Промяната след раждането

• 31 733
  • 855
  •   1
Отговори
# 510
Ти нали отдавна ме надуши, че съм рептил.
Със сигурност съм в някое НПО за гей бежанци, не мислиш ли?

# 511
Не, наистина ми е интересно. Ей на, аз спамя нета с фейк нюз и пиша вместо успели американци, дето са толкова успели, че нямат време да си напишат великите мисли. Каква е твоята суперсила:)

# 512
Моята суперсила винаги е била математиката. Мъчех се сериозно да не я използвам като учех всякакви обществени науки, но не успях. Бях приета на второ място за момичета в НПМГ, но избрах английската гимназия. 20 години по-късно, вече дотолкова започнах да се доближавам до аналитичната математика в ежедневната си работа, че започват да кънтят думите на баща ми, изречени тогава, че човек от таланта си трудно може да избяга, но нищо не пречи да опита Wink

# 513
Моля ви да си останем в темата и да си обсъждаме промените (физически и психически) след раждането. За доста момичета то все още предстои и определено не им е до четене на подробности за кариерата на Сирената....

# 514
Не знам, аз днес научих, че има клон на психологията, който ползва данни, за да гледа дали работниците са хепи...звучи ми зловещо, както казах, все си мислех, че е междучовешка дисциплина за нуждите на човека като личност, не инструмент за бизнеса.

Сигурно някой там някъде събира данни как да накара майките да си оставят бебетата и да бачкат на тръстиката...

# 515
Моля ви да си останем в темата и да си обсъждаме промените (физически и психически) след раждането. За доста момичета то все още предстои и определено не им е до четене на подробности за кариерата на Сирената....
Уф, подкрепям. Даже в началото написах, че е супер интересна и полезна тема, но уви...

# 516
  • София
Уф, подкрепям. Даже в началото написах, че е супер интересна и полезна тема, но уви...
И аз.

Еленна, да не сме съученички от Английската Simple Smile

# 517
Да се отчета и аз по въпроса за зъбите - не съм имала и нямам проблеми, последно преди две седмици бях на профилактичен преглед.
Косата пада между третия и петия месец, но по време на бременността не падна един косъм, така че нещата просто се балансираха.
Изобщо при мен откъм зъби, коса, кожа, нокти няма никакви промени.

пс - за да не пиша нов пост.
Един номер нагоре са обувките.

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 17:54 от EmmaT

# 518
Таис, не знам, кой випуск си и от коя английска Wink?

Сирен, организационната психология, макар ти сега да я откри, съществува поне от 50 години. Никак не ми е зловеща, но ми е много скучна.

По темата, аз всъщност мисля, че промените, за които пита авторката, далеч не са физически, а точно се отнасят за това кои неща от преди децата, които са били мечти, цели или хобита, са останали в "един минал живот." Професионалната реализация влиза в тази категория.

А иначе, аз от 37 номер обувки, сега нося 39.

# 519
По въпроса с обувките. Аз носих 39 към края на миналата бременност. След раждането, а после с отслабването пак се върнах към 37.
Да си призная при мен май живота стана далеч по-хубав с раждането. Много неща ми се случиха и все към по-добро. Но и пораснах. Сега като се сетя за някои мои постъпки  и мисли преди да стана майка ми става смешно.

# 520
  • София
Мамасита, можеш да си обогатиш знанията за психологията с ето това: https://www.smartinsights.com/digital-marketing-strategy/its-tim … system-1-thinking/. Обработването на данни за реакции (било то от движението на мишката по екрана или на очите и мимиките на лицето - регистрирани  с eye tracker - между другото, една десятка на айфон има цялата необходима технология) - на много хора - за да се прогнозира бъдещо поведение  си е big data и predictive analytics. Т.е. математика.

Не е нужно да питаш хората какво мислят - т.е. да вербализират мислите си, достатъчно е да наблюдаваш какво правят.

# 521
  • София
И аз да се отчета. Зъбите пострадаха. Косата ми се начупи след първата.
Един номер обувки нагоре.
И по два килограма за бременност - т.е. четири, които си стоят.
Като характеристики - станах много по-грижовна, отговорна и организирана.
Преди да съм семейна, работех предимно нощем, на смени.

# 522
И при мен пострядаха зъбите. Не много но ми се разпадна цял един почти изчезна ей така от нищото. Кг съм си същите но качих 25 отгоре. Сега ги свалих. Увеличен апитит към сладко,което преди много не ядях. Кръста ме наболява при по-дълго ходене. Кожата ми стана по-хубава,пъпките ми изчезнаха. Сдобих де обаче с по-сериозни сенки под очите. В началото бях доста разхубавена,сега ми се струва,че съм леко погрозняла 😆 или поне съм някак изменена.
Психологически-грам не съм променена,даже май съм по-зле,по-изнервена и по-чувствителна даже и от преди.

# 523
Мис Каролин Бингли - това със сенките под очите и изнервянето май е характерно за всички ни в един момент. Умората си казва тежката дума. Не знам дали има мама, която може да се похвали със свеж вид и здрав разум през цялото майчинство Simple Smile

# 524
Тънък бял кичур в косата, дали от бебе или от възраст не знам. Два килограма под предишното тегло. Зъбите май са си както бяха. Мисля, че не съм се променила много.

Общи условия

Активация на акаунт