СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 620
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Здравей Simple Smile Мене спряха да ме болят, само на моменти има леко напрежение. Косата вече не се омазнява както преди и пъпките не ми излизат по лицето. Мисля, че към края на 3-ти месец нещата при мен се нормализират.. или поне така си мисля Wink

# 271
Мен въобще не са ме боляли гърдите първите месеци.

# 272
Спокойно,моите още в 9та спряха този път.Радвай се,че не те болят,че третия триместър пак ще започнат+допълнителните екстри!:grinning:

# 273
  • София
Здравейте и честит празник.
Аз съм в средата на 11-та седмица. Мен още ме болят, но една идея по-малко от преди. И с гаденето е така - с всяка седмица постепенно намалява, но още си го имам, просто не е толкова зле. Явно при мен много бавно и постепенно минават симптомите, няма да ми се случи някоя сутрин да се събудя и изведнъж всичко да ми е минало Grinning

# 274
Радвам се за вас. Мен нищо не ми е спряло. Гади ми се нон стоп, ако 2 дни ям като хората после 4 не мога да ям друго освен сурови зеленчуци и плодове. Ужасно е. Корема си ме боли, нямам никаква енергия и само чакам да отмине и да почна да се наслаждавам на тая бременност. А и мигрената пропуснах-като ме почне по 48-72 часа няма отърване...

# 275
Честит празник, мили дами!
На мен все още ми се гади от миризми.
Нямам апетит тези дни и съм отслабнала.
Болките ме притесняват само. Моята АГ каза, че не са нормални.
Боли си ме като преди МЦ. Срязва ме жестоко понякога. Пия но-шпа...
И аз искам всичко да отмине и да се насладя най-накрая на първата си бременност.

# 276
Честит празник, мили дами!
На мен все още ми се гади от миризми.
Нямам апетит тези дни и съм отслабнала.
Болките ме притесняват само. Моята АГ каза, че не са нормални.
Боли си ме като преди МЦ. Срязва ме жестоко понякога. Пия но-шпа...
И аз искам всичко да отмине и да се насладя най-накрая на първата си бременност.
Не се тревожи, аз вече два пъти ходя по спешност заради тези болки, първият път бях убедена, че ми идва, много се уплаших бях в 7с., а после в 9с. И там болките продължиха плътно две денонощия, нищо не ми помагаше, но шпа, нищо.
Всичко с бебо е наред, моята лекарка каза да не се тревожа, както и момичетата тук ме успокоиха.

# 277
  • София

Привет! Мериш ли си кръвното вкъщи? Моето е не повече от 100/60,110/70, а когато отида на преглед скача до 130/90. Докторката каза да го гледя много внимателно.

Ами ще трябва да го меря, казаха ми 1 седмица по 3 пъти на ден и после да ида пак да видим. Но да, и аз мисля, че и от притеснения при лекаря ми се вдигна...В нас когато съм го мерила е около 130/85

За болките в гърдите, мен тази бременност изобщо не ме боляха...

# 278
Мен ме боляха много до към 8-9г.с. и изведнъж спряха. Сега усещам само, че са пораснали , даже си взех нов сутиен Grinning

# 279
  • Sofia
И аз нямам болки в гърдите още от втория месец. Горе-долу се подобряват нещата. Само ме притеснява това упорито главоболие. Денонощно ме боли с кратки паузи, особено в легнало положение. Дано да е временно явление.

# 280
И аз нямам болки в гърдите още от втория месец. Горе-долу се подобряват нещата. Само ме притеснява това упорито главоболие. Денонощно ме боли с кратки паузи, особено в легнало положение. Дано да е временно явление.
И мен ме боли постоянно главата вече месец и половина. И също в легнало положение е по-силно. Ти приемаш ли някакви хапчета? Преди да забременееш имала ли си често главоболие? Аз ходих няколко пъти на невролог, но така и не се установи причината. В крайна сметка решиха да ме приемат в болница за изследвания и ЯМР, но трябва да мина първия триместър.

# 281
  • Sofia
И мен ме боли постоянно главата вече месец и половина. И също в легнало положение е по-силно. Ти приемаш ли някакви хапчета? Преди да забременееш имала ли си често главоболие? Аз ходих няколко пъти на невролог, но така и не се установи причината. В крайна сметка решиха да ме приемат в болница за изследвания и ЯМР, но трябва да мина първия триместър.
Нищо не пия, но не мисля, че парацетамола ще ми помогне. И преди ме болеше редовно, но за по-кратко и не така всекидневно. Струва ми се, че е мигренозно. Мисля да кажа на следващия преглед, да видим дали ще ми обърнат внимание.

# 282
  • София
Имам приятелка, която има главоболие и когато забременя (преди няколко години), главоболието се усили. Имаше моменти когато ми е казвала, че ставало направо непоносимо и май беше взимала някакво болкоуспокояващо в тези номенти. Заради главоболието излезе в болничен (работи на бюро) и май това + разходки и почивки й помогна. Беше ми казала, че от хормоните по време на бременността мигрената се усилва.

# 283
Нищо не пия, но не мисля, че парацетамола ще ми помогне. И преди ме болеше редовно, но за по-кратко и не така всекидневно. Струва ми се, че е мигренозно. Мисля да кажа на следващия преглед, да видим дали ще ми обърнат внимание.

Пробвай да пиеш повече вода и повече разходки на чист въздух, гледай максимално да отпускаш напрежението с приятни занимания, успех!

# 284
Аз имах в предвид дали приемаш някакви други лекарства, от които може да се предизвиква главоболието. Аз си бия инжекции Клексан и си слагам Кринон, което е прогестерон. Иначе и аз си имам мигрена, но преди тази бременност главоболието е било за няколко дена максимум, а сега е постоянно вече месец и половина. И аз си мисля, че може да е на хормонална основа от самата бременност, но все пак се притеснявам да не е нещо по-сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт