Промяната след раждането

• 31 740
  • 855
  •   1
Отговори
# 450
Аз все си мисля, че няма да успея да се справя сама с две деца , домакинство и работа. ММ работи всеки ден по 10 часа, рядко почива. Та съм се замислила за помощ от жена, признавам си. Даже не ме е срам.
На мен не ми се получи, пробвала съм. Може би не достатъчно упорито.
Слава богу имам вариант с повече отпуски и работа от вкъщи, може би пък и затова да не съм пробвала варианта с жената достатъчно упорито.
Да, всеки ден, 10 часа, понякога повече работи, обикаля напред назад, не е на офис в стол, то не че това е лесно де, да се взираш по 10 часа на компютър.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 13:27 от Анонимен

# 451
Е, какво да става ако някоя жена е пробвала нещо ново и не се е получило? Да няма да се гръмне? Продължава нататък и евала, че е пробвала. Или по - добре да не опитва щото може да се провали?
Както и по - добре изобщо да не работи ако няма да гради великата супер - дупер кариера? Ами не, повечето хора просто си работят - за  пари, за кеф, за лично удовлетворение, за разнообразие. Ако трябваше само тия с Великата кариера да работят света нямаше как да бъде това, което е.
И не е нужно да се работи или по 12 часа на ден или по 0. Екстра е по 4 - 6 с малки деца, максимум 8.
Нещата не са черни или бели, има много нюанси по средата и е най - добре да има баланс.

# 452
  • София
Хич не ми е интересно на мен в къщи. Домашните задължения не са ми любими. Има дни когато истерясвам, ако няма какво да правя.
И аз се замислям за детегледачка почасово когато дойде ред. Една позната сега е така. Жената си върши работата, детето или с гледачка, или с роднини.

Ами, кой твърди че е интересно?
Нали за комфорта на детето е това оставане вкъщи?
Нали затова държавата дава 2 години майчинство?

Някакси не мога да разбера чак толкова огромния егоизъм- да не можеш да сложиш своето удоволствие зад нуждите на детето си за едни 2 години.

Що се отнася до "нямането какво да правя"- има десетки неща, които човек може да види и прави, ако не е затворен по 10 часа на работа.
Този коловоз- ставане, пътуване, работа, пътуване, вкъщи е убийствено монотонен и затъпяващ, реално погледнато.
Колкото и да ти е приятна работата, тя е само това- работа, освен ако не е творческа, че да има разнообразие, коет ода бори рутината.
И пак, да се канализираш само там, при този пъстър и богат, и интересен свят, е жалко.

# 453
Боледуването на малките е по-неприятно: връщат се веднага безсънните нощи. С поотраснало вече е по-трудно да направи бързо усложнение.

Има и трети вариант: не работиш, колкото трябва. Деквалифицираш се, да. След това - ново учене, нова квалификация и нова кариера. Хубаво е да се замислиш работи ли ти се "залудо" и колко ще ти е финансовата изгода. Работенето само по себе си, само за да работиш, не е добродетел. А ако излизаш на нулата или под нулата, то по-добре с някакво хоби да се занимава човек.

Да бе, и аз се чудя, какво толкова чудно правите в офиса - пак гледане в монитор. Само че на стол, който не е твой. Начи, колко болежки съм имала от офис столове...и какъв рахат е да бачкаш с лаптоп на диванче.

# 454
Когато отидох да скачам с парашут не бях женена и с бебе (на вече почти осем месеца), дори гадже нямах. След 3200 метра и 33 секунди свободно падане си казах, че пак ще го направя поне още веднъж. Еми не,  повече никога няма да го направя. Това е мисълта след детето. НИ-КО-ГА Ама пък Калина се роди на петък 13 в 20:57 точно 3145 грама и 50 см. Съвършена е!

# 455
Ами с едно горе- долу ми се получаваше, но с две... Не крия, че ми е малко притеснено. Все пак смятам да порърся помощ за определени дни и часове, но смятам да изчакам. Видя ли зор обаче този път ще го направя.
Аз малката си я гледах до 3 г. Така се стекоха обстоятелствата. Най- трудния период за мен е 2- 3 г. Не ги обичам тези ясли, никак.

