СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 664
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Добро утроо !!! Относно храненето, и на мен при мисълта за определени храни (месо, мазни готвени ястия) ми се гади. Казах го на АГ-то и ми изписа ЕЛЕВИТ на Bayer, защото консумацията на месо ми е ограничена. Аз също гледам да хапвам полезни неща - сирене домашно, кисело мляко домашно, яйца домашни (макар че ми се гади от тях - но трябва). Препечени филийки и повече салати, леща, боб, грах(рядко).
Пробвайте със сандвичи и яйце, айрани и плодове - задължително. И аз обичам пица и шоколад, но .. Simple Smile няма да е сега

Как се със зъбите??? Имате ли оплаквания ?

# 121
*Mimoza_* понеже при нас беше планирано забременяване и преди това посетих зъболекарката си. Оправих всичко и за това съм спокойна към момента.
Относно храната: старая се да се храня здравословно, но пустата майонеза не ми излиза от главата. Всяка сутрин ям филийки, намазани с майонеза и сирене отгоре. Това ми се яде...колкото и да е вредно. 😁😁😁

# 122
Всички сме луди поотделно.. всеки луд с номера си !

Важното е, че хапваш! Най-добрата ми приятелка сега е в 9-ти месец, но от 4-ти на сам не може да яде нищо  и повръща всяка сутрин. Та казва: по-добре да ям нещо, от колкото нищо и да повръщам. Та сега я е тръшнал страшен грип и е на антибиотик, а до 1 седмица трябва да роди.

# 123
Здравейте! Simple Smile
При мен за момента няма никакви съществени промени, затова скоро не съм писала, но ви чета. При мен все още липсва апетитът и постоянно се чудя какво да ям. Аз нося 99% дънки. Преди като си купувах проблем ми беше, че кройката им е такава, че точно на талията са сууупер широки. Така че това сега ще е плюс. Само 1 чифт в момента не мога да го закопчавам. Преди ми беше точно по мярка на талията.
Добре дошли и на новите участнички в темата. Ако искате да ви включа в списъка с термини, моля да ми пишете ЛС с датата. Лека и успешна бременност!
Приятен ден! Simple Smile

# 124
  • София
И на мен не ми се ядат тежки храни, а отделно, че премахнах сладкото и ограничих въглехидратите заради по-високата кръвна захар сутрин.

Например много обичам домашна руска салата, неотдавна свекърва ми ми донесе и трябваше да я изхвърлим, защото при мисълта за майонеза и ми става лошо. Мъжът ми и детето не ядат такива неща, котката също, та не можах да ѝ намеря приложение.

Пиле също не ми се яде, пак ми се гади при мисълта. Но пък пуешко си хапвам - на супичка, на сандвичи.

Общо-взето търся по-леки неща и аз: препечени филийки с масло и сирене, супички, пържола със салата (не е точно леко, но е по-изчистено), риба (но не мазна) със салата, такива неща.

А айрянът е най-добрият ми приятел Grinning. Съпругът ми ми купува разфасовки по литър на един производител, който ми допада и по цял ден разнасям бутилката със себе си.

# 125
Здравейте и от мен. Днес минахме БХС, взеха ми кръв, за съжаление лекарката бе абсолютно неразговорлива, но факта, че всичко с бебчо е добре накрая ме успокои. Относно килограмите... +5 за трите месеца и още 3 бяха останали от бременността с кухото яйчице, та.... моля се поне само на корема и на бебчо да качвам , 5 на тримесечие е добре Simple Smile За съжаление съм с хашимото и то отделно си оказва влияние за килограмите.Старая се да не се паникьосвам и все пак основно бебчо да расте жив и здрав.  Хубав ден на всички Gift Heart

# 126
И още един въпрос (днес май нямам много работа Simple Smile ) - аз вече си имам сериозно коремче - определено не мога да нося панталоните, които имам, та дрехи за бременни - от къде??? H&M и LCW имат изключително беден избор, основно са дънки, клинове и спортни блузи, краката ми не са за пола/рокля, та се чудя дали някъде има панталони, с които може да се ходи в офис, купих си едни дънки, но хич не ми харесват... Драма Grinning
В ASOS.com имат богат избор на всякакви дрехи за бременни, доставката е директно до БГ, пристигат за няколко дни, мисля че е безплатна и връщането също. Специално дънки и панталони имат само с ластична талия, която е с цяло ластично парче, стигащо до гърдите, което ме побърква, не мога да се огащвам така 😄
Аз от 10-Тина дни нямам никакви симптоми, само запушения нос и чак започнах да се филмирам дали всичко е наред, вероятно за мое успокоение днес за първи път върнах закуската. В понеделник съм на скрининг и БХС във Фемина, нямам търпение Simple Smile

