Почистване на захабена решетка на фурна

• 3 975
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
HMI® OVENLORD

Задължително с ръкавици!
Безотказен за фурни, печки и всякакви мизерни мазнотии - разтваря всякакви мазнини. Ползвам го от години.
Затопля се повърхността, напръсква се с препарат (или се накисва в слаб разтвор на препарата с топла вода). Изчаква се да се охлади и се почиства с гъба за миене. Ако е необходимо се повтаря. После се измива по стандартния начин, с миещ препарат - иначе остава като гланциран пласт от препарата.

# 16
И аз от едно турско клипче в нета видях и си изчистих тиганчето за палачинки, по което имаше доста мазнина отвън. Все се канех да го хвърля, но ми е супер удобно...
Както и да е, нагрява се силно тигана на котлона, в твоя случай пускаш фурната поне на 200 и загряваш самата скара. После бързо се напръсква с обезмаслител и мазнината се разтваря и пада. Повтарям - съдът трябва да е силно нагорещен!!!! При това аз пръсках с обезмаслителя на Фрош със сода, който е по-слаб от други подобни видове...Дъното на тигана ми светна. Нагорещяването се повтаря няколко пъти ако е необходимо. Аз пръсках горещия тиган в мивката. На твоя място бих третирала скарата на пода в банята...
Сода и оцет са ок за текущо чистене. По принцип не купувам силни химии. Обичам нещата на Фрош.

# 17
За силно замърсени неща аз ползвам това. Намазва се и се оставя да седи, после се минава с гъба и се изплаква. Задължително с ръкавици.

Общи условия

Активация на акаунт