# 456
  • София
Е нали и мъжете ходят на същата “затъпяваща” работа - или за тях е супер, но за нас кофти.

Коловозът е за всички, освен ако не са астронавти или гении учени, но такива не се срещат често. Останалите ходим на работа, защото ако всеки мъж и жена реши да си стои у дома и да се занимава с възвишени дейности, светът ще замре. Няма да има от кого един хляб да си купите в магазина, нито ще има кой да ви лекува децата. Щото е много гот да си “над работата”, но когато детето ти получи гърч, се молиш в болницата да има добри професионалисти. От личен опит говоря.

# 457
Да, ама ако някои хора са си у дома, може да си направят хляб, а децата им по-малко да боледуват. Има баланс в тая работа - ако всички са 100% заети, започва да става неприятно. Впрочем много професии и задачи съществуват, защото някои хора са адски заети и не могат да направят тия неща сами. Не мисля, че светът замира, ако някои от дейностите се прехвърлят от публичното, от професии, в домашни занимания. Напротив, може да е по-разнообразен и по-жив свят.

И ОК за лекари, ама няма да замре светът, ако изчезнат пиарите. И рекламистите. Даже може да стане по-приятно.

# 458
В днешно време рекламистите няма никакъв шанс да изчезнат. Света може да не замре без тях ама в сферата на технологиите, интернет и медиите бая хляб си има за тях.
Иначе аз съм абсолютно ЗА работа от вкъщи когато професията го позволява.

# 459
Да де, но нека не се лъжем, че ако някоя мацка с хъс работи за повече реклами, докато детето й е в някоя ясла...то не знам каква е нетната полза за обществото, освен че на нея й е интересничко да митка напред-назад и малко да разцъква задачки. Вече там въглероден отпечатък, задръствания, цялостен абсурд - това са детайли, за които не трябва да мрънкаме. Най-важото в живота е всички да са натокани, хепи и да хвърчат нанякъде, а детайлите са...ами само детайли.

# 460
Нетната полза за обществото от рекламите е огромна. Не би трябвало да има нужда някой да ти го казва това, работила си в медии. Би трябвало да знаеш, че всички те се издържат от реклами.
И пак казвам не е нужно детето да е хвърлено на държавна БГ ясла. В този вариант и аз съм против, ако не е наложително.

# 461
  • София
Животът на ''мацката'' си е нейн, тя решава кое е добре и кое не. Това налитане да критикарстваш на дребно чуждите избори говори много повече за теб самата и твоите липси, отколкото за тях.

М/у другото, детето ми беше със съмнения за епилепсия - това не е нещо, което ''хващаш'' в градинката от други болни деца.

# 462
Нетната полза за обществото от рекламите е огромна.

Това е икономическа, не обществена полза. Сама ще се сетиш, че не всичко, което е добро за икономиката, е добро за човека и обществото.

Смея да твърдя, че животът си е твой, ама все пак следва човек да се замисли как тоя живот засяга други животи. Нормално и зряло е да се замислиш, че това, дето е гот за собствения ти личен г§з, пардон, живот, може да има неочаквани странични ефекти за други.

То може на някоя животът да си е неин и да е супер окрилена, та затова да води полуболни деца на градина...ама боли ме фара, че е окрилена, ако от това страда моето дете. Та така, животът и изборът ни не са само наши. Нарцистично мислене е това - ще си правя квот' си искам, щото съм окрилена. И така, докато някой не ти подреже крилцата, щото не се трае...

# 463
Нетната полза за обществото от рекламите е огромна.

Това е икономическа, не обществена полза. Сама ще се сетиш, че не всичко, което е добро за икономиката, е добро за човека и обществото.

Има си полза и обществото. Благодарение на рекламите информацията за много продукти и услуги достига до обикновения човек. Няма друг начин. Ако рекламите не бяха важни нямаше да се дават луди пари за тях. Не се сещам за бизнес, който да няма нужда от реклама.

# 464
Явно се предполага, че всички жени по дефолт са заринати с пари, даже се чудят какво да ги правят. Така че могат да си стоят в години вкъщи и да дундуркат бебета Simple Smile Няма кредити, няма финансови нужди, всичко е цветя и рози. Само че тия презадоволени жени искат да се развяват навън, не ги е срам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт