Частни училища - информативна тема 25

• 44 880
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А другите начални учители са в процес на подбор?
И казаха ли нещо кога ще "прослушват" децата?

След нелеп инцидент с колата, не успях да стигна за презентацията...Не знам дали ще се вредя за утрешната от 13ч

# 346
На мен така и не ми писаха за презентация. А пуснах заявление в системата им.

# 347
  • София
Не, били наети и ще ги обявят до седмица-две. Предполагам, че ги изчакват да подадат молби или да информират.
Да, понеже си направих устата, че до 18ти Март ми е много далеч, а отовор трябва да дам съвсем скоро поне на КО (а те заслужават, заради изключително коректното си отношение към нас) и казаха, че ще изтеглят дата по-рано. Може и другата седмица. Приемът ще е с 3Д проект, което е направило детето и то ще презентира какво е. Утре ще публикуват темите, но казаха, че няма да ограничават децата. После ще имат няколко часа игра вътре в училището с децата, по-скоро спортно, за да видят как се справят като печелят или губят и да работят в екип.
Всъщност казаха, че лятото ще има учлище, за да изравнят децата езика, което е двуезичко училище е много важно.

Йоана, я кажи 42 числа от 1 до 49, че както ви върви да ви забравят, поне форумно така.. да пуснем нещо Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 22:09 от rainy...

# 348
Rainy, разсмя ме:) голяма каръщина на тези изпити.

# 349
  • София
Прием в пук с 3Д проект, изработен от детето?! Това сериозно ли е?

# 350
  • София
Йоанка, ами така си е, то при вас си е малко поне да се поразсмеем, ама пък поне нали не е негативно.

Она, и аз се учудих, ама нали се сещаш, че това е училище ориентирано към науките. Хората казаха, че приемат червена кола-маймуна, приличаща на нищо. Мисля, че просто искат да видят как обясняват, а не толкова реално "проекта".
Не знам.. на мен това дори ми хареса. Не ми харесва, че е нещо ново, не стиковано с изключително много неизвестни.

# 351
3D проект вероятно е нещо с пластилин, сламки, хартия, лепило...

Учителката на ПУК със странната фамилия вероятно е Албена Качамакова. Ако е така, препоръчвам я с 2 ръце.

# 352
  • София
Дааа.. Качамакова е Simple Smile Много съм зле с имената.

Откъде я познавате?

# 353
  • София
Прием в пук с 3Д проект, изработен от детето?! Това сериозно ли е?

Това и мен ме развесели. Laughing Много обичам проекти за родители. Но ако идеята е да видят как децата обясняват, как работи фантазията им, всъщност не е лошо.
Rainy, какво означава, че преди обяд всичко е по МОН, а после всичко допълнително? Казаха ли какъв ще е хорариумът по основните, да ги наречем МОН-ски предмети? Сградата  къщата, която се вижда в Гугъл ли е?

# 354
Айдеее на 3 Д проектите! Да ви кажа  избирам каквото и да е домашно-ежедневно, километрично, монотонно, свръхтрудно,  пред  "проект"  всяка седмица.
, а малките ще учат на майкрософт офис, за да пишат проектите.
Малките не е ли по-добре да бъдат научени  да пишат  на  ръка?
А тези 3/три/ стаи до къде ще стигнат? И имат ли вече лиценз?

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 23:44 от mylen4e

# 355
Това с Герман и Горубляне и допълнителна такса за транспорта ме загуби, ако ще и Айнщайн да е в преподавателския екип.
Ама ще ида да видя, все пак.

# 356
  • Пловдив/София
На мен пък локацията ми е много по-удобна от СС и Уве Кинд (уви и от Томас Едисън, който иначе ми привлече интереса). Много е индивидуално и това- в източните квартали определено има по-малко ЧУ, така че няма лошо.
Друг е въпросът, че таксата си е височка. Така и не разбрах това усреднено от годишната ли е? Или смятаме само 9 месеца по 1200? Има значение.
Другото, което ме притеснява, е че е само начално училище. Някак кофти е да си задължен да смениш за пети клас и отново изпити, драми...
И разбира се, факторът Х- ново, неизвестно, с добри намерения, но още много неясна реализация.
Гложди разбира се това с Музейко, дори приемът ме кефи как е- не писмен изпит, а игри, в които се вижда как мисли детето и негово "изобретение". Аман от броене на срички и звукове.

# 357
  • София
Пипи, казаха, че до 2 години ще вземат лиценз 5-7ми клас.

# 358
  • София
Ами това с презентирането на 3 D проект мен ме потресе, честно казано.
Моето дете не го бива в тези неща, не е от тези отраканите, дето умее да се презентира...Просто е такъв, но не знам дали това то прави автоматично неподходящ за това училище....

# 359
Здравейте Simple Smile Аз също бях на срещата на Иззи снощи и искам да допълня, че таксата е 1000лв без клубовете (т.н допълнителни дейсности) до 18:30ч. С клубовете е 1200лв. Изрично попитах Доротея тази сума от 1000лв до колко часа покрива грижата. Става въпрос за учебна година от септември до юни включително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт