Кръв отдолу

• 2 476
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
    Аз съм или по-точно бях с много обилен цикъл,кръвоизливи,абразио и т.н,противозачатъчни никаква помощ,нищо.Хемоглобин 91.Дуфастон и т.н,докато не попаднах на един лекар г-к.Сложих си хормонална спирала и сега август 5г с нея и ще я сменявам,имах период на адаптация и нагаждане с нея,но на фона на всичко изживяно преди това...С нея цикъл нямах и това е съвсем нормално.Хормона в нея който се отделя локално само в матката(не като хачетата в целия организъм),намаляват натрупването на лигавица и съответно минимален цикъл или зацапване

# 16
    На мен ми се е случвало такова зацапване от ПКЯ, или поне така ми казаха докторите навремето. Но беше по-тъмно на цвят от нормалния цикъл. И аз бях с много нередовен цикъл  от самото начало и ми идваше само с прогестерон и Диане (противозачатъчно), навремето това изписваха. Имало е периоди и по 8 месеца да не ми идва, ако не вземам нищо и в такъв период се беше появило зацапването. После започнах да пия бял равнец и оттогава ми идва като по часовник, а вече наближавам 45.

# 17
    На мен проблемът с цикъла ми го реши диетолог, не гинеколог или ендокринолог. След години консултации при специалисти. Тъй като резултатите ми бях уж "нормални", макар и не оптимални, на практика никой не гледаше кой знае колко сериозно на нещата. Имала съм такова слабо зацапване понякога, за което авторката пише, имала съм ПКЯ, пих 6 месеца противозачатъчни заради това... а пък такова нещо да ти е редовен цикълът и да знаеш кога ще ти дойде - за мен винаги е било мираж, още от 12 годишна. Случвало се е да идва на 28-и ден, а се e случвало и да го чакам по 40, 50 дни - всеки месец с индивидуална програма. Толкова години, толкова прегледи, гинеколози - никой не намери за нужно да мисли върху причината. Диетологът ми промени целия план на хранене - силно увеличаване на белтъчините и ограничаване на храните, които знаем, че са непрепоръчителни. От няколко години няма и помен от ПКЯ, а цикълът ми влезе във физиологично нормалното, дори болката при М е минимална или направо липсва.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 15:59 от soul81

Общи условия

Активация на акаунт