Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 39
Здравейте!

Има ли някое момиче, на което д-р Петрова е предписала преднизолон след трансфера? При положителен тест, до кога трябва да се приема и по каква схема се спира? На мен ми каза, че лекуващият лекар ще ми каже, но той пък не беше много запознат! Ще се радвам някой да сподели как е било при него.

Мерси!

# 46
 • Мнения: 400
Май всички тук са с преднизолон след трансфер,спира се мисля към 9 г.с. На мен д-р Петрова винаги ми казва кога да го спра, след като тя го е назначила е редно тя да каже как и до кога

# 47
 • Мнения: 243
Аз се разписвам с втори неуспешен трансфер. Един свеж и един ЗЕТ. Остават още 4 ембриона за 2 трансфера. И аз като bubastet мисля за биопсия и ЕРА тест, но за съжаление в Ню лайф няма.
Единственото, което виждам като опция, е да попитам докторката да изчакаме ембрионите този път до бластоцисти (с мъжки фактор сме) и ако оцелеят да им приложим хетчинг (не знаех, че го практикуват и сайтът им приятно ме изненада с тази информация).
На мен кортикостероиди като Преднизолон не ми предписва, но мисля, че ще я попитам и за нещо от този род.
На вас на кой ден ви трансферират ембрионите, оставам с впечатление, че практика е на  3 ден.

# 48
 • Мнения: 400
Много съжалявам teri, дано някое от останалите ти е късметлийското.Стандартно доколкото знам трансферите са на 3ти ден.Но д-р Петрова един път ми каза,че ако се налага може да ги гледат до 5ти и да им се направи ПИД. Не стигнах до там,но не е излишно да питаш за всички варианти

# 49
 • Мнения: 243
О не знаех, че има ПИД. Дано, ще попитам. Благодаря. Ще ми се да направим диагностика на ембрионите, преди да започна да си взимам биопсии от матката в София. Знаете в един момент спираш да жалиш финансовите средства и си готов да даваш, само да има за какво да ти ги вземат.

# 50
 • Мнения: 400
Абсолютно ми е познато... За ПИД не съм сигурна,че го правят в клиниката.По-скоро си мисля,че някъде ги прехвърлят.Това беше споменато между другото, защото и аз след два миседа се чудех какво още да изследвам.Така че не съм разпитвала подробности,но ти може да питаш. Преднизолона май е при ДЯ,не знам при други случаи дали го прилагат

# 51
# 52
 • Мнения: 1 327
Здравейте, какви са впечатленията ви от д-р Танев?

# 53
 • Мнения: 243
Моите са много добри. Случвало се е той да ме преглежда и да ми прави трансфер. Те с д-р Петрова си работят заедно и си коментират стимулации и т.н.

# 54
 • Мнения: 2 817
teri_90, къде в София ще правиш биопсии?

# 55
 • Мнения: 243
За момента няма. Ще изчакам още един трансфер. Имам замразени още 2 сламки. Ще говоря с докторката в сряда да променим някои неща, ако и тя сметне за редно.  Два трансфера все още не се причина да търся проблема в себе си при наличен мъжки фактор.  Но преди последната сламка мисля, че бих отишла в клиниката на Владимиров.

# 56
 • Мнения: 243
Момичета, аз съм член на сдружение "Зачатие" и тази година Ден на репродуктивно здраве ще се проведе в Пловдив.
Тук може да получите повече информация за самото събитие http://www.zachatie.org/novini/kakvo-pravi-zachatie/1434-drz2019
От моята гледна точка на пациент това е много полезно за нас събитие. На него идват репродуктивни лекари от цялата страна. Всяка година списъкът с лекари е различен (миналата година имаше репродуктивни лекари, специалист по мъжки стерилитет, имунолози, представители на добавки за мъже и жени).
В началото на деня лекарите представят клиниките си и новите методологии ползвани при тях. След това  започват безплатни консултации. Желаещите пациенти, могат да седнат и да се консултират с лекарите напълно безплатно.
Миналата година аз отидох като доброволец да помагам, а си тръгнах с консултация с 4 лекаря, 1 имуноложка и момичетата от Фертил Айд.
Вероятно ще поканим и д-р Петрова. Това не бива да ви притеснява. Тя вече веднъж е участвала в ДРЗ в Бургас. Така, че ако от Ню лайф приемат поканата, те са напълно наясно с формата на това събитие. Че при тях ще сядат чужди пациенти и техните пациенти ще се консултират и с други лекари. Защото, както казва докторката: те не са конкуренти, а всички работят заедно, просто в различни точки на България.
Списъкът с присъстващите лекари ще бъде обявен на по-късен етап. Вход напълно свободен. Не забравяйте да си вземете папките с изследванията, за да получите по-реални съвети.

# 57
 • Мнения: 1 327
Много благодаря за полезната информация! Трябва ли предварително да се заяви присъствието?

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 15:43 от Forest rain

# 58
 • Мнения: 243
Не. Залите са големи, няма нужда. Ако си свободна на този ден, взимаш папката и идваш Simple Smile само в самия ден записване имената на хората, които са дошли, за томболата с ваучери от 500 лв.

# 59
 • Мнения: 243
Получихме потвърждение, че и Ню Лайф ще участват в събитието. Доколкото разбрах, и нашата докторкат подготвя презентация и ще участва като лектор Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 09:29 от teri__90

Общи условия

Активация на акаунт