При кой лекар си във Фемина? Аз бях при Цолова във вторник, много добре мина, внимателно огледа всичко, разказа ми, не се дразнеше, че задавам въпроси, абе, доволна съм Simple Smile

# 127
Здравейте Simple Smile
До сега не съм писала, но съм от първите, които следят темата и то ежедневно. Ето и малко за мен, за да може не само аз да имам информация за вас Wink
На 24 съм от Пловдив и това е 3та бременност за мен, изключително желана и вече 2ра година чакана. Не пишех до сега, а и в момента пиша със страх, тъй като първите 2 бременности не завършиха с щастлив финал - първата приключи преди да чуем сърчице, а втората в 9та седмица. Тази година се готвихме за ин витро, което се надяваме да не се налага Flowers Hibiscus
Бременна съм с близнаци, което беше шок за нас - радостен, но все пак се оказа, че е наследствено. В момента съм в 12+4, вчера минах ФМ при проф. Малинова в Селена - според нея всико е наред. Много се замисляхме за пренатален тест, но така и не се решихме.. надявам се да сме взели правилното решение.
Не мога да се оплача от сериозни неразположения - като повръщане. На моменти имам гадене, доста ми е трудно с храната, имам си кисели - чат/ пат. До момента не съм качила някакви съществени килограми - стартирах 49,5 - 50 кг, в момента съм 51,8.. .като даже на моменти съм и по-малко Sad, но пък коремчето ми е на лице.

Надявам се да сме си подкрепа и всички да избутаме до щастлив финал... с нова група и нова тема на разговор - нормално ли е бебето/ бебета ми да правят еди какво си Simple Smile
Слънчев ден от мен Simple Smile

# 128
Teddy888, предположения за пола много... преди 2 седмици АГ номер 1 каза - едното е момиче, на следващата седмица АГ номер 2 каза - момче и момиче, тази седмица АГ номер едно е на 93% сигурен за 2 момичета, но пък вчера на ФМ професорката каза че  е много рано, но според нея са 2 момчета, но ми е забавно да слушам догадки

# 129
Уфф тази моята умора и сънливост, като парцал съм. В 11 седмица съм. Апетит си имам и то голяяям. Heart

# 130
Здравейте момичета, аз се връщам от лекар, не бях ходила от месец Joy всичко е нормално 13+5 съм. Записа ме най-накрая с термин 31.08, та явно августинка ще съм. Утре ще ходя в Майчин дом да дам кръв за БХС, лекаря ми каза, че нищо не се плащало, така ли е?

# 131
Здравейте момичета, аз се връщам от лекар, не бях ходила от месец Joy всичко е нормално 13+5 съм. Записа ме най-накрая с термин 31.08, та явно августинка ще съм. Утре ще ходя в Майчин дом да дам кръв за БХС, лекаря ми каза, че нищо не се плащало, така ли е?
Да, в Майчин дом е безплатно кръвното изследване.

# 132
Звъннах вчера в Майчин дом за БХС и казаха, че като минеш през регистратурата изследването е безплатно, по желание е ултразвукът, който е 45 лв. Ние ще ходим другата седмица и мисля да си платя и ултразвук. Ходи се от 8:30 до 12 за ултразвук, а за кръв е от 8:30 до 14ч.

# 133
Смятате ли, че пътуване с кола за 3 часа е проблем преди 12 г.с.? На доста места съм чела че е рисков периода, а една позната беше прокървила в трети месец като е пътувала от морето до софия с друсаща кола. Аз съм вече 10 г.с. и ми се иска да се прибера за почивните дни, но ММ е малко против пътуването...

# 134
Аз пътувах миналата седмица и да то толкова - 3 часа беше.
На отиване нищо, на връщане си тръгнах с гадене и след като слезнах от  колата - повърнах. Но не мисля, че беше от пътуването. Зависи как се чувстваш !

Общи условия

Активация на акаунт