СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 645
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
# 226
... Искам да попитам знаете ли каква е нормата на PAPP-A (плацентарен протеин)?...
Здравей! Току-що прочетох в една статия, че е нормално да е по-голямо или равно на 0,5 МоМ.
Благодаря ти много! Моето е 0,48..

# 227
  • София

много полезно инфо, четейки предната страница се замислих ок ли е моята стойност, 0.68, но според това което сега си постнала, явно си е ок. В петък съм на лекар ще го питам все пак.

За  PAPP-A много бях чела предните бременности, референтните стойности бяха различни където и да четох..Изобщо не можах да си вържа моите ок ли са , не са ли. Първата бременност със сигурно бях по-ниски от всичко, което четох, но и никой нищо не можа да ми каже. В крайна сметка всичко беше наред, родих си почти на термин без проблем здраво бебе...

# 228
Сега имам друг проблем - кожата ми е като на 15 годишен тийнейджър! Цялата съм в пъпки, които си стоят като подкожни, нищо не мога да им направя, накрая остават по-тъмни петна... ако съм така 9м, до края ще съм като петниста хиена 😕

Здравей,

и аз изглеждаХ като тинейджър, до към 12 седмица. Кожата и косата ми бяха нетърпимо мазни, никаква козметика не помагаше. Даже 2 пъти имах и абсцес по лицето (!). Сега съм в 14 седмица и може би от около 10 дни, нещата се подобриха значително: не са ми излизали нови пъпки. Не че имам идеална кожа, но подобрението е осезаемо сега. Надявам се и ти скоро да усетиш промяна при теб!

Имам въпросче: мажете ли се вече с кремове / масла и т.н.? И най-вече каква е разликата между специалните кремове против цепене на кожата / масла за бременни и обикновено мляко/крем  за тяло?

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 09:53 от Potrebitelka1

# 229
  • София
Здравейте, аз още не се мажа, но трябва да започна скоро, че последната седмица сякаш изведнъж ми се появи корем. Simple Smile

Някой питаше за антицелулитните кремове - аз не бих ги ползвала, защото те обикновено имат загряващ/сауна ефект. А също не знам до колко съставките са безвредни.

# 230
На мен вчера ми излязоха резултатите от БХС и PAPP-A ми е 5,5. А за всички синдроми резултата ми е 1 от 100000, та вече ми е спокойно. Днес ми излязоха и кръвните и там всичко е в норма и ще видим на 15-ти док какво ще каже, много ми се иска да се види пол, но ще видим Grinning

# 231
Здравейте, аз още не се мажа, но трябва да започна скоро, че последната седмица сякаш изведнъж ми се появи корем. Simple Smile

Някой питаше за антицелулитните кремове - аз не бих ги ползвала, защото те обикновено имат загряващ/сауна ефект. А също не знам до колко съставките са безвредни.

И на мен така ми порасна корема изведнъж Grinning. Аз си взех на Palmers някакъв лосион и съм доволна.

# 232
Корема и на мен ми порасна изведнъж,, хаха,,, кажете с дрехите какво правите?

# 233
Корема и на мен ми порасна изведнъж,, хаха,,, кажете с дрехите какво правите?
Купих си 2 панталона за бременни и ги сменям. 😏🙄😀😀😀

# 234
Аз си купих едни дънки за бременни от H&M, едни други дадох на шивачката да ги преправи с парче отгоре, имам и клинове, които ми стават. Вчера пък пробвах номера с ластика за копчето на едни дънки, които много исках да обуя и се получи, с по-широкичка блуза отгоре 😂

# 235
  • София
Купих си едни дънки за бременни преди седмица от лидл. Опитах да си намеря дрехите за бременни от предните бременности, но с всички местения последните години, може би съм ги хвърлила и тях в някой от контейнерите за дрехи, защото не успях да ги намеря. Една приятелка каза, че има дънки и ще ми даде. Не ми се купуват повече дънки, защото като стане по-топло няма да ги ползвам. А за пролетта и лятото ще си купя скоро клинчета.

# 236
  • Sofia
И аз точно това си мисля, че няма смисъл от много плътни дрехи, защото ще стане топло. Но от друга страна може би ще са удобни и за след раждането. Нали корема не се прибира веднага все пак, а тогава ще наближи есента.

# 237
  • София
Така е. След раждането може да захладнее, особено както моя термин е чак на 30-ти септември ...
Коремът в голяма част се свива за няколко дни (поне при мен така стана), а дори да остане малко коремче за по-дълго време, усещането е различно.

# 238

Аз питах за антицелулитен само за бедрата и дупето 😕 Днес моята докторка каза, чя нямало проблем. И за термина не 17, а 18.09.2019 ми казаха днес сефте Heart

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 16:36 от Meri_Mar

# 239
Здравейте!
Днес получих резултатите от БХС. Рискът за болест на Даун, Едуардс и Патау е нисък, но малко ме притесни стойността на PAPP-A 2,63 mlU/l. Жената в лабораторията ми каза, че е малко по-висока, нормалното е около 1, но ако няма проблем на ултразвука значи всичко си е наред. Какви са вашите резултати и обясниха ли ви нещо?

Общи условия

Активация на акаунт