СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 682
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Чета Ви от самото начало, но от суеверие не се включих в предходната тема.
Нека се представя и аз: първа бременност ми е, в 12г.с. и 2д съм.
Вчера бях на БХС в "Св. Петка", успокоих се, казаха че всичко е наред.
Термин 09.09.2019
Не съм повръщала, имах леко гадене и то много рядко. С ниско кръвно съм и за това понякога ми се вие свят.
Болки - в самото начало, преди да разбера, че съм бременна, имах страхотни болки, мислех, че ще ми дойде всеки момент. Сега, рядко имам пробождания и естествено се стряскам, но казват, че било нормално.
Не спя добре. Ставам по няколко пъти до тоалетна, сънувам кошмари.
Ами това е. Извинете ме за дългия пост.
Желая на всички леко бременеене и на финала хубави и пухкави бебчета.

# 91
Здравейте и от мен. Аз днес дори не съм на работа, тъй като баткото сутринта се субуди с 38° .Дадох един парацетамол, смуче стрепсилс и след малко ще го водя да видим какво му е, като само се моля да не е заразно. Утре ми е часа за БХС, вълнувам се, а другата седмица трябва да се запиша на женска консултация.
Относно неразположение, и аз като вас сънувам страхотии, ставам по 3 пъти поне. Газовете ми са ужасни вечер, а гаденето все още леко до към обяд. И аз вече съм на клинчета с малко по—дълги блузки. Специално в Стара Загора имаме магазин за бременни, но цените са си високи. Най—много да взема едни дънки,  а в топлото рокли. Скоро мисля в Лидл бяха пуснали тениски за б еменни по 9лв. Нямам предтава за качеството.

# 92
  • София
Панталони, подходящи за работа за бременни има в next (например това).

Next е единственото, за което се сетих и аз, притеснява ме само как стои въпросът с връщането, ако нещо не седи добре или не е точния размер. Никога досега не ми се е налагало да връщам неща, а често пазарувам от там за дъщеря ми.
И на мен не ми се е налагало да връщам, но мисля че няма проблеми. Момичетата от темата за next са наясно.
ПС: Намерих подобен и в HM .

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 12:43 от Шантава Калинка

# 93
Дори не знаех, че има тема за некст Grinning
Сега ще я намеря и ще прочета, мерси Simple Smile

# 94
А от Asos поръчвали ли сте? Харесват ли ви дрехите и за колко време пристигат? 🙄

# 95
Аз не съм. От Asda и George съм поръчвала, но доставките са с Габко и се чака около 10 дни в добрия случай.

# 96
Здравейте, дами! Днес мина моя БХС, по ехограф съм 12с+4д. Малко високо ми беше кръвното, а по принцип ми е 100/60 вкъщи.Иначе си имам мутация 4G/4G , до сега бях на аспирин протект, но май ще се наложи да мина на фракси, въпреки, че кръвотокът е идеален.Слава Богу всичко на бебето е добре и др Богданова каза момиче на 90%. Gift Heart
Ако някоя има същите тревоги, да пише. Blush

# 97
За сега нося предимно туники с клин, но дънките вече почват да са лека драма. Намерих в нета някъде едно клипче, където бяха показали как с ластиче можеш да си фиксираш копчето на дънките към дупката за самото копче и го ползвам. Да ви кажа честно е доста идейно-нося си всичките дънки все едно са разкопчани, но реално над блузата нищо не стърчи, защото ластичето ги държи. Малко по малко дупето ми почва да има проблеми с влизането в дънките, но се примирих, че ще е така и ще става тепърва зле. На мен най-големият проблем са ми тренировките-много тренирах преди, но сега АГ каза най-много разходки. В голяма депресия съм и се чуствам ужасно вдървена....но така ще е. АКо намеря клипчето с ластичето ще ви го пратя, спестява някой и друг лев, поне докато не станеме китове и съвсем не влизаме в дрехите си Grinning

# 98
За сега нося предимно туники с клин, но дънките вече почват да са лека драма. Намерих в нета някъде едно клипче, където бяха показали как с ластиче можеш да си фиксираш копчето на дънките към дупката за самото копче и го ползвам. Да ви кажа честно е доста идейно-нося си всичките дънки все едно са разкопчани, но реално над блузата нищо не стърчи, защото ластичето ги държи. Малко по малко дупето ми почва да има проблеми с влизането в дънките, но се примирих, че ще е така и ще става тепърва зле. На мен най-големият проблем са ми тренировките-много тренирах преди, но сега АГ каза най-много разходки. В голяма депресия съм и се чуствам ужасно вдървена....но така ще е. АКо намеря клипчето с ластичето ще ви го пратя, спестява някой и друг лев, поне докато не станеме китове и съвсем не влизаме в дрехите си Grinning

