СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 2

• 38 570
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Sliven, Bulgaria
аз съм по същия начин на мен ми каза че било нормално полечавала съм паник атаки Simple Smile

# 346
Здравейте, мами. В 13 гест. седмица съм. Имам страшен задух и недостиг на въздух , особено вечер като си легна. Ходих на хематолог, кардиолог. Отдават го на талсемия + бременността. Но вече се чувствам зле много Sad

Здравейте бъдещи мами, пожелавам ви лека и спокойна бременност. Аз съм от темата за октомври и ви чета, за да знам какво ми предстои следващия месец. Днес се включвам, заради споделянията на Прасковка и Ванилия. Аз съм психолог и ако имате паник атаки е добре да се запознаете с нещата, които можете да правите, за да ги облекчите. Паник атаките включват задушаване, сърцебиене, тревожност и др симптоми.Ако са възникнали от скоро ще можете да се справите сами, предлагам ви като вариант да проследите в кои моменти ви се получават, какви са мислите ви тогава и какво е било малко преди да се появи ПА. Може би за нещо сте се притеснявали, нещо сте отложили или направили с нежелание. Вгледайте се в себе си. Полезно е да следите дишането си, когато сте спокойни се учете да дишате дълбоко, да задържате дъха си и да издишвате целия въздух, в интернет има клипове и статии по темата. Хубаво е да споделяте усещанията си с близък човек, ако сте сами може да се обадите по телефона на прителка, да й споделите и тя да ви разкаже нещо весело, да потвърди, че е до вас и ви обича. Природата и разходките също памагат, може да излезете и на терасата и да погледате на вън. Важното е да останете спокойни като си повтаряте, че сте били на лекар и не сте болни, да усетите тялото си и че имате контрол над него. Аз препоръчвам да си намерите кратки релаксации и позитивни утвърждения, които да слушате, такива има в ютуб и на други места. Важно е гласът да от релаксациите да  е приятен за вас и да си отделите време през деня , в което да полежите и послушате. Успех!

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 10:59 от Krasi_mira_ni

# 347
Живея с паник атаки и тревожност от доста време насам. Освен всичко написано горе, вижте и нивата на витамин Д и Б12, аз имах недостиг на витамин Д, който води до депресивни състояния и често предизвиква тревожност, която провокира паник атаки. Зимата обикновено се наблюдава такъв дефицит, който много лесно се коригира с капки витамин Д Simple Smile
Сесии с психолог също помагат, а има и една техника за коремно дишане, нарича се “крокодилско” за съжаление за момента неприложима за нас, защото се лежи по корем на земята, но със сигурност има ефект и само дълбокото коремно дишане.
Разни женски глезотийи - спа уикенди, разходки с приятелки, хоби, спортът много помага също, стига не е противопоказен в момента Simple Smile

# 348
Здравейте! В 14г.с.+2д съм и от 2 дни ме почнаха едни жестичоки болки в кръста. Понякога не мога да се изправя, толкова зле се чувствам. Има ли и други като мен?

# 349
Здравейте,Мами! Как сте? Wink

Вече съм 12+6, задъхвам се, хапвам си доста...и кръста взе да ме боли Cry При вас така ли е?
Минаха ни изследванията, като изключим че урината се наложи да я повторим..всичко е ок. Бебо расте с седмица напред и на прегледа не спря да маха с разперени пръсти Wink)

Имам нужда от помощ с разчитането на БХС? Втора бременност ми е,но както и при първата не ги разбирам тези резултати. Ще съм Благодарна ако помогнете Wink

# 350
Какво мислите за този БХС? С първото дете риска беше доста по малък, а беше само преди 2 години!  NT е 2, казаха, че е наред всичко, но мен си ме гризе. Моля по - запознатите да ми обяснят, че в лабораторията не бяха много отзивчиви, а съм на лекар чак в събота.

# 351
Момичета, пия утрогестан 2×2. Сега установих, че съм забравила да си купя и за тази вечер нямам хапчета. Ако пропусна, проблем ли е???
А, дали мога да го заменя с 2 таблетки дуфастон само за тази вечер? Дуфастон имам вкъщи...
Ох, освен болките в кръста, запомнах и да забравям вече....

