Изневярата - въпроси към простилите и дали втори шанс

• 30 655
  • 466
  •   1
Отговори
# 165
То реално основание според потърпевшия никога няма. Всичко е прекрасно и изведнъж - изневяра, о ужас!
Пресмяташ, премисляш, а то - цял живот разочарования Simple Smile
Някак все те влече към най-глупавите приказки и все на тях стъпваш, за да оправдаваш още по-глупашко поведение. Животът е един и същ, гледните точки са различни. 

По темата да отговоря. Всяко нещо в този живот се чупи нейде по пътеката. Изборът е дали да вземеш ново, което пак ще се счупи или да прдължиш със счупеното... Колелото може да продължи да се върти. Може и да скочиш на друго колело. То пак ще се върти. А във всичко, което се върти, има и горе, и долу, има премаляване в стомаха, докато падаш надолу и присвиване под лъжичката, докато хвърчиш нагоре. безтегловност и еуфория, докато си там, на върха и усещане за непреодолима празнота там долу.
Няма значение, според мен, какво точно избираш ти да направиш. Няма и значение дали други са успявали преди теб. Значение има да следваш себе си, ако ще и да е за пръв път в човешката история. Пътят е по-важен от целта и онова, което правим, докато сме на него.

# 166
Всеки отговаря за действията си и си носи последствията.

Каквито и да са разочарованията, решението Не е изневяра.

+1 Hands Plus1

Винаги съм се водила от това да не правя нещо, което не бих искала да ми се случи на мен. Моя философия, не задължавам никого с нея.

# 167
луно, хабиш се, аз изневярата не я подкрепям, обяснявам я за моралистите, тип - дървени философи.

# 168
Не се хабя хич. Вероятно си личи, че не въприемам оправданията с други, макар да е масовост.
Някак ми се ще хората да са по-осъзнати и по-мъдри и да не изпитват необходимост някой друг да е отговорен за собствените им действия. Нищо повече.

# 169
луно, хабиш се, аз изневярата не я подкрепям, обяснявам я....
Ехаа, а в рекордите на Гинес включиха ли те? Щото досега никой не е дал адекватно обяснение за изневярата, само предположения Simple Smile

# 170
Не се чувствам изобщо дървен философ. Щом аз не изневерявам, нормално е да очаквам същото. На мен не ми тежи, ако на някой му тежи, да си каже.

# 171
Дали ще дадеш втори шанс също зависи изцяло и единствено от теб.Не зависи нито от оправданията на другия,нито от ,,мотивите,, му, нито от разкаянието му.Зависи само от това дали ти искаш,можеш и смяташ за разумно и рационално да го направиш.

# 172
  • Street of Dreams
Дали ще дадеш втори шанс също зависи изцяло и единствено от теб.Не зависи нито от оправданията на другия,нито от ,,мотивите,, му, нито от разкаянието му.Зависи само от това дали ти искаш,можеш и смяташ за разумно и рационално да го направиш.

За да го сметнеш за разумно, не трябва ли да имаш някаква основа, върху което да стъпиш?

Или той да ми изневери и да ми каже - няма да ти се обяснявам, ти си решавай дали ще ми простиш или не. И аз да взема да му простя?

# 173

За да го сметнеш за разумно, не трябва ли да имаш някаква основа, върху което да стъпиш?

Или той да ми изневери и да ми каже - няма да ти се обяснявам, ти си решавай дали ще ми простиш или не. И аз да взема да му простя?

Всеки има собствени доводи.Всяка ситуация е различна.Исках да кажа,че решението отново го вземаш ти въз основа на собствените си усещания,разбирания и твой собствен смисъл.И ти си човекът,който трябва да може да живее с това решение.Не другият.

# 174
  • Street of Dreams
Всяка ситуация е различна и затова не може да се каже предварително дали ще простиш или не. Взимаш решение на база на собственто си усещане, но това усещане не идва от Господ, а от другия.

# 175
Всяка ситуация е различна и затова не може да се каже предварително дали ще простиш или не. Взимаш решение на база на собственто си усещане, но това усещане не идва от Господ, а от другия.
От теб идва. От твоето лично възприятие.
Онова, което е извън теб, можеш само да го възприемаш и реагираш. Може и да не реагираш.

# 176
  • Street of Dreams
Хах, то ако е така - можеш и на изневярата да не реагираш Grinning

За мен се предполага, че има някаква интеракция между двамата партньори, симбиоза дори. Ако я няма - това са два отделни индивида с множество контакти помежду си, но не и връзка. За мен е така.

# 177
Хах, то ако е така - можеш и на изневярата да не реагираш Grinning

За мен се предполага, че има някаква интеракция между двамата партньори, симбиоза дори. Ако я няма - това са два отделни индивида с множество контакти помежду си, но не и връзка. За мен е така.
Потвърждваш онова, което Norry написа . Действаш и реагираш според себе си, не според другия. Според собствените си разбирания, според собствените си очаквания., според собствените си желания. С всеки е така.
Всеки постъпва според себе си, не според другия.

# 178
  • Street of Dreams
Не, всъщност казах нещо различно. Явно не се разбираме, нищо. Simple Smile

# 179
Ела, след време си прочети постинга.
Напълно разбирам казаното от теб, на всичкото отгоре съм и съгласна. Ти не разбираш написаното от мен все още.

Общи условия

Активация на акаунт