаш. И се оправдаваш с глупости като "не получавам достатъчно" или "то е по-силно от мен", или "всички го правят".
Изневерите по правило не са предшествани от никакви опити да се решат проблемите в двойката. Чисто и просто някой си решава, че иска да си поживее (най-често без да планира разваляне на основната връзка) и не вижда нищо лошо в съпътстващите лъжи, манипулации и отклоняване на ресурси, включително полагащи се на децата. Изневярата е решение на страхливец и подлец.

# 188
  • софия
Да може да се прости.

# 189
Изневярата не се случва просто така, защото преди това имаме запознанство, комуникация, с времето сближаване и после задълбочаване. А тези действия пък, са предшествани от съвсем съзнателно търсене на такъв тип отношения.Всичко това отнема време, време в което другия партньор изобщо не подозира за ставащото зад гърба му и се чуди защо поведението на благоверния е различно и странно. Много е подло. Всички жени в дългогодишни връзки дават шансове. А трябва да се действа както мъжете правят - разберат ли за изневяра, реагират моментално с приключване на отношенията в 99% от случаите. Не знам кой мъж ще търпи жена му да се налудува, па да си приключи извънбрачните връзки.
Ние жените сами си причиняваме допълнително страдания с множество въпроси и анализи ама как, ама защо се случи и т.н. Да, ама каквато и да е причината, случило се е. Ако няма желание от страна на сгрешилия за решаване на проблема,за какви втори шансове говорим.
И друг път съм писала в темите за изневерите за пример с познати. Той се изнася от вкъщи и отива при любовницата.Оставя жена си и 4 годишното си дете. След година отношенията с другата мадама се разсъхват, той се връща при жена си с думите "направих голяма глупост". Жената му прости и си го прибра, сега са добре. Ето ви хепиенд, но и човек, който е осъзнал приоритетите си, а именно колко е ценно собственото семейство.

# 190
  • Пловдив
А трябва да се действа както мъжете правят - разберат ли за изневяра, реагират моментално с приключване на отношенията в 99% от случаите. Не знам кой мъж ще търпи жена му да се налудува, па да си приключи извънбрачните връзки.
А, има много такива мъже.

# 191
  • София
Време и желание от двете страни, нещата да се поправят.
Страната на излъгания и измамения за мен е по - лоша. На мен ми трябваше много време да превъзмогна предателството. Помогнаха ми и близки хора, иначе сигурно сама нямаше да успея.
Ако е било само за чук и бег, нямаше да го мисля толкова, но в случая ставаше въпрос за стабилно оплитане на мрежи и неистово желание от страна на другата да го измъкне първо него от семейството му, а после евентуално и тя.
Аз исках да кажа на другия мамен, но не успях. И да, бих казала при възможност, защото аз самата бих искала някой да ни беше казал веднага, а не да се лутам да търся.

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 23:09 от trikitil

# 192
Почти два месеца се боря с болката и разочарованието от предполагаема изневяра. Незням дали наистина има такава, той отрича, но аз имам съмнения и това ме побърква. Преди малко повече от две години изпаднах в депресия с паник атаки, с помоща на лекарства и близките ми успях да изляза от дупката в която бях. Сега след като бившата му приятелка ме информира, че са били заедно всичко се върна. Според мен веднъж появи ли се съмнение няма как нещата да са като преди това. Незнам дали и времето ще помогне да преглътнеш обидата, а и дали си заслужава. Брак, деца, материални облаги според мен не са причина и основание за всичко това, което си причиняваме давайки втори шанс.

# 193
  • Сф
Смайл , много кофти.Смятам, че ако един мъж няма доблестта сам да признае и потърси прошка, просто няма смисъл. Или си е кръшкач по природа..също кофти. Аз лично без обич мога да живея, но не и да ме правят на маймуна постоянно.Винаги допускам че може да има изневяра и бих простила, стига да преценя,  че има смисъл и има разкаяние.Паралелни връзки, забежки по всяка втора фуста- не.Изневяра с изневяра не си приличат , тъй че има много " но" та..
Бнд не ми е изневерявал или поне не знам .Но имам опит, около мен виждам някои неща.Като цяло тръгне ли някой по наклона, гнусна работа, няма смисъл да го гониш.

# 194
Смайл , много кофти.Смятам, че ако един мъж няма доблестта сам да признае и потърси прошка, просто няма смисъл. Или си е кръшкач по природа..също кофти. Аз лично без обич мога да живея, но не и да ме правят на маймуна постоянно.Винаги допускам че може да има изневяра и бих простила, стига да преценя,  че има смисъл и има разкаяние.Паралелни връзки, забежки по всяка втора фуста- не.Изневяра с изневяра не си приличат , тъй че има много " но" та..
Бнд не ми е изневерявал или поне не знам .Но имам опит, около мен виждам някои неща.Като цяло тръгне ли някой по наклона, гнусна работа, няма смисъл да го гониш.
Също съм на мнение, че всеки греши и трябва да заставаш зад действията и постъпките си. В случая е думата на една наранена и озлобена жена срещу думата на мъжа който обичам, а по средата съм аз и се лутам между здравия разум и нараненото его.

Общи условия

Активация на акаунт