СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 595
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, защо на ехограф излиза със седмица повече?

# 316
Ехографа определя термина според размерите на плода. Ако бебето е по-голямо или по-малко от средното, термина е преди или след изчисления, спрямо ПРМ.

# 317
На мен ми излиза със седмица по-малко от самото начало и лекаря каза, че най-вероярно съм забременяла по-късно. От овулацията ще да е, не на всички е на 14-тия ден

# 318
Здравейте ,днес бях на БХС в Майчин дом и бях приятно изненадана от милато отношение на доктори ,сестри и жените на регистратурата. Свърших всичко ( 2 пъти редене на регистратура ,ултразвук и вземане на кръв) за около 40 мин и днес след 12.00 ми бяха готови резултатите.

# 319
Здравейте,
днес излезнаха резултатите от моите изследвания за ТСХ, завишени= 4,34 :/ Притеснявам се, назначиха ми сега друга схема с по-високи дози на хормона, но до сега .... Притеснявам се за бебчето.

# 320
Дъщеря ми през цялото време вървеше все по-голяма, размерите ѝ когато ме приеха 3 дни преди термин в МД, бяха 42г.с.+. Все пак не всички бебета се раждат 3кг, не се шашкайте от това Wink

# 321
А как е хигиената в лабораторията? Например ползват ли ръкавици при взимането на кръв?

Здравейте ,днес бях на БХС в Майчин дом и бях приятно изненадана от милато отношение на доктори ,сестри и жените на регистратурата. Свърших всичко ( 2 пъти редене на регистратура ,ултразвук и вземане на кръв) за около 40 мин и днес след 12.00 ми бяха готови резултатите.

# 322
  • София
Дъщеря ми през цялото време вървеше все по-голяма, размерите ѝ когато ме приеха 3 дни преди термин в МД, бяха 42г.с.+. Все пак не всички бебета се раждат 3кг, не се шашкайте от това Wink
Седмица напред/назад не е никакъв проблем да върви бебето, абсолютно в границите на нормалното е, но ако върви две-три седмици напред, както при elibeth, е препоръчително да се направи орален глюкозотолерантен тест, за да се види дали майката не е с гестационен диабет /може да има и други причини за такова изпреварване - едър ген на родителите, ранна овулация, но не бива да се подценява такова сериозно несъответствие на бебето с гестационната седмица/.

# 323
Ехографа определя термина според размерите на плода. Ако бебето е по-голямо или по-малко от средното, термина е преди или след изчисления, спрямо ПРМ.

На мен по ехограф ми пише 10г.с. , а в направлението пише 11г.с. Аг-то каза, че се развива малко по-бавно, защото пих антибиотик. Предстои ми БХС в края на месеца .. надявам се всичко да е наред Simple Smile

# 324
  • София
Днес влизам след работа в един магазин и момичето, което ме обслужваше, ме пита дали бебето е момче или момиче Grinning
Представяте ли си какъв корем имам вече. Ужас, ако сега изглеждам като в 5-6 месец, как ли ще е до края ...

# 325
Ха-ха напъъълно те разбирам.. Видях, че и ти си за 30.09 като мен. Моят корем също изглежда като в 5-ти месец май-май, а незнам защо, след като се движа със седмица назад (късна овулация). Аз тайничко се надявам, че са 2 и гинеколожката все още не вижда второто хахаххахах .. А дано, ама надали. Не си сама, миличка. Satisfied

# 326
  • София
Grinning може и две да са, с teddy888 стана точно така, успех. И аз всяка от предните бременности се надявах да са близнаци, а този път се надявах да не се окажат две Grinning

# 327
Здравейте и от нас, аз от днес официално съм в отпуска до края на месеца и от Април вече в болничен, на работа приеха много добре новината и всички бяха много изненадани, че са две,беше направо двоен удар. Нямам търпение да стане хубаво времето и да излизам на разходки, разбира се дано всичко е наред и малките ми позволят. Страхотно се чувствам като знам, че вече не съм на работа, защото напоследък беше доста напрегнато там положението. Планирам пак да ходя на лекциите за бременни, които са много интересни и полезни, пък и се срещаш с други бъдещи мами Simple Smile А на всички, които искат близнаци им ги пожелавам от сърце Simple Smile

# 328
Teddy888,
Имаш ли някакви болки чат-пат или някакви неразположения? Какви лекарства, витамини приемаш? Извини ме с тези въпросите, но постоянно се чудя дали всичко е наред с мойте шушулковци и дали всичко е нормално, дали нещо не изпускаме Confused

# 329
  • София
Grinning може и две да са, с teddy888 стана точно така, успех. И аз всяка от предните бременности се надявах да са близнаци, а този път се надявах да не се окажат две Grinning
хаха и аз бях точно така, сега като отидох за първи преглед и му викам на лекаря, моля ви кажете че е 1.
3 искам, ама 4ри малко в повече ще ми дойдат Stuck Out Tongue Closed Eyes

По повод размерите, точно онзи ден като бях и го питах, защо все излиза различно като размер (и съответно термин), явно съм забравила от преди, но потвърди че в седмиците след 7ма г.с., вече разлика от 10 дни до 2 седмици е ок. Повече от това става доста (освен ако не е от началото и не  е поради късна овулация примерно).
Термина обаче си остава един и същ по документи и е базиран на последната менструация.

Предните 2 пъти си стоях до последно на работа, сега какво ми стана, толкова съм изморена, че се замислям сериозно за болничен и аз...Въпреки че на работа ще настане хаос ако излезна, по скоро е възможно да се разберя да си работя от нас през повечето време...

Общи условия

Активация на акаунт