Grinning А аз пълнея основно на корем и приключих фазата с ластичето преди 2 седмици. Вече си нося почти само „бременните“ дрехи.
Съчувствам ти за движението и спорта - принципно ходя редовно на планина, но сега първо че нямам сили, второ че заради една болка отпреди 3 дни докторката ми препоръча да я карам бавно и полека. 

# 99
Здравейте и от мен, радвам се за хубавите новини от прегледите ви от БХС, моя е утре и го чакам с нетърпение, дано всичко е наред. Относно дрехите и аз преминах на клинове с по-широки блузки и бюстиета вместо сутиени, за спането за сега нямам проблеми спя като бебе.

# 100
Здравейте, дами! Днес мина моя БХС, по ехограф съм 12с+4д. Малко високо ми беше кръвното, а по принцип ми е 100/60 вкъщи.Иначе си имам мутация 4G/4G , до сега бях на аспирин протект, но май ще се наложи да мина на фракси, въпреки, че кръвотокът е идеален.Слава Богу всичко на бебето е добре и др Богданова каза момиче на 90%. Gift Heart
Ако някоя има същите тревоги, да пише. Blush

Здравей! Доволна ли си от д-р Богданова, обяснява ли всичко подробно? Много съм притеснена за моя преглед в петък, защото първата ми бременност беше неуспешна. Сега всеки симптоп,всяко неразположение ме плаши и постоянно се чудя дали всичко е наред. Исках да те питам също в Токуда ли проследяваш бременността си и при кой лекар?

# 101
Момичета, вие какво хапвате? Аз попринцип и преди да забременея се стараех да се храня малко по-здравословно (без да изпадам я някакви крайности). Сега си хапвам всичко което ми се хапва, като гледам да не прекалявам с порциите, но въпреки това се старая поне едно-две храненния на ден да са ми малко по-здравословни. Ще се радвам да споделите вие с какво се храните за по разнообразно меню Hug

# 102
  • София
На мен храненето ми е голяма драма, но и с втората бременност бях така. Трудно ям месо и яйца в момента, карам на сандвичи, картофи, таратор и мляко, някой и друг портокал, малко салата. Гади ми се само при мисълта за повечето храни, които до преди 2 месеца си ядях, даже и да готвя ми е гадно Sad Надявам се след края на третия месец да се нормализират нещата.

# 103
  • София
Аз преди 2 седмици бях много зле с гаденето и повръщането, не можех почти нищо да ям. Но постепенно се захраних (буквално като бебе) и сега дори ми се гади ако не съм хапнала обилно. И това не е хубаво, но ми става лошо ако съм гладна. От около седмица ям пак месо и дори последните дни месото присъства в голяма част от храненията ми за деня. Направо не е за вярване, като преди 2 седмици задържах само солети.

Иначе днес бях на преглед и бебо е добре, мърдаше много и му видях главичката, ръчички, крачета, беше много хубаво. Още ми е рано за БХС, но съм си запазила час в Света Петка при д-р Стратиева. При нея ходех на ФМ предната бременност, а с първата ходех пак там, но при други специалисти.
И аз ще следя бременността си в Токуда. Ще се запиша на ЖК при д-р Живкова, а към 32 седмица ако всичко е наред, ще си запиша час при д-р Илиев. Предната бременност следих по абсолютно същия начин, при същите лекари и бях много доволна. С първата бях доста неориентирана и я следях на друго място, а само накрая родих в Токуда.

# 104
  • София
Аз не съм. От Asda и George съм поръчвала, но доставките са с Габко и се чака около 10 дни в добрия случай.
Aз в понеделник точно от Asda си поръчах 3 панталона за бременни, днес ми писаха че е натоварена и другата седмица чакам да дойдат Stuck Out Tongue Като цяло доста често поръчвам оттам, много ми харесват дрехите и за мен и за децата.

Храненето и на мен ми е проблем, хем ми се яде, хем като си помисля за храна ми се драйфа...Ужасно е...Намислям си някакви неща и като дойде време да ги ям, не ми се яде вече...

Общи условия

Активация на акаунт