# 352
Аз да се оплача, както се чудих дали да пътувам със самолет и тъкмо събрах кураж понеже и докторите казаха че е напълно ок, но днес деня преди полета получих няколко капки розово течение. Отидох в спешния кабинет в болницата в която се следя и всъщност казаха че всичко е наред. Бебето си махаше с ръчички, доктора каза че няма отлепване на плацентата и всичко изглежда наред, дори не видя никакво течение по време на прегледа. Обяснение което ми даде е че плацентата ми е задна, но ниско прилежаща и при контрахиране на матката може да се получат такива неща. Каза при такива ситуации да пия магнезии, но-шпа и да си почивам. Та всички тези обстоятелства напълно ме отказаха от пътуването, почивам си и се надявам всичко да е наред ☺️

# 353
  • София
Аз да се оплача, както се чудих дали да пътувам със самолет и тъкмо събрах кураж понеже и докторите казаха че е напълно ок, но днес деня преди полета получих няколко капки розово течение. Отидох в спешния кабинет в болницата в която се следя и всъщност казаха че всичко е наред. Бебето си махаше с ръчички, доктора каза че няма отлепване на плацентата и всичко изглежда наред, дори не видя никакво течение по време на прегледа. Обяснение което ми даде е че плацентата ми е задна, но ниско прилежаща и при контрахиране на матката може да се получат такива неща. Каза при такива ситуации да пия магнезии, но-шпа и да си почивам. Та всички тези обстоятелства напълно ме отказаха от пътуването, почивам си и се надявам всичко да е наред ☺️

Здравей. Аз бях със задна ниско прилежаща плацента с първото ми дете. Нямах никакви проблеми и бременността мина чудесно. С растежа на матката и бебето местоположението на плацентата спрямо изхода се изменя и много често до края вече не е ниско разположена, а на добро разстояние от „изхода” и няма никакви проблеми при раждането. До 32-33 седмица трябва да се вдигне. След това се смята, че повече не се изменя позицията й. Аз нямах късмета при мен това да се случи и си остана ниско прилежаща (превиа) до края, което наложи секцио.

# 354

Здравей. Аз бях със задна ниско прилежаща плацента с първото ми дете. Нямах никакви проблеми и бременността мина чудесно. С растежа на матката и бебето местоположението на плацентата спрямо изхода се изменя и много често до края вече не е ниско разположена, а на добро разстояние от „изхода” и няма никакви проблеми при раждането. До 32-33 седмица трябва да се вдигне. След това се смята, че повече не се изменя позицията й. Аз нямах късмета при мен това да се случи и си остана ниско прилежаща (превиа) до края, което наложи секцио.
Благодаря за отговора ☺️ Доктора също каза че вероятно ще се вдигне и да не се тревожа. Иначе обърна внимание на разположението като евентуална причина за това розово зацапване, защото друга причина не намери по време на прегледа.

# 355
Здравейте! Simple Smile
Delfinche, Detelini: За БХС помня, че риска ако е над 1000 е добре. Май се гледа комбинирания риск.
Diin: За лекарствата не мога да кажа, но според мен няма да има проблем, ако се пропусне веднъж.
Утрогестан си е 100мг прогестерон, а дуфастон -  10 mg дидрогестерон, подобие на прогестерон. И двете спадат към групата на прогестагените.
Онзи ден питах АГ и вече спирам дуфастона (14г.с. съм).
Не знам дали сме го обсъждали... Мислите ли да ходите на изложението Бебемания в Интер експо център?

# 356
Здравейте! Simple Smile
Delfinche, Detelini: За БХС помня, че риска ако е над 1000 е добре. Май се гледа комбинирания риск.
Diin: За лекарствата не мога да кажа, но според мен няма да има проблем, ако се пропусне веднъж.
Утрогестан си е 100мг прогестерон, а дуфастон -  10 mg дидрогестерон, подобие на прогестерон. И двете спадат към групата на прогестагените.
Онзи ден питах АГ и вече спирам дуфастона (14г.с. съм).
Не знам дали сме го обсъждали... Мислите ли да ходите на изложението Бебемания в Интер експо център?
Благодаря, много. Реших да не правя експерименти и не пих дуфастон.
Мисля да отида в неделя на изложението. 😊

# 357
Аз мисля да ходя, хвърлила съм око на една количка буба да видим колко ще са я намалили.

# 358
И аз мисля да отида на изложението,харесала съм една количка и ми се иска да я видя на живо. А  и една приятелка беше на изложението есента и каза, че има наистина страшно много неща и си заслужава човек да отиде и да си набележи някои неща  Grinning

# 359
Моля, да кажете кога беше и от колко часа започва изложението в Интерескпоцентър? А вход плаща ли се?

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт