Медицински център за репродуктивно здраве Ню Лайф (In Vitro New Life) - Тема 3

• 54 422
  • 770
  •   2
Отговори
# 390
А, не ме плашите. Просто искам реално да гледам на случващото се, а не да се обнадеждавам на празно. А за тромбофилия не знам дали имам от имунологията ми излезна 4G/5G хетерозиготен носител и за MTHFR T/T - хомозиготен носител / не знам правилно ли съм ги написала/. Поставям инжекции фраксипарин през ден и аспирин протект през ден приемам. Изписани са от др. Конолова.

# 391
И аз бях на инжекции и те ме спасиха и доц.Конова, много добър лекар -чудесен избор...вярвам , че всичко ще е наред щом си взела мерки. Не съм искала да те плаша, извинявам се.... и аз имах същата мутация, но с инжекциите и аспирина успешно протече бременността, така че следи се и всичко ще е наред.
Извинявай още веднъж, ако излишно съм те стреснала. Успех !!!

# 392
Здравей,
при мен беше така и за съжаление не завърши добре. В 6+4 се видя ембрион, но малък и нямаше сърдечна дейност. С д-р Петрова изчакахме още седмица, но спря развитие. Но ти не губи надежда, винаги има шанс да е застанало на място, на което трудно се вижда и измерва.
След като си с мутация 4G/5G ти препоръчвам да изследваш допълнителни фактори ACE и фактор 13. Аз при тях също излязох хетерозиготен носител и всички заедно имат кумулативен ефект и рискът за тромбози се увеличава. В такъв случай терапията през ден е неефективна. Особено ако си ЗЕТ, където Естрофем е във високи дози, а той значително сгъстява кръвта. Утрогестанът също.
Успех, дано скоро всичко е наред.

# 393
Здравейте,момичета,
може ли някои да ми кажи ориентировъчна цена на  инсеминация,никъде не мога да намеря информация Simple Smile

Благодаря предварително Simple Smile

# 394
Преди 2 годнини беше 600 лв, но отделно имаш поне 3 прегледа, за да ти следят овулацията и таймираща инжекция + лека стимулация, има и терапия след самата процедура. Та общо взето грубо си отдели 1000 лв.

# 395
Здравей! Ние правихме инсеминация миналата година, цената беше 500 лв. Аз бях на естествен цикъл, само с таймираща инжекция (тя мисля, че е включена в цената). Имах 3 прегледа, за два от тях ползвах направление от джипито. Преди процедурата се правят някои изследвания- вирусология, микробиология и цитонамазка. Ако нямате спермограма и проходимост на тръби също трябва да се направят.

# 396
Благодаря Ви момичета за отговорите.
А като цяло наблюдения за успех от инсеминицая имате ли? /знам ,че е индивидуално и зависи от много фактори ,но все пак Simple Smile /

# 397
По мои наблюдения и всичко, което съм изчела относно инсеминацията, успешните инсеминации са почти винаги или от първия, или от втория път. Моят съвет е ако не стане от 2 инсеминации, да не се губят повече време и пари за тази процедура. Самата д-р Петрова ми е споделяла, че има направени 6 неуспешни инсеминации.
Ние бяхме с неизяснен фактор, направихме общо 3 също без успех. Първият инвитро опит ни е успешен.
Разбира се, има смисъл да се пробва с инсе, защото е много лека процедура.
Желая успех!

# 398
Инсеминация успешна от първия път рядко се среща (с др Петрова дори сме го коментирали), то успехът й е почти същия като правенето на секс в къщи, защото в България се стимулират много леко. Моята инвитро стимулация се равняваше на стимулации за инсеминации в чужбина. Ако две-три инсеминации са без успех, има много смисъл да се направи 4та и да се похарчат тези пари, защото тогава има 4 АРТ процедури без успех и се минава по фонда за инвитро с неизяснен стерилитет.  Познавам не една и две 20-30 годишни жени с неизяснен, които не успяха с инсеминация, а с инвитро. Както и познавам три жени, които са по на 40 години и успяха от първа инсеминация. Направо си е Божа работа.

# 399
Здравейте,

Има ли значение при кой лекар ще започнеш процедурата-те дали използват еднакви методи и лекарства?
Като бях при първото посещение преди започване на стимулация бях при д-р Танев и се чудя дали него трябва да търся като започне самата процедура?

# 400
Здравейте,момичета моля за съвет вече 3 месец пия фемостон,но този месец като ми дойде цикъла вече 10 ден не спира не е обилен,но продължава да тече по оскъдно и гърдите също са много напрегнати и болезнени вече съм притеснена.

# 401
coolyto а при кой лекар беше първоначалния ти преглед? Аз съм при д-р Петрова, но са ме преглеждали Танев и Матеева, пункция Петрова, трансфер д-р Танев. Според мен всички прилагат едни и същи методи, но аз все пак гледам преди всичко с д-р Петрова да се консултирам.

sladkischeto най-добре се свържи с твоя доктор и отиди на преглед.

# 402
coolyto а при кой лекар беше първоначалния ти преглед? Аз съм при д-р Петрова, но са ме преглеждали Танев и Матеева, пункция Петрова, трансфер д-р Танев. Според мен всички прилагат едни и същи методи, но аз все пак гледам преди всичко с д-р Петрова да се консултирам.

При Танев

# 403
Здравей, според мен Танев ще ти се води лекува лекар и ще си ходиш при него. И според мен всички изписват едно и също. Успех.

При Танев

# 404
А самите стимулации леки ли са? Получава ли се често хиперстимулация?

Общи условия

Активация на акаунт